Fără buletin

★ Programul (discriminator al) secţiilor de votare din străinătate: 8-20

Posted in Drepturi individuale, Scatoalce de Stat, Teste by Marius Delaepicentru on 2012/07/19

În urma solicitării de a mi se trimite o urnă mobilă la Hiroşima, am primit răspunsul de mai jos. Se pare, numai motivele medicale pot justifica urna mobilă. De parcă alergia la ticăloşie nu ar fi un motiv suficient pentru o urnă mobilă.
Trebuie să-mi trag un glonţ în gît?

––––(mai jos, răspunsul)–––-

Stimate domnule Mistrețu,

În ceea ce privește solicitarea dvs. transmisă prin email secției consulare a Ambasadei României la Tokyo în data de 8 iulie 2012, de a dispune trimiterea urnei mobile la 29 iulie 2012, ținând cont de faptul că la acea dată dvs. lucrați și nu puteți să vă deplasați la Tokyo, vă informăm că aceasta a fost remisă și departamentului din cadrul Centralei MAE ce se ocupă de organizarea referendumului la secțiile de votare din străinătate.

Totodată, vă facem cunoscute următoarele prevederi legale:

– Articolul 40 al Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului (Monitorul Oficial nr.84/24.02.2000), precizează cu exactitate condițiile în care președintele biroului electoral al secției de votare poate dispune trimiterea urnei mobile.

Reproducem mai jos textul integral al respectivului articol:

« Pentru persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate, la cererea celor aflați în această situație sau la cererea organelor de conducere ale instituțiilor sanitare sau de ocrotiri sociale, în care cei netransportabili se află internați, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează din cadrul biroului un număr de membri care se deplasează cu o urna specială și cu materialul necesar votării la locul unde se află cel în cauză, pentru a se efectua votarea. »

Legislația în baza căreia se organizează Referendumul național din 29 iulie a.c. poate fii (!) accesată la următoarele adrese internet:

http://www.mae.ro/node/14453

http://www.becreferendum2012.ro/legislatie.html

Pe cale de consecință ne vedem în imposibilitatea de a răspunde afirmativ solicitării dvs.

În altă ordine de idei vă informăm că cetăţenii români aflaţi în Japonia pot vota la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, la sediul misiunii diplomatice din 3-16-19 Nishi Azabu, Minato-ku, Tokyo, 106-0031, pe baza următoarelor acte de identitate emise de autorităţile române:

paşaportul simplu, paşaportul de serviciu, paşaportul diplomatic sau cartea de identitate (aflate în termen de valabilitate),

conform art. 4, alin. 4. din Hotărârea Biroului Electoral Central privind unele măsuri pentru buna desfăşurare a procedurii de votare şi consemnarea rezultatelor votării la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012.

Scrutinul se desfăşoară în data de 29 iulie 2012, începând cu ora 8.00 până la ora 20.00, ora locală.

Cu stimă,

Silvana GHIMICI – Consul

Embassy of Romania to Japan

–––––––––
Am trimis următorul răspuns:

Nu este nicio problemă. Ţinînd seama că autorităţile române sunt inventive în ocolirea legii, motivul medical îl putem simula. Dacă delegatul purtător de urnă mobilă îmi va trage şi un glonţ în gît, vom fi în legalitate. 🙂

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vlad said, on 2012/07/19 at 16:50

    „Legislația în baza căreia se organizează Referendumul național din 29 iulie a.c. poate FII accesată la următoarele adrese internet”. Mo-o-o-o-r!
    „Poate fiI”?!! „FiI”?! Consul Silvana Ghimici? Silvana Ghimici e unguroaica? Japonezoaica? N-a facut scoala? De unde in imbinarea de cuvinte „poate fi” la ea mai apare un „i”?

  2. cristytepes said, on 2012/07/19 at 22:11

    Reblogged this on Adevarul cotidian-blog cu stiri redistribuite.

  3. cristi said, on 2012/07/21 at 03:13

    buna Marius,
    dar de la Guvern ai primit rapuns la emailul prin care cereai vot prin corespondenta adoptat prin OUG?
    Multumesc,
    Cristi

    • Marius Delaepicentru said, on 2012/07/21 at 03:55

      Salut, Cristi!
      Am primit ieri, de la secretariatul guvernului, cum că cererea mea a mers „spre analiză şi informare” la AEP. Numărul documentului este: 15D/10062 din 18 iulie 2012.

  4. cristi said, on 2012/07/21 at 04:51

    si al sesizarile la Parchet? Eu am primit de la „grefa” ca sesizarea mea nu este scris conform nu stiu carui articol din Codul Penal

    • Marius Delaepicentru said, on 2012/07/21 at 14:39

      La Parchet, pentru una din sesizări nu a mai fost nevoie de nimic. Îşi urmează cursul.

      Alta, într-adevăr, era procedural incompletă şi urma a fi arhivată. Am trimis lămuririle necesare pentru a o reactiva. Vom afla probabil din presă ceea ce va urma. Deîndată ce vor apărea în presă informaţiile de interes public, voi face şi eu publică descrierea faptei penale. Doar pentru o înţelegere mai uşoară. Pînă una, alta, să avem răbdare. 🙂

  5. bogdan said, on 2012/07/22 at 01:53

    Mistretule, las-o ba baiete ca bati campii.
    Esti varza . Esti dezastru.
    A trecut vremea voastra ba, pricepi ?

  6. Dragos said, on 2012/08/29 at 03:03

    Nu inteleg unde vrei sa bati. Daca legea in forma actuala nu permite votul cu urna mobila decat in situatii speciale, ce te-ai fi asteptat sa raspunda ambasada? Oricum pana la urma (adica ieri) a venit si happy end-ul 🙂

    • Marius Delaepicentru said, on 2012/08/29 at 05:00

      Mesajul este: dacă vreţi votul meu, veniţi după el. S-a văzut de altfel că în ţară s-a furat masiv cu urna mobilă.
      Însă obiecţia mea din articol se referea la programul secţiei de votare. În ţară s-a votat între 7 şi 23, interval diferit de 8-20.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: