Fără buletin

★ N0049-Jilava

Posted in Drepturi individuale by Marius Delaepicentru on 2012/12/08

–– Original Message ––
From: Marius
To: supc(la)mpublic.ro
Cc:
Sent: Saturday, December 08, 2012 2:16 AM
Subject: Incalcarea regulamentului penitenciarului (codificare Unicode UTF-8)

Marius Mistreţu
(cenzurat)
Japonia
tel: (cenzurat)

Denunţ penal

Stimaţi domni,

Permiteţi-mi să vă expun o situaţie infracţonală cu mare potenţial de dezordine în penitenciare, dar şi în afara lor.

După cum ştiţi din mass-media, de cîteva luni, deţinutul N0049-Jilava şi-a mărit cadenţa postărilor pe blogul personal http://nastase.wordpress.com/. Se pune întrebarea legitimă:
Cum e posibil ca un deţinut ce, lunar, are dreptul la doar patru schimburi de substanţă şi de informaţii cu exteriorul, să emită, practic zilnic, mesaje publice în exterior?

Analizînd, atît frecvenţa postărilor, cît şi promptitudinea cu care autorul se referă la evenimente publice cuantificabile cu precizie în timp, rezultă că cel puţin schimbul de informaţii cu exteriorul depăşeşte copios cadenţa impusă de regulamentul penitenciarului. Consider că sunt suspiciuni temeinice că cel puţin o autoritate a statului, mai precis conducerea penitenciarului Jilava, nu îşi face datoria.

Vă scriu toate acestea, deoarece, prin marea permeabilitate la transferul de informaţii doar în beneficiul unuia dintre deţinuţi, conducerea penitenciarului se face vinovată de inechităţi flagrante, dacă nu de ilegalităţi. Inechitatea este un factor cu mare potenţial de răzmeriţă în penitenciare, şi nu numai.

În altă ordine de idei, despre conţinutul postărilor deţinutului N-0049-Jilava, se poate afirma cu certitudine că subiectul nu regretă faptele pentru care se află acolo. Sper ca la un eventual proces de eliberare condiţionată a deţinutului N0049-Jilava, să prezentaţi probele necesare stabilirii adevărului, pledînd cauza de interes public.

Întrucît probabilele abateri de la regulamentul penitenciarului pervertesc ideea de Bine public, iar efectul subsecvent al scurgerii de informaţii emise de deţinut, este că se propagă în rîndul cetăţenilor dispreţul pentru lege, dispreţul faţă de Justiţie şi de deciziile judecătoreşti, ceea ce slăbeşte statul de drept, vă rog să evaluaţi corect gravitatea situaţiei cu potenţial anarhic şi să acţionaţi în consecinţă întru restabilirea legalităţii. Dacă se poate, în mod exemplar.

Cu adînc respect,

Marius Mistreţu

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aronpetru said, on 2012/12/08 at 16:45

    M-am interesat. Detinutii au dreptul la o singura vizita pe saptamana. Chestiile cu laptopul si internet nu sunt legale pentru detinuti.

  2. ivanG said, on 2012/12/08 at 17:21

    Nu-l impiedica nimic sa fluture chilotii la geam, in Morse, iar cineva cocotat cu un binoclu pe cosul de la CET Sud sa ia notite…
    Poporul trebuie adapat cu intelepciunile sihastrului.

  3. eugeni said, on 2012/12/11 at 08:15

    are, in pastele masii(fara cratima), numar mic si aici(0049), ca si pe vremea prea priprit impuscatului

  4. dictaturajustitiei said, on 2012/12/12 at 06:32

    Reblogged this on Ai şi tu o şansă !.

  5. dictaturajustitiei said, on 2012/12/12 at 06:33

    Dreptatea in ceruri o mai gasim.

  6. blog de caine rau said, on 2012/12/12 at 16:32

    Pai directia penitenciarelor este sub intzeleapta conducere a Muonei Temniceru. Cine vreti sa-l traga de urechi pe director? Tata mare?


Lasă un comentariu