Fără buletin

● Macrocriminalitate economica. 12 perchezitii domiciliare. 12 persoane retinute

Posted in Talanga de identitate by Marius Delaepicentru on 2010/06/18

Miercuri, 16 iunie 2010, procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Pitesti, au efectuat 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arges, Dambovita si Prahova, in vederea destructurarii unei importante grupari infractionale constituite in vederea savarsirii de infractiuni grave, in special din domeniul macrocriminalitatii economico-financiare, respectiv inselaciuni cu consecinte deosebit de grave in dauna bugetului consolidat al statului si al altor creditori, persoane juridice, bancruta frauduloasa, evaziune fiscala, infractiuni de fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, uz de fals si fals privind identitatea.
…de unde se vede că buletinul de identitate şi, în general, actele de identitate cu mare putere probativă, în mod pervers, favorizează falsul privind identitatea. Într-un post viitor voi arăta că buletinul de identitate este numai în mîna fiecărui cetăţean cinstit o grenadă cu cuiul scos.

Pînă una, alta, permiteţi-mi să vă povestesc ceva asemănător, dar cu miză mult mai mică.

Era pe vremea regimului Bombonel. Social-democraţii, în dorinţa de a-şi spori popularitatea, au pornit un program de trimitere a pensionarilor săraci la băi şi tratament. Gratis. Cum nu se poate mai social-democrat, veţi zice. Bravo lor! Cu o observaţie însă:

Unchiul meu, ditamai colonelul Secu, pensionar, se dădea de ceasul morţii că avea pensia prea nesimţită pentru a beneficia de „umanismul social-democrat”. Şi atunci, unchiul meu a venit la tatăl meu, sărman pensionar al Poştei. A plecat cu cîteva documente şi s-a dus cu ele drept la secţia de poliţie, la foştii lui subalterni, care i-au făcut un buletin fals, cu poza lu’ dom’ colonel şi datele personale ale tatălui meu, sărman poştaş pensionar… Şi în baza buletinului fals sărmanul colonel cu pensie nesimţită a plecat gratuit la băi şi tratament. Tot el. Nesimţit pensionar Secu. Nu ştiu dacă tatăl meu a încasat vreo „şpagă”, sau nu a vrut să iasă din cuvîntul fratelui lui mai mare, dar asta cred că e mai puţin important. Importantă este coruperea moravurilor pe care pomenile electorale o produc.

Vă vine să urlaţi? Vă cred. Şi mie. Va să zică, gardienilor statului penitenciar de drepţi nu le ajunge că ne-au terorizat decenii de-a rîndul. Sunt atît de meschini, încît, pentru un bilet la băi, sunt în stare să-şi vîndă şi sufletul. Acum, prin cei 15%, tatăl meu restituie „şpaga” (dacă a luat-o). Desigur, vina e a amîndurora, pentru că şi-au închipuit că bugetul statului e sac fără fund. Dar vina cea mai mare o au Legislativul şi Executivul, pentru perpetuarea mocirlei din sistemul de norme legale.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. eu****** said, on 2010/06/19 at 17:59

    Povestea asta cu BI cu datele unei persoane si poza alteia este mai greu de in inghitit.

    Ai vreo dovada?

    Presupun ca poti proba cele spuse, ce ai facut mai departe, in afara de a scrie pe blog povestea…

    Asata doar asa ca sa aflu mai multe de la cineva care s-a confruntat cu astfel de probleme

    • delaepicentru said, on 2010/06/19 at 21:40

      De ce oare îmi sună a ameninţare, comentariul tău? 🙂

      Dacă eşti activist social-democrat, lasă-te păgubaş, ia-te de mînă cu autobazacoana Vasile – Aura Vasile – şi puneţi mîna pe carte. Ar trebui să ştii că o pomană guvernamentală deschide ÎNTOTDEAUNA o piaţă secundară a pomenilor, iar beneficiarii sunt tot cei cu bani. Iar de fenomenul ăsta, mai mult sau mai puţin economico-mafiot, nu poate scăpa nici măcar o măsură luată pentru apărarea drepturilor pozitive.

      Dacă eşti funcţionar al statului, ar trebui să ştii că, atunci cînd vrei mai multe probe într-o chestiune atît de gravă, ce face din stat o megaorganizaţie mafiotă, ar trebui întîi să-mi trimiţi înştiinţarea că am întrat într-un program de protecţie a martorilor. Sunt beneficiar al unui asemenea program, dar sub protecţia altui stat. De ce? Anul trecut pe vremea asta, statul român mi-a negat un drept fundamental (negativ), dreptul de vot. De aceea, pînă la repararea nedreptăţii, nu mai calc pe teritoriu românesc. Ca să mă scoţi din fortăreaţa mea, ar trebui să-mi asiguri toate garanţiile de inocuitate din partea statului român. Ar mai trebui să ştii că un document securizat, sau inalt securizat, nu poate fi anulat în termenul de valabilitate, decît dacă titularul moare sau pleacă oficial şi definitiv din ţară. (Iar în lipsa documentului, doar dacă este declarat pierdut, furat, distrus.) Chiar dacă la eliberare se strecoară o eroare, toate actualizările se fac în spaţiul destinat (de obicei pe verso). Aşadar, un indiciu de fraudă îl poate consitui proporţia de documente de identitate „scrise greşit” şi casate la sursă.

      Dacă eşti un cetăţean oarecare, ai tot dreptul să te îndoieşti de adevărul spuselor mele, dar nu ai niciun mijloc de a mă provoca să şi probez ceva ce nu mi s-a petrecut mie. Pentru nedreptăţile suferite de mine, din partea statului român, am probat deja. Inclusiv prin înregistrări audio. Am reclamat la toate autorităţile române conexe. Aşadar, în ceea ce mă priveşte direct, am făcut ce e necesar.

      Dar, dacă vrei să te convingi de dimensiunile fenomenului de falsul în documente de identitate, din partea funcţionarior statului, în virtutea dreptului la informare, poţi cere la MAI o situaţie în legătură cu proporţia de documente „greşite” în ultimii 5 ani. Neoficial, poţi afla din arhivele ziarelor, cîţi funcţionari publici au fost arestaţi pentru fals în acte de identitate. Un exemplu la îndemînă e cel in care sute de cetăţeni şi-au făcut „mutaţia” în judeţul Argeş, pentru a obţine permise de conducere falsificate chiar de către autorităţile statului. Pentru detalii, întreabă-l pe primarul Piedone. E unul dintre „beneficiari”.
      Încearcă pe Google string-ul: „evidenţa populaţiei arest” şi-ţi vei da seama cel puţin de răspîndirea geografică a corupţiei în stat.

  2. Donkey Hot said, on 2010/06/20 at 18:42

    Extraordinar spirit reformator la reprezentantul in Parlament al diasporei romanesti

    In sprijinul intereselor cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, onor dl Branza vine, in sfarsit, cu propuneri legislative. Nu, nu e vorba de scurtarea timpului de procesare si de simplificaraea mapei de documente necesare. Nu, nu e vorba de mai putine parafe, apostile, legalizari, traduceri autorizate. Ci, ati ghicit, parlamentarul de dreapta vine cu ideea revolutionara de a reduce taxele consulare. Special pt Marius Delaepicentru, taxa de renuntare la cetatenie va fi marita la 2000 de euro, daca elucubratiile branzoase vor trece cu succes prin Parlament.
    http://www.williampdleuropa.eu/Reducerea-taxelor-consulare–id367.html

    • delaepicentru said, on 2010/06/20 at 21:07

      Mersi, Donkey. Tocmai i-am scris nemernicului. Urmează să mă calmez niţel, apoi să presez
      mai multe instituţii ale statului-vînzător-de-carne-de-om.

  3. mariusmioc said, on 2010/06/21 at 07:55

    Băi, e tîmpit unchi-tu fost secu dacă s-a apucat să falsifice un buletin de identitate (faptă penală) pentru un bilet la băi. Deobicei, treaba merge mult mai simplu: se ia bilet la băi pe numele celui care merită conform legii, şi merge apoi pe biletul ăla cine vrea. Hotelurile sînt bucuroase să aibă clienţi şi închid ochii la schimbul de identitate.

    • delaepicentru said, on 2010/06/21 at 08:24

      Corect! Însă unchii mi i-a dat Dumnezeu. Nu i-am educat eu în promiscuitatea morală a statului totalitar. Oricum, e bine să ştim ce fel de oameni stăteau la capătul celălalt al pulanului.

      • mariusmioc said, on 2010/06/22 at 08:16

        Bagseama, unchiu-tău e repetent la principiile eticii şi echităţii socialiste.

      • delaepicentru said, on 2010/06/22 at 09:00

        I-a permis-o ocupaţia „de bază”. În statele totalitare, cînd ai puterea subterană, toate crimele pot fi perfecte. Pe semne, aşa se explică şi „perfecţionismul” unchiului meu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: