Fără buletin

● Sesizări la Parchet şi la CNA

Posted in Drepturi individuale, Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2012/06/29

Aplic mai jos textele a două sesizări consecutive.

–– Original Message ––
From: Marius
To: sesizare[la]mpublic.ro
Sent: Thursday, June 28, 2012 8:58 PM
Subject: Uzurpare de calitati oficiale (Unicode UTF-8)

[adresa]
Marius Misteţu
Japonia

Sesizare

Vă rog să începeţi cercetările preliminare asupra efectelor instituţionale şi morale, a acţiunii de uzurpare a calităţii de reprezentant al României la Consiliul European, în zilele de 28 şi 29 iunie 2012, din partea suspectului VICTOR PONTA – prim-ministru al României, în dispreţul Constituţiei şi al deciziei Curţii Constituţionale (CCR) din 27 iunie 2012. Codul Penal, la articolul 240, defineşte infracţiunea, precum şi pedeapsa.
Vă rog să examinaţi împrejurările în care Monitorul Oficial (MO) a fost preluat de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, şi să interogaţi insituţiile şi persoanele din lanţul de circulaţie a documentelor între CCR şi MO, implicate în temporizarea (în opinia mea a) publicării deciziilor CCR în Monitorul Oficial.
Vă rog să cercetaţi şi alte posibile infracţiuni asociate.

Vă mulţumesc,

Cu stimă,

Marius Mistreţu
Hiroşima

===================================

Am trimis o sesizare şi la CNA

Stimaţi domni,

Sunt un cetăţean român cu domiciliul în străinătate. Astăzi am depus la Ministerul Public o sesizare. Se pare că sesizarea mea a făcut oarecare vîlvă.

Aflu de pe Facebook că posturile enumerate (e vorba de Realitatea TV, RTV şi A3 n.m.) s-au apucat să discute sesizarea mea, întorcînd-o pe toate părţile, brodînd copios poveşti de adormit poporul. Am fost făcut de invitaţii la tont-show în toate felurile. Ba, agent SIE, ba, că Mistreţu mi-ar fi numele de cod, mă rog, ştiţi şi dumneavoastră cam cum îşi etalează schzofrenia clănţăii naţionali, cum ar fi I.M. Paşcu, Radu Tudor (analist marţial), Ciuvică (îmi scapă prenumele) ş.a.

Vă mărturisesc, m-am simţit măgulit de ecoul demersului meu şi onorat de acuitatea analitică a unor vuvuzele mediatice, (altminteri onorabile) ce, anul trecut în martie, ştiură a-mi fura altminteri pasaje întregi de pe blog, să le „vîndă” ca „exclusivităţi”, pe vremea cînd îi raportam publicului situaţia de după cataclismul din 11 martie.

Ce m-a contrariat, este că, deşi au telefon în redacţii, niciunui redactor nu-i veni ideea de a mă suna, deşi numărul de telefon este public. Mă aşteptam cel puţin la un telefon de curtoazie pentru ponturile de anul trecut. Mă simt niţel descumpănit şi dezolat de lipsa de profesionalism a onorabililor jurnalişti şi comentatori deopotrivă. (Sper ca cel puţin raportul putere-opoziţie să fi ieşit ceva mai bine, ca să dea bine la statistică).

Ţinînd seama de cele descrise mai sus, vă cer respectuos să constataţi că jurnaliştii nu ştiu să folosească aparatura din dotare, şi nici că prea bine nu stau cu etica profesională.
Îmi permit să vă sugerez a da un firman, ceva, prin care să obligaţi patronatele să trimită întregul personal la un curs de etică jurnalistică de 12 lecţii, la o universitate din cele mai bune 500 din Lume. Pe cheltuiala proprietarilor. Pe durata cursurilor, jurnaliştii să fie iniţiaţi şi în folosirea aparatelor de telecomunicaţii. Mă rog, chestiuni elemenatare.

Vă mulţumesc.

==========================
În limita timpului, voi redacta probabil un drept la replică pe care nu îl voi trimite nicăieri, pentru a nu le da mardeiaşilor mediatici prilej de rînjete superioare.

EDIT: Reflectarea în blogosferă:

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. EuCuMine said, on 2012/06/29 at 15:12

  Salutare.

  Trimis (la ICCJ).

  Cea pentru DNA e la fel?

 2. Tiberiu said, on 2012/06/29 at 15:17

  Salut! Si eu locuiesc tot in Japonia. Si eu sunt la curent cu viata politica din Romania,insa nu m-am gandit niciodata sa fac genul de demers pe care l-ai facut tu,din diverse motive si considerente.Am o singura intrebare, De ce nu ai facut acelasi tip de plangere in nenumaratele dati cand Basescu a incalcat constitutia?.Nu e cazul sa dau exemple acum deoarece se poat gasi pe google cu o simpla cautare.

 3. CAP-istul said, on 2012/06/29 at 15:30

  Salut Marius,
  se pare ca in presa romana ai fost descris drept „o batrana de 70 de ani din Hiroshima” 🙂

 4. mm said, on 2012/06/29 at 21:12

  Am surprins într-o butonare pe gadea zicând „Cine este acest domn Mistrețu”. Am trecut din inerție mai departe, însă am revenit instant făcând legătura intre nume și istoricul sesizărilor pe care le-ai depus în trecut la diverse instituții ale statului, zicându-mi: „el trebuie sa fie!” 🙂
  In cele câteva minute cât am rezistat, au debitat mizerii în stil obișnuit, au afișat o poza în care eu cel putin nu te-as fi recunoscut (singura poza pe care o știam era cea cu ocazia interviului în kamikaze de anul trecut, în cea afișată de ei erai mai tânăr :P) zicând: „Uitați cum arata acest domn Mistrețu” (sau sa fi fost „uitați ce față are[…]”, nu mai sunt sigur).

  Discuțiile respective erau seara, ora României. Cum era sa te sune noaptea la 3? Intre noi fie vorba, nu cred ca vreunu și-a pus aceasta problemă…

 5. Dumitru lui Nae said, on 2012/06/30 at 01:19

  La Antene nu mă uit, da’ am văzut aseară la iRealitatea tv „jurnaliștii” făcând următoarea construcție: Marius Mistrețu > Noua Românie > MRU > PDL. Deci ești pedelist nenea 🙂 Ca și cum asta ar avea de-a face cu potlogăriile (prezumptive momentan) lui Pontache.
  Oricum, să fii pregătit să-ți ceară iar buletinu de populație vizat la zi 🙂 Ar fi o zi istorică să dea curs sesizării fără să facă asta.

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/30 at 02:29

   Uite, numai de-al dracu mă voi duce la votare fără buletin, fără paşaport. Doar cu o copie. Să vezi în ce aporie îi bag! 🙂
   Se cuvine o mică îndreptare: e Noua Republică.

 6. cristi said, on 2012/06/30 at 02:38

  Salut Marius,

  Felicitari pentru initiatova si atitudine civica. Sa nu te astepti la un raspuns decent de la CNA.Ralu Filip a murit, si cu el si corectitudinea.
  Parchetul se va sesiza,mai ales ca au fost 30 de sesizari pentru abuz in serviciu si uzurpare de calitati oficiale.
  Din pacate pe Ponta doar o motiune il poate da jos, nu cereri vocale sau pe blog, cum fac Preda si Macovei.
  Tu il vezi pe blatistulBlaga capabil sa depuna o motiune? eu nu.

 7. Bibliotecaru said, on 2012/06/30 at 06:07

  @ Marius Delaepicentru

  Dacă puteţi să dezvoltaţi un pic relativ la ce înţelegeţi exact prin „uzurpare a calităţii de reprezentant al României la Consiliul European”?

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/30 at 09:33

   Datoria mea de cetăţean este să semnalez, nu să „exegez”.

   • Bibliotecaru said, on 2012/06/30 at 12:59

    @ Marius Delaepicentru

    Sunt de acord cu cele ce le spuneţi. Numai că vă exprimaţi într-o scrisoare oficială şi, mă gândesc eu, ar trebui să aveţi proprietatea termenilor pe care îi folosiţi, nu-i aşa?

   • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/30 at 15:45

    Proprietatea termenilor o am. Ponta a mers fara mandat. Port ilegal de insigna.

   • Bibliotecaru said, on 2012/06/30 at 17:10

    Stimate domn, aceşti termeni au definire legală, nu se iau din dicţionar. Căutaţi şi ce anume înseamnă „mandat”

   • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/30 at 17:38

    Sesizarea am facut-o fara sa stau cu dictionarul in mina. Te rog sa adresezi eventualele reclamatii in alta parte. Aici nu esti binevenit.

   • Marius Delaepicentru said, on 2012/06/30 at 19:17

    Daca dumneata si patronii dumitale ati fi convinsi de futilitatea actiunii mele, nu v-ar mai fute grija de cum definesc eu termenii. Se vede treaba ca am facut ce trebuia pentru un stat de drept. Ma doare in cur si la inima de farafasticurile dumitale. Nu mai ai ce cauta aici.

 8. Good game, Felicia said, on 2012/06/30 at 21:20

  Eu tot timpu in loc de Noua Rebublica zic noua Generatie si dupaia ma gandestc „stai, ca n are cum”
  Prost nume si-au ales e penibil
  Vreau sa te anunt ca am facut o chestie

  Am creat primul meu joc, CU MANUTA MEA se numeste Hotel „Paloma Roja”

  Esti un roman, somer care e nevoit sa emigreze in Mexic unde incepe sa lucreze pentru traficantii de DROGURI.

  Intr-o noapte ploua torential si tu ramai fara tigari. TU alegi ce vrei sa faci si jocul are peste 7 finaluri DIFERITE.

  Nu trebuie sa il descarci, il joci direct de pe net. Nu-ti pun link-ul aici ca ma baga la spam 🙂
  Daca vrei sa il joci intra pe blogul meu GoodgameFelicia (wordpress) si vezi ca ai link acolo (pe prima pagina)

  –Cu drag, Felicia

 9. Robert Mihai said, on 2012/07/02 at 07:49

  Oare ar fi tarziu daca as baga si eu o sesizare la Parchet? Incepe sa ma deranjeze teribil marlania astora de la Putere….astia iau de prosti un popor intreg…. Bine, intr-o oarecare masura ne-o cam meritam….
  Sictirul cu care trateaza hotararile CCR ma scoate din minti….
  Acu ceva vreme imi tot puneam intrebarea: cum dracu un popor ca nemtii au putut aduce la putere o bestie ca Hitler? Zilele aste am invatat ca nu e tare greu… Inceputul trebuie sa fi fost similar!

  Robert
  ILLINOIS, USA

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/07/02 at 12:15

   Prim-ministrul şi Parlamentul au comis crima de lezmajestate. Acţiunea este una de exprimare a mîniei Suveranului. Aşadar, nu e deloc tîrziu.
   Succes!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: