Fără buletin

● Proclamaţia de la Hiroşima (text revizuit)

Posted in Drepturi individuale by Marius Delaepicentru on 2010/06/27

Cetăţeni!

Curtea Constituţională ne arată că dreptul de proprietate asupra pensiei este sfînt. Curtea Constituţională susţine că dreptul de proprietate asupra pensiei poate fi apărat şi la graniţa Somaliei cu Eritreea. Pentru a ne convinge, Curtea Constituţională a hotărît să transforme România într-o Somalie.

Întrucît suntem prizonierii unei oligarhii, nu ne rămîne decît să ne supunem.

Prin decizia nr. 873 din 25 iunie 2010, de sacralizare a pensiilor securiştilor, ale securiştilor-magistraţi şi ale magistraţilor-securişti, Curtea Constituţională ne-a făcut un bine nesperat. Curtea Constituţională a consfinţit statul mercantil.

În consecinţă, Curtea Constituţională ne-a lărgit, virtualmente nelimitat, dreptul la muncă, şi la liberă iniţiativă.

Cetăţeni!

① Autoangajaţi-vă la negru.

② De azi înainte, sunteţi liberi a întreprinde, după puteri, orice activitate lucrativă, fără autorizaţie, fără aprobări, fără avize, fără ştampile, fără şpagă. Sunteţi liberi să vă manifestaţi spiritul antreprenorial. Sunteţi liberi să cumpăraţi orice, să produceţi orice, să vindeţi orice, să închiriaţi orice. Aţi înţeles? Liberi!

③ De azi înainte, sunteţi liberi să consideraţi că organele de reglementare şi control nu există. Aţi înţeles? Liberi!

④ Plătiţi cu prioritate asigurările de sănătate şi de pensie.

⑤ Nu înregistraţi firmele pe care le înfiinţaţi. Păstraţi însă o contabilitate clară, iar la soroc, mergeţi cu actele la fisc. Fără ştampilă de la vreun contabil autorizat. Dacă vrea bani de la voi, statul mercantil va trebui să admită că spuneţi adevărul. Va trebui să vă înregistreze firmele.

⑥ Dacă vreo autoritate a statului vă pune vreo barieră birocratică, o puteţi acuza de hărţuire. Dacă vă amendează, vă arestează, vă percheziţionează sau vă execută silit, arătaţi că statul de rapt vă împiedică să faceţi bani pentru a plăti chiar salariile şi pensiile celor ce vă persecută. Aveţi toată legitimitatea din lume.

⑦ Organizaţi-vă. Constituiţi echipe de intervenţie mixte: antreprenori şi agenţi media. Interveniţi precum taximetriştii o fac: prompt, gălăgios, ameninţător şi în masă, acolo unde vreo autoritate de-a statului încearcă să forţeze aplicarea vreunei pîrdalnice de legi ce vă tulbură drepturile constituţionale.

⑧ Dacă sunteţi învinuiţi penal, nu vă angajaţi avocaţi! La proces, arătaţi că pozitivarea dreptului la pensie atrage obligatoriu negativarea dreptului la liberă iniţiativă. Arătaţi că legile ce reglementează şi reprimă munca şi libera iniţiativă au devenit caduce, din moment ce alimentarea fondului de pensii este raţiunea supremă de existenţă a statului.

Cetăţeni!

Oligarhii ne dispreţuiesc. Îi vom sufoca cu iubirea noastră. Le vom băga pensia pe gît, şi le-o vom scoate pe nas.

Nu vor avea curajul să ne condamne. Iar dacă ne condamnă, ei înşişi vor fi condamnaţi de propria lor conştiinţă. Se vor prăbuşi moral.

Nu mai suntem viermi! Vin vremuri eroice. Prin munca noastră, iar la nevoie, prin jertfa noastră, le vom arăta că suntem oameni vii. Îi vom obliga să ne iubească!

––––––––-

Notă. Am revizuit şi scurtat textul, azi, 30 iunie 2010, ora 04:07 (UTC+9). Dar va urma o nouă versiune, sper, finală.
Am revizuit şi lungit niţel textul, azi, 1 iulie 2010, ora 15:30 (UTC+9)

Mulţumiri: Îi mulţumesc lui Alin Fumurescu pentru sprijinul moral, îndrumarea, comentariile şi introducerea la text, precum şi pentru preluarea integrală a articolului, pe Voxpublica.

Articole din aceeaşi categorie:
https://delaepicentru.wordpress.com/2010/05/24/mic-indreptar-de-gherila-circiumar-cetateneasca/
https://delaepicentru.wordpress.com/2010/05/22/domnilor-blaga-si-voinescu-salutari-de-la-pro-wasserman/

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neinfectat de comunism said, on 2010/06/27 at 07:09

  ccr e o hazna o puturoasa de lichele postcomuniste…la ce te asteptai…pensiile nesimtite vor ramane la fel de grase si nesimtite si n continuare…

  la mine pe blog, vand romania la second hand…

  • delaepicentru said, on 2010/06/27 at 12:20

   CCR trebuie desfiinţată. Este pretorul judecraţiei. La nevoie, CCR poate cădea prin răscoală populară.

 2. skorpion said, on 2010/06/27 at 16:13

  ce rascoala???

  cetateanul roman nu are cultura rascoalei decit o data la citeva decenii….

  niste putori, de fapt un singur om a inclinat balanta in directia proasta…

  nu-ti vine sa…..?
  🙂

 3. skorpion said, on 2010/06/27 at 16:15

  gabriel,

  acum vad. de ce ai ostracizat, batut, exilat, lichidat blogul lui padina??

  • delaepicentru said, on 2010/06/27 at 22:00

   Mă numesc Marius. 😀
   Nu eu l-am ostracizat, aşa cum nici pe ID Sîrbu nu l-am bătut. I-am grupat aşa pentru „a menaja sentimentele” mînuitorilor de pulan.

 4. Gino said, on 2010/06/27 at 16:57

  Felicitari, un text cu atitudine, subscriu. Ar trebui vazut de multi.

  • delaepicentru said, on 2010/06/27 at 22:02

   Mulţumesc, Gino. Voi posta cît de curînd un test de venalitate pentru magistraţi şi alţi potentaţi. Ţine aparatul deschis. 😀

 5. Gabriel Preda said, on 2010/06/27 at 17:21

  Scriu raspicat, sa se inteleaga: Marius Delaepicentru este cel mai valoros autor roman in domeniul dreptului din zilele noastre. Si este chimist si carciumar. Imi pare rau, Danilet si Iulia Motoc, dar asta e adevarul.

  • delaepicentru said, on 2010/06/27 at 22:19

   Mulţumesc, Gabriel, dar textele mele nu ţin de vreo ştiinţă a dreptului. Constituţia nu este decît o expresie a moravurilor societăţii. Este cumva deasupra dreptului, dar mult mai accesibilă omului de rînd decît sofiştilor magistraţi. Pentru că ei, din plopul lor înalt, sunt mai înclinaţi să argumenteze cu ceva ce nu există. Ca o paranteză, faptul că nu am fost lăsat să votez la alegerile europene, face parte tot din nebunia sofist-legalistă ce face ravagii în România.

   În cazul recentei decizii a CCR, e clar că jocul a fost politic. Bugetul pentru pensii rezultă în urma unei ecuaţii cu două variabile independente: demografia şi economia. Ecuaţia are şi o limită de stabilitate. CCR nu a făcut niciun studiu de impact asupra efectelor absolutizării dreptului de proprietate, şi nici nu are competenţa să o facă. CCR a ignorat însăşi solidaritatea socială, impunînd implicit adăugarea a doi termeni în ecuaţie: împrumutul extern şi ridicarea sinucigaşă a cuantumul taxelor. Cu alte cuvinte, a uzurpat Executivul, şi totodată, a impus mercantilismul ca valoare supremă în stat. Pe scurt, a jucat naţional-socialist. A delimitat spaţiul vital pentru oligarhia de stat, iar acum bagă în maşina de tocat poporul înconjurător. De acum încolo, se va spune că românul e bun, blînd, egotist şi mercantil. În cazul ăsta, cu regret, dar CCR devine principalul agent de pervertire a moravurilor. Tîlhăria e doar forma cea mai pură de mercantilism.

 6. skorpion said, on 2010/06/27 at 22:10

  scuze,

  eram prea adormit de dimineata.
  🙂

 7. bernardnoghiu said, on 2010/06/28 at 16:46

  Daca doriti si schimb de link, eu am preluat deja adresa blogului dvs. pe blogul meu. Daca vreti, va multumesc pentru reciproca…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: