★★☆ Vrei să moară mama?
Link scurt: http://wp.me/pKahb-Xb
Aflu de pe blogul Ad Astra că Gabriel Preda (GP) a primit telefonic o serie de ameninţări uşor interlop-procesomane, cum că, vezi, Doamne!, în urma exprimării publice a îndoielilor consiliului asociaţiei Ad Astra, asupra fezabilităţii unei invenţii prezentate la salonul de inventică autopremiată, de la Geneva, GP a lezat nu ştiu ce interese, şi că cineva se va ocupa personal de el să-l oblige a repara vexaţiunea asupra onarei de familist electrochimic.
Chiar mă întrebam de ce oamenii de ştiinţă bine ancoraţi publicitar, obişnuiţi să citeze (atunci cînd nu plagiază) nu au trimis mai devreme o citaţie, din moment ce comunicatul Ad Astra a apărut pe 9 mai a.c. Iată că relaţia academică s-a stabilit telefonic.
Printre altele, telefonardul avertizează sever că, din cauza lui GP, România nu va mai primi fonduri europene pentru cercetare. Oare chiar aşa să fie? Acuma, nu ştiu cît aduc fondurile europene beneficii din cercetare, dar sigur împărţirea lor aduce zavistie. Se pare că pînă şi cercetarea românească e patronată de sfîntul Goe: vrei să moară mama?
Este vorba de asociatia Ad Astra nu consiliul Ad Astra.
Va rog frumos sa faceti corectarea de rigoare.
L.
Corectat. Cu scuze. 🙂
WOW! Stii ce cred eu Marius? Ca astia sint zelosii care nu totdeauna sint paltiti, dar sint mereu cu periutza in mina sa ia scamele de pe umerii idolilor lor! 🙂
Cum sint pe dinafara la dedesubturi dintr-astea (si am fost toata viata mea: eu eram aia care nu pricepeam neam-de loc ce sfori se trag si de unde), banuiesc ca nu sint atitia bani sa ii platesti pe toti gornasii, si atunci te bazezi pe zelosi si pe slugi! Ca slugile o fac pe ge-a moaca!
Imi pare rau sa aud ca un roman poate fi amenintat in Romania pentru ca spune adevarul. Imi pare rau, dar nu sint surprinsa.
O fi aşa, însă eu cred că GP a fost ceva mai bine crescut, dîndu-i şansa sudafricanului să regrete.
Pana acum nu m-am lovit serios de problema buletinului (in afara de timpul pierdut pe la ghisee), dar am o cunostiinta care a venit recent din Italia cu actul expirat. Pe scurt, a luat o amenda de vreo 300EUR la intrarea in Ungaria si apoi inca vreo 90EUR la intrarea in Romania (vroiau si in Romania sa-i aplice o taxa asemanatoare, dar au iertat-o). Sa stim asadar ca nu doar statul Roman persecuta cetatenii cu valabilitate depasita.
De acord, însă trebuie să observăm că eliberarea anevoioasă a actelor de identitate de către autorităţilor ROMÂNE este determinantă în provocarea situaţiilor absurde.
În alte state, expirarea unui act de identitate românesc este motiv de pedeapsă, sau nu, în funcţie de statutul de şedere. Dacă titularul e în mişcare transfrontalieră, atunci trebuie să aibă buletinul în termen de valabilitate*. Dacă e static, atunci pedeapsa ar fi un abuz. Amenda multiplă, pe teritoriul a două sau mai multe state europene, trebuie atacată neîntîrziat la ombudsmanul european. (se oferă vreun voluntar pentru crearea unui incident?).
Motivul? Integrarea europeană e copulare de vînt, atît timp cît cetăţeanul european e pedepsit de mai multe ori pentru aceeaşi eroare. Ar fi ca şi cum ai fi amendat în fiecare judeţ al ţării prin care treci, pentru că nu ai plătit taxa de înmatriculare.
–––––––
* Chiar şi pedeapsa în sine la nivel european este un abuz, deoarece, acreditează ideea că buletinul ar fi un permis de pieton, ceea ce contrazice flagrant dreptul la liberă circulaţie proclamat în tratatul de la Lisabona. Cu alte cuvinte, cetăţenia europeană e numai pe hîrtie.
P.S. tot ca si tine, Marius, persoana avea un act de identitate pentru straini valabil, emis de statul italian.
Chiar şi aşa e un abuz.