Fără buletin

● Alături de PNL, PSD şi PC, UDMR urăşte electoratul român de pretutindeni

Aflu cu indignare despre opoziţia UDMR la proiectul legii votului prin corespondenţă înaintat de MAE.

Înţeleg opoziţia UDMR. Pragmaticeşte, UDMR este interesată în suprareprezentarea rezultată din prezenţa slabă a electoratului nemaghiar la urne. Şi PSD, şi PNL, şi PC, au cam aceleaşi obiective antidemocratice, însă nu pot să nu constat că, în mod obiectiv*, UDMR vădeşte o doză impardonabilă de cinism în promovarea propriului politicianism.

La ora actuală, din 18 milioane de potenţiali electori, într-un echilibru dinamic, 450.000 au actele de identitate expirate. Iar statul român nu pare a dori să renunţe la fudulia de a pretinde acte în termenul de valabilitate la exercitarea dreptului de vot.
Alte 2 milioane de electori sunt în străinătate, la distanţe (futu-i!) prea mari pentru ca, raţional, să îşi poată exercita dreptul de vot. Aşadar, din 18 milioane de electori, 2,5 milioane sunt neexploataţi electoral. Dead weight. Vite. Căcaţi. Aproape 14% din electori sunt excluşi din procesul electoral. Unul din şapte. Ăsta-i stat de drept? Nu! E un stat care doar mimează democraţia. Ce mi-e Rusia, ce mi-e România?

Pentru 14% din electori, organele alese ale statului nu au niciun fel de legitimitate. Repet: niciun fel de legitimitate! Este un potenţial exploziv imens. Unul din şapte electori este virtualmente un rebel legitim, imun la abureli legaliste. Iar partitocraţia nu îşi dă seama pe ce butoi de pulbere îşi tractează interesele-i scîrnave.

Ce face UDMR? UDMR speră ca, prin menţinerea celor 2,5 milioane de electori cu nisip în ochi şi căluş administrativ în gură, ea însăşi să fie suprareprezentată în aceeaşi proporţie.
Dar, să vedem care e preţul cu care UDMR vinde electoratul român. 6% (reprezentarea demografică) / 0,86 (randamentul maxim de exploatare în condiţiile actuale) = aprox. 7%.
UDMR trădează 2,5 milioane de cetăţeni cu drept de vot, pentru a-şi adjudeca un procent în plus în Parlament. Adică, trei deputaţi. UDMR vinde 800.000 de români pe un deputat ungur în plus. Vă daţi sema ce căcăcioşi sunt liderii maghiari? Cît de uşor le poate cădea subţirea scliviseală de civilitate! Doar securiştii lui Dan Voiculescu mai vînd aşa ieftin electori contra deputaţi. Prin nesimţirea sa, UDMR demonstrează că este tovarăşul de drum al lui Ion Iliescu. Alături de Crin Antonescu (supranumit Guţă Tătărăscu jr.).

Cum poţi să vorbeşti despre loialitate faţă de statul român, cînd trădezi 2.500.000 de cetăţeni doar pentru a avea suficientă reprezentare cît să-i dai lui Verestoy Attila drept de jaf pe un milion de hectare de pădure în plus? Asta e UDMR? Jalnică şi nemernică formaţiune politică! Unde sunt ecologiştii? 😀

Aştept din partea UDMR un gest de demnitate, iar nu un nou set de sofisme menite să acopere nemernicia liderilor UDMR.

Pentru început, dacă UDMR va continua jegoasa-i pornire politicianistă, ca cetăţean al României, abandonat de formaţiunile trădătoare: UDMR, PNL, PSD şi PC, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a scoate UDMR din Parlament. Chiar dacă ar fi să merg din nou 1800Km pentru a îmi exprima scîrba.
Dacă pînă la alegerile generale din 2012, UDMR nu îşi va revizui poziţia faţă de votul prin corespondenţă, cu riscul de a complica şi mai tare peisajul politic, voi căuta să mobilizez electoratul xenofob (24%), electoratul repelat administrativ (14%) şi electoratul dezamăgit (46%) în aşa fel, încît UDMR să intre în Parlament doar cu 1 (unul) deputat, pe picior de egalitate cu deputatul comunităţii armeneşti.

Aşa să-mi ajute Dumneazeu!

––––––
* obiectiv, în sensul că expansiunea UDMR este limitată demografic.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sare'n Ochi said, on 2011/07/12 at 17:38

  UDMR este inventia lui Ion Ilici Iliescu – o aglomerare de fundatii si asociatii culturale care se joaca de-a partidul politic pe criterii etnice. i-a lasat sa se manifesteze, sa poata scoate de la hazna liota de securisti xenofobi, sa-l reactiveze pe Barbu, Paunescu, Vadim Tudor, Coja samd. si sa poata flutura marota pierderii Ardealului. i-a foslosit perfect pana inclusiv la alegerile din 2000 (Ilici vs. Vadimacul). de-acolo s-au scapat lucrurile de sub control, mai ales dupa dambovitarea liderilor UDMR.

 2. miha said, on 2011/07/12 at 19:12

  asa sa-ti ajute si sa ne ajute! De cand cu regionalizarea ceva scartie la UDMR. Primari UDMR nu stiu cum sa scape de „reprezentantii” lor, deci nu cred ca este vb de toata minoritatea ci de mogulii maghiari pe care minoritatea maghiara nu-i mai suporta de 20 de ani. Ca si noi cu resturile securisto-comuniste. Va fi vot prin corespondenta, ai sa vezi!

 3. Sare'n Ochi said, on 2011/07/12 at 23:31

  pana sa faca UDMR vreun gest, face DNA 🙂 Borbely are probleme de trafic de afluienta (pardon, influienta):
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9378706-ultima-ora-ministrul-mediului-laszlo-borbely-cercetat-dna-pentru-trafic-influenta.htm

 4. mihaibeltechi said, on 2011/07/13 at 01:22

  Rugam autorizare preluare pe blog gerulian.Multumesc
  Gabriela,moderator de serviciu

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/07/13 at 02:05

   Oricînd! Fără „somaţie”. E domeniu public*. 😀 Mulţumesc.

   –––––
   * Doar textele cu EULA explicit sunt de domeniu public cu restricţii.

 5. […] să-mi ajute Dumneazeu! by Marius Delaepicentru un blog superb,AICI Lasă un comentariu LikeBe the first to like this […]

 6. dragos darie said, on 2011/07/13 at 03:01

  de acord cu tine Marius dar cum facem?
  partidul blazatilor? partidul absentilor?
  partidul nehotaratilor?
  partidul exilatilor?

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/07/13 at 03:19

   Dacă nu merge cu mijloace raţionale, recurgem la cele iraţionale. Aleagă-se praful de tot! Facem în aşa fel încît să le batem un cui în cosciug. Ne fixăm un partid cît mai extremist (partidul lui dan diaconescu de pildă) şi îndemnăm pe oricine să voteze cu el. Îi facem campanie gratis. La nevoie, toţi cei din afara României pot face un efort să voteze cu extremiştii. Ori establishmentul face cum zicem noi, ori îl pricopsim cu populişti şi cu zărghiţi. Să se spele cu ei pe cap.

   Le-aş fi recunoscător copyilor din presă dacă ar prelua comentariul ăsta. Nu fac niciun secret din planul de vînturare a mlaştinii ăsteia partitocrate.

 7. zalex said, on 2011/07/13 at 22:00

  Offtopic:
  Plutoniul, explicat copiilor… http://www.youtube.com/watch?v=bJlul0lTroY&feature=player_embedded

 8. Victor said, on 2011/08/09 at 23:22

  Subscriu!

 9. […] Alături de PNL, PSD şi PC, UDMR urăşte electoratul român de pretutindeni. Înţeleg opoziţia UDMR. Pragmaticeşte, UDMR este interesată în suprareprezentarea rezultată din prezenţa slabă a electoratului nemaghiar la urne. Şi PSD, şi PNL, şi PC, au cam aceleaşi obiective antidemocratice, însă nu pot să nu constat că, în mod obiectiv*, UDMR vădeşte o doză impardonabilă de cinism în promovarea propriului politicianism. […]

 10. […] Alături de PNL, PSD şi PC, UDMR urăşte electoratul român de pretutindeni. Înţeleg opoziţia UDMR. Pragmaticeşte, UDMR este interesată în suprareprezentarea rezultată din prezenţa slabă a electoratului nemaghiar la urne. Şi PSD, şi PNL, şi PC, au cam aceleaşi obiective antidemocratice, însă nu pot să nu constat că, în mod obiectiv*, UDMR vădeşte o doză impardonabilă de cinism în promovarea propriului politicianism. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: