Fără buletin

▲ Penultimul fugar a fost capturat

Posted in Chestii by Marius Delaepicentru on 2012/06/03

În noiembrie 2011, cel mai complex proces pe care Justiţia japoneză l-a avut, a luat sfîrşit. Este vorba despre procesul de după atacul cu gaze neuroparalizante din reţeaua metropolitană subterană de transport. Incident în urma căruia au rămas 13 morţi şi peste 6000 de răniţi. După încheierea procesului rămăseseră trei fugari încă neprinşi. Un fugar fu găsit la afîrşitul anului trecut, pe undeva prin Kansai.
Cel de-al doilea tocmai a fost capturat în oraşul Sagamihara din judeţul Kanagawa. Kikuchi – o femeie în vîrstă de 40 de ani, ce participase la sinteza atît a gazelor toxice, cît şi a explozivului din bomba artizanală trimisă în luna mai 1995 la unul din sediile poliţiei judiciare.
Semnalmentele corespund. Aluniţa din dreapta e la locul ei. Adineaori, rezultatul amprentării a ieşit pozitiv, iar suspecta arestată.
Întrucît procesul s-a încheiat, întocmai ca în cazul fugarului prins în Kansai, inculpata va „beneficia” doar de prevederile executorii din sentinţă. Nu mai există cale de recurs, întrucît, sentinţa din noiembrie a fost dată de Curtea Supremă.
Nu se ştie cine va încasa recompensa de 10 milioane yen (cca, 100.000 euro) pusă pe capul fugarei.

A mai rămas unul. Un anume Takahashi.

Vreme de circa 12 ani, şase fugari rămăseseră neprinşi. Afişele cu chipurile lor au rămas permanent pe panourile din faţa sediilor poliţiei. Se înlocuiau pe măsură ce se decolorau. Acum vreo 5 ani mai erau patru portrete. Se pare, prinderea fugarului din Kansai a accelerat ritmul. Curînd vom auzi probabil şi de prinderea ultimului fugar.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bucur said, on 2012/06/08 at 16:48

    Buna Marius,

    Mai adauga niste detalii. Cei mai tineri nu stiu despre secta AUM.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: