Fără buletin

● Ataşatul cultural MAI la Ambasada României din Tokio este CI-stul miliţiei din Constanţa

Posted in Chestii, Drepturi individuale, Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2011/07/20

Desigur, mă refer la cultura organizatorică din MAI. Cu tot cu năravurile moştenite din tată-n fiu, de la comisar la curcan: Orice şut în cur e un pas înainte.

Doamnelor şi domnilor,

din ciclul de prelegeri ilustrative: Circuitul băieţilor deştepţi în natură, azi, vă prezentăm un caz emblematic pentru rutina socialistă de rotire a cadrelor compromise, dar utile estabishmentului, procedură internă de amakudari, fondată de Ghe.Ghe.Dej, perfecţionată în regimul Ceauşescu, translăţită în era noastră de către regimul Ion Iliescu şi succesoarele sale mai mult sau mai puţin naţional-liberale, aplicată cu succes şi în regimul Băsescu.

Uitîndu-mă pe panoul de control al blogului de faţă, îmi atrase atenţia numărul neobişnuit de mare de hituri cu semnificantul Aurelian Neagu. Mergînd pe fir, aflai de la Radio România Actualităţi că azi, la ora 21:05, va fi difuzat un interviu cu fostul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Japonia şi Singapore, excelenţa-sa dl. Aurelian Neagu. Hopa! Nu mai e. Ia, să vedem care o fi succesorul. Dădui fuguţa la saitul ambasadei, dar nu descoperii numele fericitului. Numai un ad interim. Pe semne, lanţul slăbiciunilor zornăie pe la MAE şi prin Modrogan, întru numirea altui carierist cu facultatea de TAPL la bază. Pentru continuitate. 😀
Mă uitai în treacăt şi dacă domnişoara Ghimici, prietena mea de la secţia consulară şi de votare, mai este în schemă. Este. Se extenuează în continuare 3 ore pe zi, 200 zile pe an. Azi, într-o nouă prezentare, civilizat, cu programare ca la dentist.

Îmi căzu privirea pe numele ataşatului consilierului MAI al ambasadei. Un anume Dr. George Dorel Popa. Hait! Doctor în pulane! MAI rar aşa ceva. De cînd o fi devenit Japonia afacere internă? Chiar aşa de stat în stat să fi devenit MAI? Hai, Polonia mai treacă-meargă. Acolo se trece cu buletinul. Deşi se vede că şi în Polonia mai mor cetăţeni români în arestul poliţiei, în timp ce consilierul MAI la Varşovia doarme cu capul pe porthart.

Şi, uite aşa, căutînd să evaluez în ce măsură statul poliţienesc mă blagosloveşte cu un protector cu trei pulane la epolet, căutai oarece informaţii despre înainte-păşitor.

Să vedem acum şutul în cur. Citez:

Pe data de 25 mai 2011, George Dorel Popa a fost eliberat din funcţie „urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice”. „În cadrul anchetei demarate de conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI, (nr. Laurenţiu Mironescu) astăzi, 25 mai, s-a luat măsura eliberării din funcţie a şefului Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa, comisar şef Popa George. Măsura a fost luată urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice”, potrivit reprezentanţilor MAI.

Cum ar veni, domnul doctor fu detaşat din postul de şef de serviciu secret. Judecînd după cîrdul de nelegiuiri din portul Constanţa dl. dr. este, dacă nu asociat cu lumea interlopă din Constanţa, cel puţin protectorul ei din umbră.

Dl. Traian Igaş, nu-şi dă seama că, prin semnarea dispoziţiei de detaşare a comisarului George Dorel Popa, după ce îi semnase cu cîteva zile în urmă decizia de destituire, face un mare rău României în primul rînd. E drept, doctorul în pulane este pe ultimul loc în ierarhia din sediul din Azabu. Imediat peste dna. Blănaru de la financiar*. Însă eu, ca cetăţean român trăitor în Japonia, mă simt ameninţat de prezenţa reprezentanţilor dubioşi, precum dl. dr. în serviciu secret, comisarul George Dorel Popa.

Oare Traian Igaş realizează că, prin promovarea incompetentului tocmai la Tokio, el însuşi vădeşte schizofrenie? Dacă nu e schizofrenie, aş întreba cît e şpaga pentru un post de băgător de seamă, pe bani publici, în Japonia, după ce ai dovedit că eşti naiv de dai în gropi? OK, s-o luăm altfel: cu ce îl are Popa la mînă pe Igaş, de primeşte şuturi în cur şi promovare cu acelaşi pix? Să nu îmi spuneţi că Popa George a fost plasat departe, doar pentru a fi ferit de răzbunarea mafioţilor constănţeni, că nu vă cred. 😀

–––––––
* Apropo, mai jos mai e şi un administrator. De ce o fi nevoie şi de responsabil financiar şi de administrator? La mărimea misiunii cu pricina, o singură persoană ar fi destul să le facă pe ambele. Mă rog, şi aici sunt banii dv. Dacă ar fi numai o persoană angajată, ar fi rămas mai mulţi bani pentru întreţinerea interiorului ambasadei mai de Doamne-ajută. Dar, aşa, dumneavoatstră plătiţi, iar tavanul din lobby-ul ambasadei rămîne pătat de infiltraţii. Pătat ca alde Popa George-infiltratul, şi ca cei care l-au promovat.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. miha said, on 2011/07/21 at 18:18

  oare mai scapam de ei?

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/07/22 at 13:16

   Păi, uite, îi dai afară pe uşă şi îţi intră pe geam. E clar, conducătorii noştri au o problemă de moralitate.

 2. Ștefan A. said, on 2011/07/23 at 18:26

  Salut Marius . 🙂
  Reciclarea in functii si posturi , chiar prin transfer in interesul serviciului 🙂 e o caracteristica a societatilor corupte pina in maduva oaselor .
  Un alt sef de la MI a fost dat afara tot pe chestii de prezumta coruptie , inchis ochii , etc si ulterior numit pe un post la consulatul roman din Milano – italia . Asa macar stim amindoi 🙂 ca nu putem pretinde chestii normale de la reprezentantii tarii noastre in tarile in care traim . 😦
  Romania originala . 😦
  PS . Iarasi va cutremura ? 🙂

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/07/24 at 01:32

   Salut, Ştefan! 😀

   Ai dreptate. Misiunile diplomatice sunt găuri de şarpe pentru infractorii care nu beneficiază de imunitate parlamentară. Dacă nu e parlamentară, măcar diplomatică să fie. Ce nu înţeleg este de ce MAE, cu al său teolog politic în frunte, nu protestează faţă de practica asta.

   Altfel, cutremure sunt, dar nu cine ştie ce.

 3. Popescu said, on 2011/08/21 at 06:50

  ehe…
  din surse apropiate mediilor unde si-a obtinut titlul academic domnul Dr. de pulane de la ambasada, rezulta ca dl. comisar sef Dr. George Dorel Popa a parasit deja Japonia, dupa fix o luna de la aterizarea la post deghizat in consilier diplomatic, fugind mancand pamantul…. oficial pentru a fi avansat (din nou… urmeaza oare alt sut in fund pentru a merge inainte?), neoficial pentru ca sunt radiatii prea mari si se poate imbolnavii, iar omul are familie, iar pe de alta parte oricum s-a plictisit sa toace banii statului timp de o luna, frecandu-si… diploma de doctor, intr-o tara in care salariul de diplomat roman nu-i permite sa duca traiul de huzur din preajma Portului Constanta …. plus ca sesiunile de restante la universitati (cu tot ce inseamna asta in perioada actuala) bate la usa… poate nu stiati dar domnul Dr. (pare-se in economie) preda stiinte juridice undeva pe la malul marii…
  si uite asa am scapat de inca unul…. deosebit, de altfel…
  delapisientrule, oare nu cumva domnul Dr. era nemultumit ca nici in Japonia nu scapa de comentarii acide si a preferat sa se intoarca acasa, unde macar ii cunoaste pe cei care-l lauda prin presa locala? pentru ca atunci ar trebui sa-ti multumim si sa te rugam sa continui, in ritmul asta (unul pe luna!) poate se schimba tot personalul de la ambasada de la Tokyo si vin aici oameni care chiar sunt interesati de problemele comunitatii romanesti … ma rog…

 4. Grigore said, on 2012/03/30 at 05:54

  Bai fratilor…voi sunteti plceati din tara, din motive de adaptabilitate…stati acolo….nu platiti taxe pt Romania si romani…atunici de unde incrancenarea asta fata de toti reprezentantii Romniei????

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/03/30 at 12:15

   Nu faţă de toţi, ci numai faţă de lichele. De pildă, tu eşti una dintre ele, pentru că ai mentalitate de jupîn, ca nen-to Antonescu.
   Îţi pasă mai puţin că CI-stul din Constanţa fie nu avea habar de mînăria hoţi-poliţai din Port, fie o patrona.

 5. Georgescu said, on 2012/05/24 at 20:13

  Din greseala, cautand un articol al domnului profesor Popa am gasit articolul dv, Sa stiti ca sunteti departe de adevar mai ales ca eu sunt student al domnului Popa si il cunosc. Este unul dintre cei mai apreciati profesori din Universitatea Ovidius foarte inteligent si foarte popular in randul studentilor. Mai multm este unul din profesorii care nu primesc nici macar un cadou simbolic de ziua de nastere.

  • Popescu said, on 2012/05/27 at 20:45

   Domnu’ Georgescu, sunteti sigur ca de fapt nu sunteti… George si atat. Chiar asa, domnule Profesor POPA (George), ati ajuns sa va scrieti singur comentarii de lauda. Inteligent, popular (adica apartinand de … curentul popular?). Dar cum, sunt si alti profesori care primesc atentii/cadouri simbolice, sau mai mult decat atat, de ziua de nastere? Interesant…
   Dupa cum vedeti, domnule student Georgescu, si aici in Japonia este apreciat profesorul dumneavoastra, la fel ca prin postul Constanta pe care il patrona… si din cate scrie pe net, inca il patroneaza… pentru ca Marius, sa stii ca dl. CI-ist este inapoi la post, de unde fugise la Tokyo… s-a intors pur si simplu inapoi, face aceleasi chestii si acum… adica este un foarte bun profesor si mai ales foarte apreciat (sic!)

   • Marius Delaepicentru said, on 2012/05/28 at 04:11

    Mulţumesc, Popescu, pentru actualizare.
    Se vede că dorul de ţară al doctorului profesor de manglă cu containerul îi cam mistuia inima şi portofelul. Deh! Diurna MAE e de-a dreptul penitenţă pentru nababii mînuitori de pulan.. Dacă nu ar fi nevoiţi să o ia din loc după cîte un scandal, s-ar lipsi de tălpăşiţe oficiale unde înţărcă nipponu iapa. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: