Fără buletin

▲ Masaki – chemat la vatră

Posted in Soluţii alternative by Marius Delaepicentru on 2013/02/04

Duminică avu loc un referendum local de chemare la vatră a unui membru în parlamentul judeţean Hiroşima. În 2012, Masaki a fost prins conducînd fără permis. La proces a primit sentinţa vinovat. Ulterior, titularul a încercat să o scalde, cerînd să i se dea şansa de a fi util comunităţii din aceeaşi poziţie publică. Nici gînd să demisioneze, aşa cum numeroase voci i-au cerut. Îndărătnicia lui Masaki i-a revoltat pe locuitorii sectorului Asa Minami, atît cît, prin iniţiativă cetăţenească să declanşeze demiterea.
La referendumul de duminică au participat aproape 40% din electori. Scorul a fost în majoritate covîrşitoare (de aproape 96%) în favoarea demiterii. În cifre absolute: 45.812 pentru, la 1.969 contra.

Guvernatorul îşi exprima recent regretul pentru cei 60 milioane yen (puţin peste 1/2 milion euro) reprezentînd cheltuiala din banii publici provocată de eveniment. (Demiterea e întotdeauna mai costisitoare decît demisia.)
Conform datelor furnizate de Ministerul General (al administraţiei şi internelor) rechemarea la vatră de duminică este premieră pe ţară.
E drept, procedura de chemare la vatră nu există decît pentru aleşii locali. Sunt însă voci care cer extinderea ei şi la nivelul deputaţilor şi al senatorilor, iar refuzul din partea parlamentarilor este, ca şi în România, unul sofist.
După cum vedeţi, au şi japonezii românii lor.

Prin voinţa populară, în ziua următoare referendumului, în sala consiliului judeţean, de pe pupitrul de consilier, plăcuţa cu numele Masaki a dispărut. Caz închis.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alberto Kurtyan said, on 2013/02/04 at 22:16

  Ruşine domnu’ Masache!
  ai facut de rusine poporul japonez.
  Vino la noi in Romania ca nu numai ca nu esti dat jos ci mai si castigi un mandat.
  Traiasca Masache si justitia romana care respecta prezumtia de nevinovatie!
  Nu ca justitia japoneza.

  Hai Masache vino la noi sa bem o tuica si sa punem tara la cale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: