Fără buletin

● Cromatograma lui Funeriu

Posted in Teste by Marius Delaepicentru on 2011/09/07

Ministrul Funeriu a făcut publică ierarhia valorică a universităţilor. Este de notat că mecanismul de separaţie valorică a universităţilor a părăsit stiloul emulgator al ministrului învăţămîntului. În urma auditului independent, adevărul iese la iveală. Iar adevărul este că, prin acţiunea de dezburuienare, fabricile de doctori au cam încurcat-o. Restrîngerea, falimentul, fuziunea şi absorbţia, pe scurt: darwinismul academic le mănîncă.

Desigur vor urma contestări şi proteste că, vezi, Doamne!, ministerul se bagă prea mult în cifrele de şcolarizare, în contingentarea producţiei de doctori la hectar, că-că, că-că… Vă spun eu: nu se bagă, ci doar încetează să mai finanţeze orice orice adunătură de ţuţeri ce se reproduc la infinit. Ceea ce pare o ingerinţă în autonomia universităţilor este de fapt un mod cît se poate de corect şi exterior de comparare a performanţelor din reclama comercială la o universitate, cu calitatea outuput-ul real. Abia de acum încolo, într-un mediu concurenţial, fără mercuriale arbitrare, fără aranjamente extracuriculare, universităţile vor putea arăta cum ştiu să îşi valorifice autonomnia.

De acum încolo, ceea ce scrie pe o diplomă de absolvire va conta.

Să nu credeţi că acţiunea ministrului Funeriu este ceva original. Este o procedură curentă în lumea civilizată. Pentru a vă da o idee despre „nedreptăţile” din Japonia, vă pot spune că, la finanţare, 50% din fonduri merg la Universitatea Tokio, 25% la Universitatea Kyoto, iar restul se împarte celor peste 60 de universităţi de stat. Aşadar, aparenta nedreptate (rezultată din cromatogramă) este în sfîrşit un act de echitate. Îi dai celui ce merită, atît cît merită. Elita universitară nu poate fi evidenţiată prin egalitarisme.

Îi urez lui Daniel Funeriu succes în continuare.7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. skorpion said, on 2011/09/07 at 17:23

  pentru Romania Funeriu este revolutionar in sensul bun….

  am senzatia ca este ”mai” revolutionar decit MMacovei

 2. Flavia said, on 2011/09/08 at 01:28

  Felicitari domnule Funeriu!!

 3. […] Cromatograma lui Funeriu – si – Good price for good money Share this:ShareFacebookRedditStumbleUponPrintTwitterEmailLike this:LikeBe the first to like this post. […]

  • judex said, on 2011/09/11 at 21:40

   Cuceritor acest goE (imperialistule !). Marturisesc ca astept cu nerabdare aparitia articolelor lui Plesu din Dilema, ca sa vad ce mai spune…dl Goe. Cosmosul si timpul se vor uni doar atunci cand Plesu va ajunge sa scrie comentarii la articolele publicate de dl goE.

 4. ela said, on 2011/09/13 at 03:20

  Imi place comparatia cu cromatograma.
  Domnii contestatari acuza cumva etaloanele folosite?

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/09/13 at 16:24

   Domnii-tovarşi contestă tot ce le obturează conducta de bănet şi de influenţă. Nici nu le mai pasă că se fac de rîs. La bilanţul de materiale, singura separaţie care îi interesează este cea a studentului de banii babacului. Absolvenţii ies, banii rămîn. Pentru domnii-tovarăşi, instalaţia ideală este cea în care intră boi şi ies vaci. Cît mai conformiste şi mai bune de muls.

 5. Theophyle said, on 2011/10/03 at 01:26

  Salut 🙂
  Marius trimite-mi te rog un mail functional la aboutread@gmail.com 🙂
  Multumesc


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: