Fără buletin

★ Viscolul mi-a prins nevasta fără material absorbant. Și atunci, am decretat cod roșu

Posted in Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2014/02/01

acum 7 ore · editat ·

Am trimis la DIICOT următorul denunţ:

–– Original Message ––
From: Marius
To: diicot@mpublic.ro
Sent: Saturday, February 01, 2014 5:10 AM
Subject: Denunt penal (codificare Unicode UTF-8)

Marius MISTREŢU – cetăţean român cu domiciliul în străinătate, în calitate de denunţător
730-0028 Hiroshima-shi,(…) Japonia
Pentru confirmarea identităţii, de luni pînă sîmbătă, între orele 8 şi 16, ora României, puteţi suna la tel: +81-(0) şi întocmi un proces verbal.

Stimaţi domni,

Permiteţi-mi să vă prezint cîteva fapte cu consecinţe grave în plan: economic, social, instituţional, financiar şi nu în ultimul rînd, legal, puse la cale de către un grup de persoane pe care rămîne ca dumneavoastră să le identificaţi şi să le trageţi la răspundere, în cazul în care au abuzat de prerogativele pe care le au conform legilor în vigoare.

La data de 27 ianuarie 2014 a fost publicată Hotărîrea cu numărul 1/2014, prin care se instituie starea de alertă în trei judeţe, stare extinsă ulterior la 7 judeţe. Norma ce guvernează HG 1/2014 este Ordonanţa de urgenţă 21/2004 cu completările ulterioare.
Semnatarii HG în discuţie au considerat că fenomenele meteo sunt extreme. Şi au impus măsuri extreme, deşi meteorologic, codul roşu de viscol, tras de păr, duminică 26 ianuarie, între orele 15:00-21:00 nu justifica măsura radicală, deoarece nu iese din abaterile climatice tolerate pentru o ţară temperat-continentală.

Întrucît starea de alertă este o măsură brutală, binară, cu mare potenţial în încălcarea art.53 din Constituţia României, ea trebuie probată cu mare precauţie, fără dubii, şi mai ales influenţe politice. Influenţele politice sunt uşor de identificat, într-o ţară în care politicul parazitează orice. De pildă, interpretez prezenţa de luni a Premierului şi a Ministrului Mediului la prezentarea ţinută la ANM, ca indiciu de presiune politică asupra unui organ, altminteri independent, dacă numirea şi demiterea directorului nu ar sta în pixul Premierului.

Permiteţi-mi să contest oportunitatea instituirii stării de alertă, normalitatea fiind exercitarea neîngrădită a drepturilor şi libertăţilor. Aş fi făcut-o la Avocatul Poporului dacă nu ar fi fost un om de paie pus acolo de către exponenţii aceleaşi junte.

Drumurile sunt făcute pentru a fi circulate, nu barate arbitrar, pe termen nedefinit.

Avînd în vedere că, după ultimele informaţii despre infracţionalitatea guvernamentală, date statistice reluate şi de către Preşedinte în vizita de azi din Germania, sunt suspiciuni şi adesea certitudini că membri ai Executivului nu acţionează în interes public, ci mai ales în interesul lor şi al clienţilor politici, permiteţi-mi să îi suspectez pe decidenţii guvernamentali că, la luarea H1/2014 au manipulat inclusiv datele meteorologice în folosul lor: pecuniar, politic, electoral şi de imagine. Desigur, nu este nevoie să investigaţi toate aspectele, ci doar pe cele ce ating drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, precum şi interesele statului. Pe scurt, să cercetaţi atingerea adusă interesului public.

Beneficiile pentru cetăţeni nu se văd. Dimpotrivă. Golurile în aprovizionarea ce ţine de subsidiaritatea comunitară, lipsa punctelor de asistenţă sanitară, pricinuiesc deja suferinţe. Aflu din presă: joi 30 ianuarie, o bătrînică din zona vizată de HG 1/2014 spunea că localitatea este izolată de vineri 24 ianuarie şi că i s-a terminat rezerva de alimente. Iar distanţa de la vineri la joi nu este aceeaşi cu cea de la joi la vineri. Alta: la oficiul poştal Medgidia au fost furaţi 470.000 lei, împreună cu automobilul poştei. Iată, suspendarea libertăţii de mişcare, în loc să protejeze viaţa şi averea cetăţenilor, le pune în pericol. Spicuiesc: vicepremierul declara adineaori că încă mai sunt localităţi izolate, fără să spună cîte. Nu ştim de ce lucrurile avansează atît de încet, deşi la televizor vedem maimarii zilei inspectînd dezastrul provocat chiar de lentoarea lor şi a parteneriatului public-privat instituit tot de ei. Iată, prin limitarea abuzivă a libertăţii de mişcare, împiedicînd astfel manifestarea subsidiarităţilor naturale, familiale şi comunitare, HG 1/2014 are deja rezultate perverse. Prin suspendarea libertăţii de circulaţie a oamenilor şi bunurilor, a cel puţin 100.000 de camioane, economia pierde, după opinia specialiştilor, echivalentul a între 30 şi 70 de milioane de euro. Zilnic. Ca să nu mai spun că, joaca de-a codul roşu, fie el meteorologic sau politic, duce inevitabil la scumpirea asigurărilor, deoarece companiile îşi revizuiesc calculele probabilistice şi nu pot tolera să fie furate cu complicitatea Executivului. Ca să se protejeze, vor încărca nota de plată a asiguraţilor.

Trăiesc într-o ţară în care fenomenele extreme sunt un lucru frecvent. Vă pot confirma că niciodată ele nu au fost de natură să ducă la întreruperea circulaţiei rutiere pe arterele vitale, atîta timp cît asfaltul este la locul lui. Şi sunt un milion de kilometri, din care cel puţin 200.000 de importanţă vitală. Cel puţin 50.000 sunt expuşi căderilor masive de zăpadă şi viscolului.
Pentru a vă face o idee, pe 31 decembrie 2011, în prefecturile Tottori şi Shimane, situate la numai 35 grade latitudine nordică, a căzut o zăpadă de peste 100cm. Zăpada a scufundat peste 300 de ambarcaţiuni pescăreşti la edec. Au rămas blocate peste o mie de autovehicule pe şosele. Este drept, numai pentru cîteva ore, dar nu a fost instituită starea de alertă. Nimeni nu îşi permite să suspende drepturi şi libertăţi cetăţeneşti pentru mofturi guvernamentale.

Stimaţi domni,

ca să nu o mai lungesc, vă cer ca, în interes public, pentru prevenirea în viitor a paralizării artificiale, brutale şi abuzive a economiei, pentru prevenirea scumpirii asigurărilor de calamităţi, pentru împiedicarea dezmăţului în cheltuirea resurselor bugetare – ştiindu-se că intervenţia statului costă infinit mai mult decît pregătirea comunităţilor pentru iarnă – pentru prevenirea punerii cetăţenilor în situaţii incerte, prin care, viaţa şi averea lor sunt expuse pericolelor de orice fel tocmai de măsurile guvetrnamentale de „protecţie”, cu multe elemente comune „protecţiei” mafiote „soft”,

vă cer să verificaţi dacă instituirea stării de alertă în 3-7 judeţe a fost justificată. Vă cer totodată să verificaţi: legalitatea contractelor de dezăpezire, a graficelor de dezăpezire, a mobilizării resurselor angajate. Ultimele, deoarece nu sunt sigur că Curtea de Conturi are competenţe în a face evaluări de legalitate şi de oportunitate. (OUG 1/1999, la art. 36 face clară excepţia)

Cu adînc respect,

Marius Mistreţu.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. laurcat said, on 2014/02/01 at 16:06

    felicitari ptr denunt!…dar nu stiti cum a fost aici si va informati din surse incerte sau nereprezentative .cat despre coduriele s-au dat de catre meteorologi care nu au treaba cu politicul si care suntin funct.ii de peste 10 ani.

    dar as avea o recomandare. ptr ca dl presedinte a promulgat niste coduri care fac pozibila dezincriminarea unor pedepse,eliberarea unor detinuti condamnati ptr fapte de coruptie, prescrierea unor fapte de evaziune si asociata cu faptul ca nu a trimis nicio sesizare scrisa la palatul victoria ptr prorogarea acestor coduri ci doar a facut circ si a postat pe site-ul presedintiei un document sa sesizatidna ptr favorizarea infractorilor….
    e corect?

    • Marius Delaepicentru said, on 2014/02/01 at 16:18

      Aia cu promulgarea e o intoxicare. Codurile au fost alterate în august 2013, de către marton arpad şi toni greblă, cu o lege de aplicare a codurilor.

      Preşedintele poate cere la DNA investigarea mobilului modificărilor palmate şi necorectate de doctorul plagiar în timp util.

    • ivanG said, on 2014/02/03 at 20:42

      N-or avea meteorologii treaba cu politicul si or fi in functii de 10 ani dar are politicul treaba cu ei si pot sa nu mai fie in nicio functie imediat ce au alta parere despre codul rosu.

      Iar la cererea exorbitanta de fizicieni (meteorologi) de pe piata muncii nu prea isi permit sa aiba alte pareri decat „Sssa trrraiti! Rece si rosu sa fie…”.

  2. neax said, on 2014/02/01 at 22:39

    Mulţumesc.
    Iarna 2011-2012 a fost mult mai grea, zăpezi imense viscolite pe suprafeţe mari. Nici unrmă de cod roşu atunci. E vorba de a face cu armata munca pentru care sunt plătite firmele de deszpăezire aparţinând clicii politice.

  3. Doru said, on 2014/02/02 at 04:57

    Super-smecher!

  4. laurcat said, on 2014/02/02 at 21:43

    autoritatile au vina lor. de ex nici acum pe a2 nu se circula cum trebuie desi multe drumuri inchise acum cateva zile acum sunt la negru.
    ca sa fim crredibili trebuie sa criticam ce trebuie. viscolul asta de acum a fst de cod rosu…eu am plecat la drum inspre o loalitate aflata la 7 km departare. in 40-50 deminute de cand a inceput sa bata vantul se formasera zone unde circulam cu greu. mentionez ca am audi a4 echipat cu cauciucuri dunlop wintersport 3d.. am luat ce aveam de luat in maximum 5-10 minute si la intoarcere cred ca daca nu venea o masina de deszapezire aveam probleme. la ultimul viscol de acum cativa ani am avut probleme cu reteaua electrica din cauza ca s-au prabusit 5 stalpi si o saptamana am stat fara energie electrica. acum ni s-a schimbat toata reteaua si cu toate ca intensitatea vantului a fost mai mare , nu am mai avut probleme.


Lasă un comentariu