Fără buletin

● Partidul Parlamentului

Posted in Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2012/11/08

Se schimbă bulibaşa chinezilor. Totul merge după grafic. Congresul partidului unic va scoate în 10 zile un nou bulibaşă. Ascultînd ce zicea colaboratorul NHK-radio, o profesoară de la universitatea Keiyo, ce descria la un moment dat corupţia din China, am avut o mică revelaţie: partidul unic continuă să conducă şi Rusia, dar şi România. (Nu vă uitaţi aşa la mine.)
Actualul establishment politic este un mănunchi de aripi ale partidului unic. O dovedesc multe fapte.
Enumăr: pragul electoral indecent de sus, condiţia teritorială şi numerică (25.000 de membri) la înfiinţarea partidelor politice, opoziţia la instrumentarea votului prin corespondenţă *), nonşalanţa cu care migrează parlamentarii intraparlamentar, taxele de protecţie şi şpăgile transpartinice, reproducţia biologică a sistemului**), monopolul asupra resurselor naturale şi utilităţilor, insistenţa cu care Parlamentul loveşte în celelalte instituţii ale statului, proclamarea pînă la saţietate a legitimităţii unice a Parlamentului, de către agenţii de propagandă din studiourile TV, acapararea tuturor mijloacelor de informare în masă de către establishment. Aşadar, sectarism şi lupte intestine. Exact ca în Partidul Comunist Chinez. Restul e faţadă.

Putem liniştit denumi actualul sistem politic: Partidul Parlamentului. Un partid lipsit de idealuri, dar foarte bănos. Şi atotputernic. Ceea ce e mai înfricoşător este că în România se poate fura, minţi, abuza, eventual ucide, fără ca Constituţia să prevadă în mod expres proprietatea socialistă şi partidul unic.

Vreţi soluţii? Nu am. Dar putem să le scoatem pe nas, cu orice ocazie ticăloşia. Nu numai în campanii electorale. Permanent. Luaţi la puricat toate barierele enumerate mai sus şi înebuniţi-i pe toţi, repetîndu-le atît în ţară, cît şi în UE, că doriţi opusul lor. Va fi o gherilă de uzură.

–––––––––
*) partidul unic are oroare de electoratul pe care nu îl poate coerci, intimida, sau momi.
**) Mulţi membri actuali ai elitei partidului comunist chinez sunt beizadele ale vechilor elite.

Tagged with: , , ,

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. de-a dura lex said, on 2012/11/08 at 23:11

  amu, io nu știu cum/ce e prin China, dar în privința României sintagma „Partidul Parlamentului” e genială!

 2. stefan60 said, on 2012/11/09 at 02:06

  Salut Japan . 🙂
  O mica greseala .
  Se numesc 9 noi bulibasa . Alaturi de ei , o masa de vice (esalonul II ) care peste alti ani vor lua locul celor promovati acum . Metoda e generalizata cam peste tot . Cica pentru a nu crea invidie , rasturnarea armoniei 🙂 sau surprize . 🙂

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/11/09 at 03:45

   Aşa este, Ştefan. Mulţumesc pentru completare. Nu am insistat asupra sistemului chinez, ci a celui românesc. China e doar pretextul. 🙂

 3. Bucur said, on 2012/11/10 at 01:20

  Nu pot sa nu-mi aduc aminte de senzatia pe care am avut-o cand au schimbat numele Televiziuna Romana Libera (TVRL) in Televiziunea Romana (exact ca pe vremea lui Ceausescu). M-am gandit instantaneu: Deci acum nu mai e libera!? Asa si cu numarul de membri pt un nou partid: de la 100 de membri (pe care ii puteai strange la o nunta) au sarit tocmai la 25.000!? O-ho-ho! Si ce-i cu aliantele astea de stanga-dreapta (USL), acum se preconizeaza PDL+restul (curteaza si PNL-ul) contra USL (sau PSD)!? Concluzia: ai perfecta dreptate, Marius!

 4. Dumitru lui Nae said, on 2012/11/10 at 03:32

  Salut Marius! A propos de soluții, normal că nu-s. Gabage in, garbage out.

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/11/12 at 04:19

   Salut, Dumitre! Scuze pentru întîrziere. Aşa e. Ca în bancul cu biscuiţii din rahat. Pînă şi rahatul ăla trebuia să conţină niţel zahăr, niţel ueli, niţică făină…

 5. Stelian said, on 2012/11/12 at 01:56

  Marius,
  Si nu numai!
  Recomand cu caldura aceasta carte. Se poate descarca si citi pe ordinator- e un doc, dar cu dopdf se poate face pdf si citi pe un e-reader.

  http://romania-inedit.3xforum.ro/post/475602/1/Gheorghe_Florescu_-_Confesiunile_unui_cafegiu/.
  Nu-s decit la pagina 100 inca, dar cite raspunsuri despre cum a fost Ro si cum e Ro azi si DE CE NU SE SCHIMBA NIMIC… Comertul socialist vazut din interior si nu numai.

  Partidul Parlamentului??? Mai repede Partidul Comunist Roman, reprodus azi in partidele de azi.
  Eu, personal, am o alta teorie, care pe undeva imi este confirmata. FSN in 1989 a fost transformarea peste noapte a PCR. Imi amintesc bine cum aparusera FSN judetean orasenesc si, mai ales di intreprindere. Cu alti actori pe alocuri. Apoi, la prima mineriada, cea din ianuarie 1990, cind cu „sula in coaste” FSN si Iliescu au acceptat si pe altii au generat acel CPUN in care 50% era FSN si 50% restul (multimea de partide si partidulete, ca de exemplu: Liber schimbistii lui Cazimir IOnescu- alipiti ulterior FSN, Ecologisti de nu stiu cite feluri, partidul de buzunar cu nume ciudat si sef un oarecare Iosifescu (Iosipescu)-Zambra). Cert e ca partidele politice au continuat sa fie puternic infiltrate de securitate, iar cind in 1992 alegerile locale au fost cistigate practic de Conventia Democrata (nu atit ca numar de primari ci ca nume de localitati importante din Romania) condusa practic de PNL- Cimpeanu, imediat a venit ordinul de la Iliescu sa se sparga Conventia. SI din PNL au aparut aripi si aripioare. Dovada a venit mult mai tirziu, cind au fost devoalate numele informatorilor – multi seniori liberali. A rezistat un bastion – PNTCD. Nu ca n-ar fi fost infiltrat, dar nu la nivel de sefi importanti. Nereusind sa-l faca farime ca pe PNL, le-a fost data lovitura de gratie in 2000. PNL-CD a adunat incet-incet toate aripile PNL- de gustul puterii, apoi s-a retras strategic din Conventie, PNT inchitind hapul amar al guvernarii. Cu 2 candidati la presidentie (Stolojan si Isarescu- ultimul o cirtita comunista in conventie), voturile au fost impartite. SI cu o strategie excelenta (Voturi PSD-iste spre Vadim in primul tur) Romania s-a trezit in 2000 ca trebuie sa aleaga in fruntea statului intre Iliescu si Vadim. Cu „intelectualitate” aliniata spre PSD, totul a fost clar.
  Cit despre PDL si Basescu… Glume bune, vazute ca alternative, in realitate variante ale aceluiasi PCR=FSN.
  Iar azi, dupa Ponta-urmasul lui Nastase, il avem candidat pe pupila lui Iliescu.
  X arestat, ramine candidat, Y prins ca ia spaga va ramine candidat, Voiculescu informator dovedit este candidat. SI toti se inghesoaie acolo pentru imunitate si nu numai. Vezi actorul DIaconu, lasat parlamentar impotriva unei decizii definitive, ca asa vrea Parlamentul.
  Constitutia Romaniei trebuie modificata: IN FATA LEGII TOTI SUNT EGALI. UNII SUNT MAI EGALI DECIT ALTII.

  • Marius Delaepicentru said, on 2012/11/12 at 04:20

   Salut, Stelian!
   Trecerea în revistă a evoluţiei partidelor este corectă.
   Mai simplu e să se înscrie că statul român are la bază munca şi furtul.
   Scuze pentru ascunderea comentariului tău, dar se pare că de la link a intrat automat la spam.

   • Stelian said, on 2012/11/12 at 06:05

    Salut, Marius!
    Multumesc de recuperare din spam.
    Am constatat ca surprindere si nu numai, ca pe masura ce trec anii si ne indepartam de evenimentele din 89 se uita. Voit? Nu neaparat. Noile generatii cred ca totul asa a fost.
    Cum sa explici si sa-i faci sa inteleaga ca noi vedeam in anii 70-80 filme din anii 60 ca noutati? Cum sa inteleaga despre cozile la mincare sau benzina?
    Sau ca nu aveai pasaport si nu puteai calatori unde voiaia decit cu voie de la stapinire? Sau un post de televiziune cu 2 ore pe zi de program „un rahat intre 2 telejurnale”?
    Asa ca li se pare normala afirmatia lui Voiculescu ca a fi informator era o sarcina normala de servici.
    Timpul trece si multe se uita. E normal, e in natura umana. SI totusi uititnd de trecut il pot repeta.

   • de-a dura lex said, on 2012/11/12 at 15:43

    da, este și fenomenul natural de uitare, de disipare a informației.
    dar mai este ceva, imputabil societății românești: bagatelizarea comportamentelor indezirabile.
    exact la fel cum știrile de la ora 5 banalizează violul de bătrâne și ciopârțirea de vecini, încât tinerii ajung să creadă că asta trebuie să faci dacă te cerți cu vecinul, să-i dai în cap, că doar asta face toată lumea,
    alți factori politico-sociali au banalizat statutul de fost informator sau securist.
    ce-i așa deosebit că politicianul X a fost informator? doar și A, și B, și C, și dracu’, și lacu’ au fost…
    vedem în jur plin de foști informatori, e ceva absolut normal.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: