Fără buletin

Persoanele juridice nu cunosc patriotismul

Posted in Chestii, Drepturi individuale by Marius Delaepicentru on 2011/12/12

Aversiunea mea funciară faţă de imixtiunea persoanelor juridice în conducerea statului, are noi motive de validare.

În sectorul Katsushika al oraşului Tokio, cu numai trei ani în urmă, se aflau circa 8000 de ateliere şi fabrici de accesorii metalice şi de plastic. De la tradiţionalele picioruşe de contact pentru industria electronică, pînă la scumpele catarame şi nasturi pentru brandurile de prestigiu.

La recesiunea mondială, se adaugă acum scumpetea yenului. Actualmente, mai puţin de 40% din fabricile sectorului Katsushika mai funcţionează. Restul, fie au falimentat, fie s-au mutat peste mări şi ţări. Chiar în aceste clipe, 19 firme plănuiesc, în grup, să îşi mute producţia în Vietnam. Odată cu ele, şi tehnologiile pleacă. Firmele rămase caută noi tehnologii prin care, fie speră să se menţină pe piaţă, fie să deschidă domenii noi, cum ar fi tehnologia sudării cap la cap a fibrelor optice.

Recent, Elpida şi-a mutat din Hiroşima fabrica de memorii electronice, cam cum şi-a luat Nokia „jucuriile” din Cluj.

Persoanele juridice continuă să se ucidă între ele. Nu ar fi nimic dacă persoanele juridice nu ar avea tupeul să finanţeze partide politice.

Suntem colonizaţi de persoane juridice, ce vînd, cumpără, schimbă moravuri şi reflexe sociale, seduc, pustiesc comunităţi, pornesc războaie, mituiesc şi ucid. Nicio Constituţie nu mai e a oamenilor. Iar judecătorii se bălăcesc în sofismele despre drepturile persoanelor juridice.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Theophyle said, on 2011/12/12 at 23:11

  LIKE! – Nu stiu de ce platforma nu-mi permite sa-ti dau like 🙂 Cred ca problema nu este japoneza, americana sau mioritica! Problema este de natura umana si sociala! Pana la urma aceste „PJ” ucid democratia prin alianta nefasta dintre ei si clasa politica!

  • Dumitru lui Nae said, on 2011/12/13 at 05:17

   PJ -ul este motorul economiei, iar finantarea clasei politice de catre antreprenori transcende toata istoria omenirii.
   Este impotriva firii insa sa faci planuri in care sa crezi ca poti distorsiona intr-atat realitatea (prin asa-zise legi) incat sa faci sa ploua numai pe tarlaua ta si asta numai cand ai nevoie…
   E drept ca asa-zisele legi sunt votate de reprezentanti alesi, insa resorturile votarii acestor legi n-au nimic in comun cu comunitatile de oameni care i-au votat pe acei reprezentanti.
   Democratie, deh!

 2. […] amic a postat zilele trecute pe blogul său un articol în care îşi exprimă revolta faţă de obiceiul firmelor – mari şi mici – de a-şi […]

 3. Sare'n Ochi said, on 2011/12/13 at 20:16

  ha!
  dar si cand s-or intoarce de unde-au plecat:

  😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: