Fără buletin

● Din nou despre maidanezii din primăria Bucureştilor

Posted in Chestii, Drepturi individuale by Marius Delaepicentru on 2010/05/29

Tocmai am primit un răspuns de la Avocatul Poporului -căruia îi mulţumesc şi pe această cale – în problema maidanezilor. Vă sfătuiesc să renunţaţi la lenea valahă şi să tăbărîţi cu reclamaţii la primăria Bucureştilor. Iată şi temeiurile legale pe care vă puteţi sprijini reclamaţia Ataşez răspunsul AvP. Găsiţi acolo numele grangurului din primărie pe care trebuie să-l luaţi drept ţinta 3 alergătoare.

.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. despinavestea said, on 2010/05/29 at 04:50

  Marius,
  Am si eu rapunsuri din astea de prin 2006.
  De atunci n-am mai auzit nimic..

 2. Vlad Popescu said, on 2010/06/02 at 01:13

  Domnul meu, sustin pana la capat initiativa dumneavoastra!

  Sunteti insa un visator, deoarece, in spatiul public romanesc, nu am gasit nici macar un articol (nu mai vorbim de vreo carte sau ceva serios) despre cum sa rezolvam aceasta problema. Tot ce am gasit erau argumente irationale, afective pentru a-i pastra sau pentru a-i ucide. Desi consider important sa ne dezvoltam si sa ne exprimam emotiile, o problema cum e igiena publica ar trebui studiata si serios, rational, stiintific.
  De aceea m-am apucat sa caut, in alte spatii publice, articole rationale pe aceasta tema. Am scris, in urma acestor mici cercetari, un articol pe care va rog sa aveti rabdarea sa-l cititi pana la capat. Nu e mare lucru, dar, din cate am inteles este singurul pe aceasta tema de la noi. As fi onorat de orice replica sau comentariu.
  Mutumesc anticipat!

  http://infomaidanezi.wordpress.com/

  • delaepicentru said, on 2010/06/02 at 02:11

   Vă mulţumesc pentru trimitere, şi vă felicit pentru abordarea raţională a problemei. Însă nu sunt sigur că aţi citit şi motivaţia din sesizarea pentru Avocatului Poporului, text în care am arătat şi care e statutul juridic implicit al cîinilor sălbăticiţi. Vă previn, nu sunt adeptul eutanasiei, ci al educaţiei cîinilor sălbatici. Prin violenţă. Numai o „cultură organizaţională” cu simboluri familiare speciei poate face separarea clară şi pe termen lung a ariei urbanizate, de aria sălbaticiei.

   Pînă una, alta, vă pot spune că, dacă o turmă de mistreţi pătrunde pe terenul cuiva, proprietarul are dreptul de a folosi arme letale împotriva indivizilor. Fie direct, fie folosindu-se de serviciile unui „pistolar de graniţă”. Şi nicio autoritate sanitară sau cinegetică nu se bagă să confişte prada. Ea intră la pierderile prin coruperea comportamentală a fondului cinegetic. E drept, uneori mai cîştigă şi mistreţii lupta, cum s-a petrecut iarna trecută, într-o livadă de mandarini. Tragicul incident a devenit ştire.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: