Fără buletin

● Ciolan cu fasole de Calabar

Posted in Teste by Marius Delaepicentru on 2012/06/25


Fasolea de Calabar nu se foloseşe decît în alimentaţia letală. Fisostigmina, substanţa otrăvitoare conţinută, este însă folosită în medicină, pentru proprietăţile miotone. Numele plantei vine de la cel al unei regiuni istorice a Nigeriei de azi. Latineşte, numele ei este: Physostigma venenosum.
O populaţie locală a folosit-o timp de mii de ani ca instrument de aplicare a Justiţiei. Cel condamnat pentru vrăjitorie, sau pentru alte fapte grave, era obligat să bea o suspensie preparată din boabe măcinate. Nu de puţine ori, condamnatul supravieţuia testului cu „planta adevărului”. Există o explicaţie.
Cel ce se ştie nevinovat, dornic de a-şi dovedi nevinovăţia, bea imediat licoarea. Cel ce se ştie vinovat, o bea mai cu fereală, în înghiţituri mici şi rare, favorizînd astfel absorbţia toxicului. Şi moare în spasme de groază.
(fotografie preluată de pe Wikipedia)

Bine, bine, veţi zice, dar ce se petrece cu cel nevinovat? De ce supravieţuieşte? Explicaţia e simplă: înghiţită repede, licoarea provoacă contracţia anastaltică violentă a muşchilor netezi. Spus popular, provoacă voma ce scoate toxicul din sistem. Şi astfel, condamnatul scapă de moarte.

În Justiţia modernă, cel ce se ştie vinovat, trage de timp, invocă excepţii de neconstituţionalitate, prescrieri, diarei rebele ale avocatului chiar în ziua termenului, treburi la partid, dispunerea nepotrivită a părţilor în sala de judecată, legalitatea ordinului de numire a judecătorului, umblă cu presiuni subterane şi nu se sfieşte să folosească inclusiv autorităţile statului pentru a zădărnici aplicarea Justiţiei. Se vede treaba că, fundamental, lucrurile nu sunt cu mult altfel decît în Justiţia vegetală. Dar pînă la urmă, inculpatul nu scapă de oprobriu, chiar dacă procesul se termină cu achitarea sa. Aşadar, rolul fisostigminei este preluat de oprobriul public.

Ceea ce face acum echipa de propagandişti socialist-liberali prin deşănţatul cult al personalităţii puşcăriaşe numită curent Adrian Năstase, este să încerce un antidot la oprobriu. Fisostigmina are antidot; o serie de alcaloizi din solanacee ca: mătrăguna, laurul porcesc belladonna etc., au acţiune contrară. Dar tot otrăvuri sunt. Ba, efectul este îndoielnic.

În linii mari, Adrian Năstase este politiceşte mort. Dar nu e mort pe nedrept, ci pentru că a lălăit-o în mod nemernic, încercînd în nenumărate rînduri să trişeze. Iar totul s-a văzut din tribună. Se mai zvîrcoleşte el niţel, dar nu se ştie din cauza cărui „toxic”: a oprobriului sau a contrariului său (propaganda mediatică de martirizare).
În orice caz, simt că cei ce, cu ciolanul în mînă, doctori plăgari, îi pledază sofistic inexistenta cauză, vor păţi la fel. Boabele muiate sunt deja în piuă. Hîrr, hîrr, hîrr!

Actualizare: Constat că propaganda de victimizare a lui AN a concentrat tirul asupra Monicăi Macovei. O neruşinată campanie de demonizare a eurodeputatului Monica Macovei reprezintă o ameninţare directă asupra statului de drept. Am arătat mai sus, nu Monica Macovei este vinovată pentru felul nedemn în care de acum deţinutul Adrian Năstase şi-a lungit boala. De fapt, Adrian Năstase şi pletora de politruci ce îl înconjoară au o problemă imensă de respect de sine. Oameni ce nu au avut niciodată demnitate, dar care care nu au ezitat să fure, să ameninţe, să ucidă, să pauperizeze, din poziţia de demnitari fără demitate. Iar partidul care a trimis-o pe Monica Macovei în Parlamentul European tace mîlc. Aştept o reacţie puternică, pentru că altfel, vom muri cu toţii de mătrăguna propagandistică administrată de PSD, PNL şi Partidul lu Ăla-micu.

Actualizare 2:
zeci de astfel de comentarii pe blog-ul Monicăi:
Socialiştii şi-au pus întregul arsenal la bătaie. Ameninţări explicite cu moartea pe blogul Monicăi Macovei, în coşul de spam. IP-ul este din Germania, semn că potenţialul ucigaş va cheltui foarte puţin pînă la Bruxelles pentru a-şi pune ipoteticul plan în aplicare.

Tu curva betiva, sa stii ca la viitoarea ta aparitie la Brüxel te asteapta glontul care a ocolit pe Nastase. Betivana comunista sa stii ca latul la gatul vostru cu betivanul basecu se strange. si nu mai sunt multe zile pana se strange definitiv. procurorul comunist al dracului cu toti acolitii veti fi eliminati din viata de pe pamant !!!!

Stefan
urban@yahoo.com
IP: 87.174.51.183

Nici acum nu vă indignaţi?

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stelian said, on 2012/06/26 at 23:34

  Daca nu as fi citit „aventurile” domniei tale cu aceasta institutie imi venea sa-l cred ca nu mai pot de grija romanilor obisnuiti (a pulimii)…

  http://www.ziare.com/stiri/csm/avocatul-poporului-extrem-de-dur-voi-cere-revocarea-tuturor-membrilor-csm-1175305
  Sunt jenibili in tot ceea ce fac…

 2. Sare'n Ochi said, on 2012/06/27 at 01:53

  nu uitati sa sprijiniti o mare doamna:

 3. Sare'n Ochi said, on 2012/06/27 at 01:54

  demersul tau cu Avocatul Poporului a avut un mic rasunet. pana si mie mi-a raspuns insul ca a luat la cunostinta dar nu se poate dar a transmis nemultumirea mea parlamentarilor – cu poza dupa buletin, banuiesc 😀

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/27 at 12:54

   Scopul e niţel diferit. Sesizările la AvP cu invocarea art.2, vor putea fi folosite ca argument în altă chestiune aflată pe rol la CCR. Vom afla curînd. 🙂

   • Sare'n Ochi said, on 2012/06/27 at 13:12

    astept.

   • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/28 at 01:22

    Rezultatul a apărut. Legea electorală contestată la CCR a căzut în totalitatea ei. Aştept cu interes motivarea. Acţiunea noastră e foarte posibil să îşi găsească efectul cel puţin în discuţia despre oportunitate. Să primeşti 47 de sesizări pe art.2(2) nu e în fiecare zi. Pariez că tot cu art.2 va motiva şi CCR. 🙂

   • Sare'n Ochi said, on 2012/06/28 at 01:52

    astept si eu motivatia, sa po sa ma dau creator de istorie 😀

 4. Sare'n Ochi said, on 2012/06/27 at 04:04

  IP-ul duce la o strada din Bayern Munchen – zisa a Veterinarilor, langa Institutul Zoologic (pe Google map). idiotul cu amenintarile o fi vreun bou.

 5. cocosila said, on 2012/06/27 at 05:19

  O noua era in viata USL-ului
  http://conco.ro/usl-ul-intre-omul-vanator-si-homo-plagiatorus/

 6. dictaturajustitiei said, on 2012/06/28 at 23:49

  Bună ziua !
  Când faceți o acțiune menită să apere statul de drept vă rog să mă anunțați și pe mine. Cu bătâi puternice în ușă. Nu sunt de fiecare dată pe fază.
  N-am știut de acțiunea aceasta , cea cu AvP, abia acum aflu.
  Tibi a scris pe blogul său o traducere a unei luări de cuvânt și a menționat la sfârșit acest blog. despre ce este vorba ?

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/28 at 23:55

   Îmi pare rău, Dictaturo, uneori şi pe mine mă ia prin surprindere. Mi se urcă sîngele-n cap şi mă pun să scriu, apoi să distribui. Asta e tot. 🙂

 7. Mahorcu said, on 2012/06/29 at 00:17

  Marius, tu vezi Romania cam cum o vede cea mai mare parte a diasporei, cumva „din avion”. Si, din pacate, lucrurile se vad destul de diferit fata de realitate.
  Optica cel mai des intalnita este simpla: „PSD sunt fostii comunisti, PNL s-a dat tu ei deci sunt rai, iar Basescu si PDL lupta cu fostii comunisti.” Este punctul de vedere pe care voi, romanii din strainatate, il adoptati si nici nu vreti sa mai auziti altceva.

  Realitatea este mult diferita: fostii comunisti si securisti s-au scurs peste tot; la fel de uniform se gasesc prosti/idioti/spagari/corupti/hoti/dementi, in toate partidele.

  Oamenii isi formeaza optiunea politica din diverse considerente: simpatii pt unii, antipatii si URA pt altii.
  Idealismul nu isi are locul, e complet gresit sa-ti imaginezi ca dupa ce pleaca „astia” si vin „aia” la putere, curge lapte si miere si e bine in Romania.

  Ce ramane de facut este sa privim putin in urma la perioada 2008 – 2012.
  Ce s-a perindat pe la conducerea romaniei, ce s-a intamplat cu institutiile statului a tras rau de tot romania in jos.
  Modul in care niste nulitati erau puse sa conduca guvernul si ministerele, fara nici o urma de bun simt, iar niste mafioti in spatele lor, din esalonul 2, trageau numa pt ei si nu se dadeau in laturi de la nimic, este cu mult ce-au facut alte guvernari din 90 incoace.
  Chiar si Nastase cu ai lui in 2000-2004 „furau cu mai mult bun simt”, vorba lu Parazitii 🙂

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/29 at 00:22

   Dacă vei citi blogul de faţă, vei descoperi contrariul. Că ştiu şi cum e România, şi cum trebuie să fie România. Cel puţin experienţa mea aici să vă fie de folos.

  • Stelian said, on 2012/06/29 at 00:59

   Nici unii n-au furat cu bun simt.
   Exista averi de zeci sau sute de milioane de euro sau dolari. Facute cum? In Romania salariile sunt mizerabile in raport cu costul vietii. Cind aud de salariul mediu imi vine sa-l iau pe cel ce-l mentioneaza sa dau cu el de pamint, pentru ca sunt enorm de multi ce sunt obligati sa traiasca cu salariul minim. Care salariu minim a fost stabilit nu stiu pe ce baza (daca e pe baza statistica nu ma prind. Ai vazut ce chifle au dat sondorii la ultimele alegeri- de sunt SC Institutul de sondare a opiniei publice-S.R.L.-vezi la BEC cine sunt acreditati)

   Da, ai dreptate ca fostii comunisti si securisti sunt peste tot. Acum ceva ani (vreo 8) citeam un articol excelent in Curierul National???- se chema FSN dela 1 la infinit…. Era o radigrafie de atunci excelent facuta.
   Da, stiu ca impactul internet e foarte mic in „Romania profunda”. Dovada participarea mica la vot in Bucuresti si numarul mic de voturi luate de Nicusor Dan.
   Da, stiu, ca ni se reproseaza ca Basescu e inca presedinte, desi numarul celor ce au votat in strainatate e de numai 170000. CInd le-am spus celor din Ro ca ei au sectia de vot la nici 10 min de mers pe jos de casa, dar ca nu s-au miscat pe 6 decembrie de linga paharul de vin si friptura, s-au suparat de acest adevar, dar l-au recunoscut printre dinti.
   Am scris acum multor amici si cunoscuti ca actuala lege electorala da sansa reala independentilor sa cistige primarii. Cei ce au inteles s-au implicat masiv. Exista sansa ca in viitor multi independenti sa cistige mandate de parlamentar in colegii. E extrem de simplu: cautati in comunitate omul ce va reprezinta. Apoi militati pentru el (telefoane la prieteni si ei mai departe, mici afise in zona unde locuiti, prezenta in mijlocul oamenilor a candidatului, prezenta masiva la vot, implicare si cereri pentru a fi in comisii electorale. Nu campanie negativa, ci ce poate face el pentru comunitate). Un colegiu are maxim 60000 de votanti. Convingeti-i pe cei ce-s nehotariti sa vina. Un candidat local, in fata caruia va scoateti toti palaria va cistiga lejer. De oriunde au ajuns ingineri, medici, profesori buni. Cautati-i si convingeti-i sa candideze. Cum sa cistige Crin in fata unuei astfel de persoane? Sau Udrea?

 8. fish said, on 2012/06/29 at 03:14

  Marius, scrie, te rog, o postare cu baza legala cu care Ponta si Marga (si eventual altii) pot fi atacati.
  Multumesc.

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/29 at 12:01

   Baza legală pentru contestarea şi sancţionarea faptei lui Ponta, este în codul penal, la articolul 240 – „Uzurpare de calităţi oficiale”. În mod normal, se lasă cu puşcărie între 6 luni şi 3 ani. Cu ceva circumstanţe agravante, în funcţie de pagubă.
   Pentru sesizare, puteţi căuta „ministerul public” unde găsiţi un formular de sesizare.

   Despre Marga nu ştiu ce să zic. Nu cred că a încălcat legea. Cel mult, neglijenţă în serviciu, dacă nu abuz în serviciu. Dar eventuala probă nu poate fi devoalată decît prin controale interne.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: