Fără buletin

★ Scrisoare de la un posibil deţinut politic către părinţii săi

Posted in Drepturi individuale, Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2012/07/13

Hiroşima
13 iulie 2012

Dragii mei,

Nu v-am mai scris demult. Din mileniul trecut, de pe vremea cînd vă trimiteam scrisori în plic. Azi e mai comod telefonul.

Dragii mei, iar dădu istoria buluc în vieţile noastre. Ca de obicei, cu bocancii. Ca la mineriade. La mineriade aţi înţeles voi că se petreceau lucruri comparabile cu rebeliunea legionară dar nu păreaţi a fi observat orientarea pulanului. Pulanul avea capătul în gîtul nostru, al fiilor voştri. Legionarii erau de partea cu mînerul.
Nu e un reproş. V-am înţeles deruta. Vă era frică de libertate şi nu puteaţi decît să îl credeţi pe Iliescu, pentru că, nu-i aşa, el era „un preşedinte pentru liniştea noastră”. Adică a lor. A unchiului Costel, a unchiului Rică. A lor, a celor calificaţi să învrăjbească oamenii. Să îi atomizeze. Să îi întimoreze.

După două decenii, în ciuda hîrtoapelor naţionale şi mondiale, lucrurile păreau să fi intrat în normal. Acum doi ani, (cînd ne-am privit în ochi ultima oară) remarcasem şi că Bucureştii începuseră să se lepede de imaginea de viroagă rurală, că şoselele sunt ceva mai netede, oamenii ceva mai deschişi.

Nu a durat mult. Deunăzi, elevii lui Rică şi ai lui Costel, neobişnuiţi să stea altfel decît cu curul pe lege, s-au răzvrătit. Au început rebeliunea de catifea. Pitiţi după chichiţe avocăţeşti, au distrus în patru zile toată ordinea de drept. Cu duşmănie, cu sete, cu ură.
Au început din nou să ne împartă în două. De 70 de ani ne tot împart în două. Iar de data asta s-ar putea să le reuşească definitiv. Cel puţin pentru vieţile noastre, definitiv.

Dragă mamă, dragă tată,

Ne-aţi crescut bine, cu multe sacrificii. Nu uit cum tu, mamă, te sculai la patru dimineaţa, iarnă, vară, ca să îmi calci pantalonii de şcoală, după care mergeai la fabrică să tragi la ţicling, să cari cutii grele de lemn, să-ţi rupi mijlocul, să-ţi strici ficatul. Aveai doar zece minute de pauză. Laptele antidot ni-l aduceai acasă. Mirosea a acetat de amil, a benzoat de butil, a acetonă. De cîte ori simt miros de solvenţi, odată cu o vagă tuse seacă, mă cuprinde un imens dor de tine.
Tu, tată, ai muncit patruzeci şi cinci de ani, ai străbătut milioane de kilometri prin ţară, cartai corespondenţa cîte paisprezece ore în picioare, tremurai la trecerea graniţei, nu cumva să găsească grănicerii ruşi sau bulgari bucata de unt sau ciocolata cumpărate din micul troc pe care îl făceai dincolo, pentru a ne face nouă o bucurie, refuzată altminteri de regimul alimentar Ceauşescu. Rar, cînd mă întorc în România, prefer să îmi iau bilet în vagonul de dormit pînă la Narita, decît să iau avionul de colea, de la Osaka. Ţăcănitul roţilor pe rosturi îmi aminteşte de vremea cînd eram ţînc şi mă luai în cursă. Îmi făceai aşternutul pe raftul de cartare. Te urmăream niţel cum recitai denumiri de localităţi în timp ce vîrai scrisorile în ochiuri, apoi adormeam în pîcla subţire de cărbune ars.

Dragii mei, cînd am emigrat, v-aţi înăbuşit cu demnitate sfîşierea din piept. Şi eu. Ceea ce nu v-am mărturisit, este că unul din motivele emigrării a fost ca, într-o formă sau alta, pe măsura puterilor, să învăţ cum merg lucrurile în lume, şi apoi să îi hărţuiesc pe persecutorii noştri, rostind adevărul.

Aţi aflat de la televizor că, recent, pe unul dintre ei, nevrednic prim-ministru, l-am prins că a încălcat cu cinism legea. Şi l-am reclamat la procuratură. Era de datoria mea.

Trebuie să vă spun că tabăra elevilor lui Costel şi ai lui Rică a pus-o de o fraudă imensă. Ei vor să colonizeze întregul stat. Cu alte cuvinte, ei vor ca România să re-devină un stat al ştabilor mafioţi.
După ce am văzut cum, în numai patru zile, mafioţii au instaurat domnia bunului plac, după ce am văzut că nu se sfiesc să calce pe orice lege, oricît de fundamentală, mă simt ameninţat. Mafioţii nu iartă pe nimeni. Posibil, nici pe mine.

Din moment ce au suspendat Constituţia, cine îmi mai poate garanta că nu vor călca şi peste cadavrul meu, după ce „mi-am permis” să îl reclam pe tîlharul prim-ministru la procuratură?
Preşedintele interimar, complice la lovitura de stat? Hm!
Antena 3, care vă spală creierele sistematic cu minciuni şi cu vrăjeli greţoase? Hm, hm!
Posturile TV care, după ştirea denunţului penal, s-au repezit asupra persoanei mele, in dispreţul oricărei norme de jurnalism? Hm, hm, hm!

Om fi noi cumsecade, dar nu naivi. Dacă, fără vreun cap de acuzare cert, au suspendat scurt un preşedinte de ţară, tîmpit să fiu să cred că bolşevicii contemporani nu vor încerca să mă aresteze, şi abia apoi să îmi inventeze vreo culpă.

Dragii mei, cred că am putea repara ceva dacă mă veţi ajuta şi veţi vota NU, la referendum. Iertaţi-mă că vă cer încă un drum pînă la secţia de votare. Vă cer să le daţi un brînci. Aşadar, NU!

Eu probabil nu voi ajunge la secţia de votare din Tokio. Nu numai pentru că e la mama dracului, la 900Km, dar nu vreau să le dau nici ocazia de a mă aresta. De la o clică de mafioţi ne putem aştepta la orice. Dacă ar fi să merg la vot, poate doar Preşedintele să îmi garanteze că nu mi se va înscena ceva.

Întrebarea e: care preşedinte? Cel legitim dar suspendat, sau fiorosul său uzurpator cu nume de floare?

Aşadar, pînă cînd domnia legii nu se va restaura, nu voi putea reveni niciodată în România. Voi continua gherila de aici. Cel puţin statul japonez mă protejează şi fără să îi fiu cetăţean.

Vă rog să mă iertaţi pentru multele blide în care tot calc, dar să fiţi mîndri de arta cu care o fac.

Cu drag şi dor, fiul vostru,

Marius

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dictaturajustitiei said, on 2012/07/14 at 03:19

  Bună !
  Tu ești în Japonia dar eu urmându-ți calea am șansa, ca rămasă în România, să mă văd cu cine știe ce înscenare

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/07/14 at 03:56

   Nu mă urî pentru asta. 🙂 Cu puţin efort scăpăm de nemernici, înainte de a avea ei răgazul pentru noi comploturi. 🙂
   Cu Dumnezeu înainte!

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/07/14 at 04:01

   Oricum, numai numele meu a fost fluturat pe la Antene. Despre celelalte încă nu au cum afla pînă nu îşi adjudecă conducerea Parchetului, care deocamdată e pe mîini bune.

   • dictaturajustitieid said, on 2012/07/14 at 13:03

    Eu i-am trimis și președintelui Traian Băsescu o copie lângă o scrisoare. Abia săptămâna aceasta am primit răspuns de la președinție, adică de când este antonelu-somnelu. 😆 Fii liniștit, eu nu te urăsc ! Te urăsc în schimb ei.

 2. Aron said, on 2012/07/14 at 06:12

  Ce alta mai buna reclame la prezervative decat aceasta ‘scrisoare catre parinti’ ?

 3. dictaturajustitiei said, on 2012/07/14 at 13:06

  Fii liniștit, eu nu te urăsc ! Te urăsc în schimb ei.
  Eu i-am trimis și președintelui Traian Băsescu o copie lângă o scrisoare. Abia săptămâna aceasta am primit răspuns de la președinție, adică de când este antonelu-somnelu. 😆

 4. Georgeta Glovaci said, on 2012/07/16 at 00:34

  Draga Marius, impresionanta si adevarata scrisoarea ta , dar din pacate in multe privinte te inseli. Prietenii poti sa-i alegi dupa cum doresti , dar familia ramane pana la sfarsitul fiecaruia in parte. Nu doresc sa te conving de faptul ca nu am preferat si nu prefer sa fiu o simpatizanta a partidelor de stanga, Intodeauna am ales partidele de dreapta , insa spre dezamagirea noastra , puterea si guvernarea ,care ne bantuie de sapte, opt ani, ne-a oferit tot ce poate fi mai rau pentru noi, cei din tara. Respect convingerile tale, dar nu pot sa inteleg atitudinea ta fata de familie, cea care a fost alaturi de tine si de problemele cu care te-ai confruntat in perioadele grele. Tu cunosti situatia din tara, din presa sau de la prietenii tai dar nu coincide cu realitatea. Mincinosi sunt aproape toti politicienii , nu urmaresc decat sa-si atinga scopul , interesele personale si de grup . . Acuzi pe unchii tai, pentru cariera pe care si-au ales-o, dar il aprobi pe TB, care a fost membru in PCR, a colaborat cu securitatea, fiind comandant de vas, reprezentand Romania la ANVER . Nu ar fi putut sa calatoreasca in afara granitelor daca nu era in gratiile partidului la putere si nu incheia un contract de colaborator cu securitatea. Dupa 1989 ,majoritatea comunistilor s-au inscris in FSN,printre care au fost politicienii de azi si presedintele TB. Pe parcurs, smecherii ,au migrat in partidele ce capatau mai multa credibilitate. Toti au fost membrii PCR si au detinut functii importante. Basescu a fost sef de campanie in PD,partid infiintat de Petre Roman .A avut grija sa-l lucreze pentru a prelua conducerea in partid.TB a fost de cinci ori ministru si intodeauna a creeat tensiuni si galceava .De cate ori avea nevoie de bani pentru minister, mai inventa o taxa din buzunarul Romanului, cum a fost taxa de drum impusa, apoi s-a introdus o taxa in pretul benizinei , iar in final ,drumurile au ramas numai gropi. PD, partid de stanga,a facut alianta cu PL , care era condus de Stolojan. Intelegerea a fost ca Stolojan sa candideze pentru presedinte iar TB prim-ministru.Pe parcurs, in urma unor probleme necunoscute de noi,cartile au fost schimbate, sub pretextul ca Stolojan este foarte bolnav, iar Basescu , profund indurerat incat nu se putea opri din plans,sa devina presedintele Romaniei iar Tariceanu prim-ministru. Pentru ca sa-si consolideze pozitia si sa destabilizeze PL,intr-o noapte,a trecut de la partid de stanga PD la partid de dreapta, PDL, netinand cont, ca el a fost ales de electoratul de stanga. In concluzie, acest personaj,oportunist, care si-ar vinde pe cei dragi numai ca sa poata urca mai sus, care ne-a pacalit in toti acesti ani,care a tinut in preajma lui persoane de aceias teapa si a distrus tot ce se putea in tara asta,este mai presus de soarta Romaniei si a Romanilor? Din pacate, inca mai suntem aici,inca ne mai intereseaza de ceea ce se intampla cu noi, cu copii si nepotii nostri si poate suntem depasiti de situatie, dar in nici-un caz nu mai vrem sa ne minta nimeni, asa cum ne-a mintit TRAIAN BASESCU.

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/07/16 at 00:54

   Nu mă înşel deloc, Gina. Faci/ faceţi o eroare imensă. Fatală.

   Preşedintele nu a minţit şi nu minte. Mă mir că nu vă daţi seama de un adevăr vizibil de la 10.000Km.

   Statul de drept (dacă ştiţi ce e aia) a fost dinamitat de către elevii lui Rică şi Costel. Sunteţi pe cale să deveniţi complici la o lovitură de stat bolşevică. Combustibilul ei este frica lor şi ura pe care v-au inoculat-o.
   Deja junta a făcut praf încrederea pe care o avea România în exterior. Şi totul se va traduce într-o subdezvoltare endemică.
   N-o să vă deschid eu ochii. Nu pot decît să vă arăt consecinţele imediate: nu voi mai putea păşi niciodată acolo pînă cînd statul de drept nu se va fi instalat.

   Celelalte consecinţe le veţi simţi pe pielea voastră, deîndată ce vor veni să vă încaseze mafioţii taxa de protecţie. Curînd mă veţi căuta unul cîte unul, să vă scot din infern.

   Nu mă mai întind, că simt că îmi perd timpul cu cineva care nu înţelege că statul de drept este infinit mai important decît o persoană. Mă rog, nimeni nu e profet în ţara lui. Admit că pot exista şi societăţi sinucigaşe.

   Adio! Dumnezeu să vă aibă în pază.

  • Vlad said, on 2012/07/16 at 19:29

   Draga doamna Glovaci. Cu siguranta, dupa ce il vei da jos pe Basescu (matale prin votul tau), vor veni altii in locul lui, care vor avea grija sa ai impresia ca nu esti mintita cum te-a mintit TRAIAN BASESCU. Da-i bataie, inainte, la lupta!!!

 5. Vio Dobre said, on 2012/07/17 at 18:13

  Felicitari Marius! Ma bucur ca si de acolo iti pasa de ceea ce se intampla in Romania. Tine-o tot asa, noi suntem alaturi de tine. Si sa nu dea Domnul sa ti se intample ceva, ca cel putin eu sunt solidara cu tine si cu Presedintele Traian Basescu.

 6. […] toate acestea, trebuie data posibilitatea de a vota si celor care nu se afla fizic in tara sau le este greu sa ajunga la o urna, fie ea fixa sau mobila. Este doar o idee, cu plusuri si cu […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: