Fără buletin

● Afaceri grase cu „drepturile pozitive” ale maidanezilor

Posted in Scatoalce de Stat, Soluţii alternative, urgenţe umanitare by Marius Delaepicentru on 2012/06/12

Aflu de la radio NHK (într-o corespondenţă telefonată) că populaţia de lupi liberi a Suediei a ajuns la 242 de exemplare.

În Suedia, lupul este specie protejată. În ultimul timp însă, tot mai multe plîngeri de iamă în şeptel se înregistrează. În consecinţă, anul trecut, după o interdicţie de 45 de ani, autorităţile au permis vînarea a 30 de exemplare.
Vînătoarea a avut 12.000 de participanţi umani (nu este o eroare). Prilej de frumoase serbări cîmpeneşti.

Compar. Dacă considerătm aria forestieră (de 15% în nord şi 65% în sud) la dimensiunile Suediei, ar ieşi cam o Românie integral împădurită.
Ha, ha, ha! În Bucureşti, 242 de lupi sunt numai pe kilometrul pătrat. De unde se vede că, numai în Bucureşti, arie urbană (nicidecum forestieră), sunt de peste 150 de ori mai mulţi lupi decît în întreaga arie forestieră a Suediei.

Aflu din aceeaşi corespondenţă: întrucît a fost un an favorabil prăsilei lupeşti, la toamnă se vor mai vîna 30 de exemplare. Cu aceeaşi desfărşurare cinegetică.

Ce proşti sunt suedezii! Habar n-au de excedentul cronic de lupi urbani din Bucureşti.
Mai bine le trimitem anual cîteva vagoane de maidanezi, să aibă fiece suedez de un „trofeu al cantităţii”. Cel puţin municipalitatea Bucureştilor va cîştiga un ban cinstit din vînzarea lor, şi nu va da ţepe din iluzorii şi sisifice ferme canine, construite şi alimentate din bani publici şi din alte chete, mai mult sau mai puţin evazioniste. (Totul intrînd în buzunarele beizadelelor de primar, precum şi în puşculiţele de partid. Nu în ultimul rînd, ca taxă de protecţie. De protecţie a vieţii maidanezului.)

Voluntarii veritabili, uşor de prostit, au fost, sunt şi vor fi doar exploataţi, ca orice enoriaş de sectă religios-mercantilă. Iată cum, fervoarea religioasă de cult păgîn, mai pe scurt: strechea zoofilă aduce oportunităţi de afaceri, mai ceva ca în coloniile de pe vremea corporaţiilor olandeze de secol XVIII.

Întrebările şi le vor pune eventualii cititori ai articolului de faţă.

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stelian said, on 2012/06/12 at 04:04

  Una din vorbele de duh ale lui Ion Ratiu a fost : „Ma lupt ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!” (citat din memorie).
  Facindu-ti blog ti-ai asumat raspunderea ca vor fi si pareri contrare. Pe care in spirit democratic trebuie sa le lasi sa treaca. Iar tu nu ai voie sa te enervezi si nici sa arunci cuvinte grele. Unde am vazut scris ” Forta este ultimul refugiu al incompetentei”?? (Isaac Asimov- Fundatia??).
  Cred ca inmultirea cu zero e mai eficienta.
  Mai deunazi scriam despre responsabilitate… In Romania toti sunt responsabili si nimeni nu raspunde de nimic…
  Din cauza asta exista maidanezi in toate orasele tarii…
  A-i aduna si a-i stirpi se face o data (apoi sunt din ce in ce mai putini si mai rari). A-i duce in adapost… O afacere de sute de milioane de Euro…
  Azi Romania are atitea probleme incit maidanezii si raminerea lor in viata este ultima dezbatere. Poate peste 30-40-50 de ani putem discuta de asta. Pina atunci altele trebuie sa fie listele de probleme de rezolvat, nu „drepturile constitutionale” ale ciinilor fara stapini.

  • Bucur said, on 2012/06/20 at 16:03

   Ai fost dragutz cu Ratiu (taranist?), dar vorba respectiva origineaza de la Voltaire (Francois-Marie Arouet). Si intr-adevar, ar trebui rezolvate drepturile constitutionale ale romanilor, de a nu fi terorizati pe strazi de haite de maidanezi, care in plus murdaresc cu dejectii orasele si imprastie capuse, paduchi si diverse boli. Si care pe mine personal nici nu ma lasa sa dorm cu latraturile lor nocturne. Scriu pentruca multa lume, mai ales din strainatate, nu stie ce e pe aici. Eu ma intreb de ani buni cum rezista concetatenii mei. Mi-au fost oferite si 2 explicatii pe forumuri: 1. le place situatia 2. si-au pus in cap sa reziste, si ca un corolar, se iau de diaspora „ca n-au fost in stare sa reziste in Romania”. Cheers!

 2. pinocchiomuc said, on 2012/06/12 at 10:03

  Hmm, eu nu le-aș duce suedezilor lupii de București, eu i-aș aduce pe ei să-i vîneze la fața locului, parcă e mai eficient și mai profitabil așa. (Asta și apropo de păreri contrarii 😉 Dar ce ne facem cu madam Brigitte, eeeh?

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/12 at 17:05

   Economiceşte, da, asta ar spori vînzările în turism, dar ar da şi apă la moara sfintei Birgitte. E mai bun exportul de maidanezi în viu, pentru că astfel, comunitatea vînătorilor suedezi nu s-ar destrăma.
   Şi-apoi, România are experienţă în exportul de vietăţi. Să ne amintim de copiii adoptaţi internaţional pentru prelevarea organelor. Aşadar, resurse de ticăloşie ar fi. Exportul de maidanezi nu poate depăşi în ticăloşie nici exportul de copii, nici pretenţia „salvării” maidanezilor în dauna cetăţenilor. (recent, un tînăr de 16 ani a fost muşcat de faţă de către un cîine găsit şi luat în grijă.)

  • Bucur said, on 2012/11/29 at 23:31

   In Croatia (daca tin bine minte, oricum o tara din zona aia) i-au spus madamei BB ca ei n-au bani sa construiasca atatea adaposturi si daca n-are ea sa le dea, sa-i lase in pace. Good-bye BB, calatorie sprancenata! Problem solved! (iti dai seama cum, acolo au turism nu gluma – ca la noi, de fapt la noi e o batjocura – nu-si permit sa omoare cainii turistii straini, cum s-a intamplat la noi cu japonezul).

   • Marius Delaepicentru said, on 2012/11/30 at 03:34

    Cum zicea Băse cînd era primar: Oraşul e al oamenilor, nu al cîinilor.

 3. Hingheru said, on 2012/06/17 at 13:39

  Romania tara maidanezilor asta e tara lor nu a noastra !! Intrebarea mea e simpla PINA CIND ? Poporul e satul de crimele comise de maidanezi e limita rabdarii si fierbe cred ca in curind lumea va iesi in strada si va omori haitele de maidanezi cu paru .

  • Bucur said, on 2012/06/20 at 16:16

   Adevar graita’i! Si ca exemplu cazul celebrului Bosqito, maidanezul care a ucis un japonez in vizita in Romania, pentru care s-a facut un proces (un animal poate fi subiect de drept?), avocata Paula Iacob i-a castigat procesul (cine i-o fi platit onorariul?) si Bosqito a fost adoptat de o familie din Germania! Acum sa vedem, Bosqito a ucis un om, eu daca ucid nu un om ci un maidanez, ma adopta o familie din Germania? Sau mi se face dosar penal in Romania? Deci cine are mai multe drepturi in Romania dintre om si maidanez?

 4. Toma said, on 2012/08/04 at 04:55

  In general politicienii incearca sa arunce vina pe cetatenii agresati de cainii agresivi ca sa scape ei de vina de a nu strange cainii de pe strazi si a nu stopa abandonul de caini prin pedepsirea maidanofililor care abandoneaza lazi cu pui de caine sau caini nesterilizati .

  • Bucur said, on 2012/08/07 at 18:58

   Asa, si? Ai vreo propunere constructiva?

 5. Hingher Pe Viata said, on 2013/04/23 at 17:12

  Maidanezii trebuie EUTANASIATI IN MASA


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: