▲▲▲ Invitaţie la boicot „antiromânesc”
Link scurt: http://wp.me/pKahb-Ga
Întrucît, alături de celălalt fătălău eunuc politic, Adrian Năstase, Crin Antonescu nu realizează dimensiunea răului pe care îl face României prin neruşinata-i propunere de a le condiţiona pecuniar, cetăţenilor români rezidenţi în străinătate exercitarea dreptului de vot, în calitate de preşedinte şi dictator al republicii mele familiale, pînă cînd Crin Antonescu îşi va retrage cuvintele, şi le va cere iertare cetăţenilor români, în special cetăţenilor români din diaspora, am decis să NU mai cumpăr vin românesc. Nu voi mai cumpăra niciun fel de produs românesc.
Cu regret, dar oricît de patriot lăcrămos aş fi, nu accept sub nicio formă ca o mînă de politicieni nemernici să îmi confişte vreun drept cetăţenesc.
Voi face un anunţ similar în limbile japoneză, engleză şi română, şi pe pagina comercială a cîrciumei mele.
Voi continua însă să vînd în cîrciuma mea vin australian, sud-african, argentinian şi chilean.
Proştii Socialiştii cu ifose liberale să stea acasă.
Le recomand şi altora să se alăture iniţiativei. Orice român din diaspora şi din ţară este binevenit a se alătura în mod public, boicotului iniţiat azi, 28 martie 2011.
Rog exportatorii de produse româneşti de consum, dacă nu vor să piardă bani, să ia atitudine împotriva violării flagrante a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români, de către impostorul filfizon CRIN ANTONESCU.
Mai bine plutoniu, decît plutocraţie!
Ultima oră: Adrian Severin a demisionat mîrîind din PSD. Pe cînd demisia gugumânilor Crin şi Adiţă?
Permiteţi-mi să vă exemplific eventuale consecinţe ale mercantilismului de stat în chestiunile cetăţeneşti.
Bravo, Marius, sunt alături de tine. Ai deschis undeva o listă de semnături?
Nu am deschis, dar nici nu deschid. Fiecare aderent să o declare public pe unde apucă, pînă cînd ipochimenul nu va mai putea da ochii cu nimeni.
Pana azi mi-ai fost simpatic, insa la faza asta te-ai suparat ca vacarul pe sat.
Ce treaba are producatorul roman de vin cu ceea ce vorbeste „unu” din opozitie?
Pe acelasi principiu astept ziua cand din cauza unei prostii spuse de un japonez sa nu mai cumperi produse japoneze sau sa pleci din japonia. LOL
Rîzi tu, rîzi, însă dacă nu înţelegi substratul protestului iniţiat azi, vei înţelege atunci cînd va trebui să îţi prelungeşti la primărie autorizaţia cu care vei avea voie să respiri.
Protestul pe care il faci tu, e de dragul protestului, in spiritul „petitie online”.
Vrei sa protestezi fata de crin, foarte bine protesteaza intr-un mod in care sa-l afecteze pe crin.
De ce vrei sa-l pedepsesti pe agricultorul roman, daca pe tine te-a suparat un reprezentant al opozitiei din parlamentul roman? e cumva in spiritul „am un caine si-l bat pentru ca n-am de baut”???
Protestele sunt bune, dar trebuie facute cu cap, altfel nu au nici-un efect. Crezi ca il afecteaza cu ceva pe crin? Iti spun eu ca NU!
Sau, asta nu e decat o scuza pentru faptul ca nu vrei/poti sa ai produse romanesti?
O pedeapsă colectivă aplicată căpşunarilor nu poate fi combătută decît arătînd că scîrba produsă de ea se întoarce în ţara de baştină sub forma condamnării la subdezvoltare. Cît despre vin românesc, e suficient să îi dau un telefon furnizorului. Nu trebuie să te foreze grija.
Sa te superi pe o tara intreaga doar pentru ca reprezentantul opozitie zice ceva ce tie nu-ti convine, mi se pare o copilarie, insa e dreptul tau sa actionezi cum crezi ca e mai bine.
Eu in locul tau renuntam la cetatenia romana (daca nu ai facut-o deja), asta mi se pare un protest mai onorabil decat sa pedepsesti „canele” ( http://www.youtube.com/watch?v=vBQ-0qvnkac ).
Oricum iti doresc succes in orice ai face.
Mulţumesc. Nu e pentru că nu îmi convine mie, ci pentru că idei de felul celei spîrcîite de Crin Antonescu şi de alţi gînditori pe genunchi, sunt nocive pentru voi, cei rămaşi în ţară.
Aş renunţa la cetăţenia română în semn de protest, însă NU VREAU să achit oneroasa taxă consulară. Vezi aici de ce. Pînă cînd cuantumul nu va fi fixat în mod echitabil, raţional (iar nu resentimentar) nu voi plăti taxa, nici de va fi să mor. Am lăsat şi dispoziţie testamentară pe tema asta. La lectură vei găsi lucruri (sper) folositoare. Enjoy.
Da’ poate înregistrezi firma în RO. Ca să ai „un impozit plătit în ţară”…
Nu ? 🙂
Nu accept ideea condiţionării unui drept fundamental negativ. Nu e nimic de ameliorat/ amendat/ negociat.
Glumeam, evident. Sunt absurde condiţionările filfizonului.
Am vazut si eu cum isi bat joc de romanii aflati in strainatate.M-au prins alegerile prezidentiale acum doi ani in Vietnam.Turul intii.Intru pe site sa vad unde sunt sectii de votare.In mod normal ar trebui sa fie una in capitala si alta la Ho Chi Minh, sa poata vota cei aflati in sud.Ce credeti?Au pus a doua sectie de votare intr-un oras din centru, unde cred ca nu a pus nici un roman piciorul pina acum.Evident, nu am votat decit in turul doi, ajunsesem acasa intre timp.
Iată! Treabă făcută cu cap, nu carecumva să voteze vreun „trădător”.
Initiativa lui Marius cred ca este prima care pune degetul pe rana. Pana acum, toate luarile de pozitie (politicieni, publicisti, analisti) au discutat aberatiile pe tema votului diasporei debitate de Floricel si Nastase, in registrul incompetentei si a relei vointe ale celor doua primate politice.
Este pentru prima oara cand cineva propune o actiune care urmareste sa uneasca eforturile celor afectati de sughiturile in public ale conducatorilor de osti patrilicieni, cu scopul de a-i responsabilize pe cei vinovati de prezenta lor publica pe post de primadone.
In caz de lipsa de reactie, poate ca prima serie de amenzi publice ar trebui sa-i includa pe cei responsabili de statura publica a celor doi, adica pe membrii partidelor care le-au dat trambitele din dotare.
A doua serie de plicuri cu amenzi ar trebui adresata elitelor tarii, care fie i-au propulsat nemijlocit, fie i-au acceptat in numele reflexului „corectitudinii politice” in actualele roluri de importanta nationala. Exemple marcante in cazul Antonescu sunt Djuvara si Hurezeanu, primul ca s-a compromis ca istoric atunci cand nu a sesizat ce joc de umbre cu acompaniament de fanfara (intruchipat de Antonescu) sustine in fata lumii, intr-un moment de o insemnatate istorica cruciala pentru tara, celalalt (Hurezeanu) ca a incercat sa ni-l vare pe gat pe acest tobosar al matrioskai cu eticheta „intelectualului” mult asteptat de catre intelighentzia tarii, CEL cu menirea de a insanatosi politica Ro. Si asta, dupa o alta gafa epocala a elitei, cea cu spalarea de catre aceasta a Omului (cu „O” mare)…
Sper ca, in urma reactiei constructive a lui Marius, si politicienii din tabara mai spalatica sa-si regleze tirul in consecinta, eliminand gloantele oarbe trase catre cele doua (deja) cadavre politice, impinse acum in fata pe doar pe post de carne de tun si de experti in producerea de zgomot.
Corect, Judex. Cînd politicianul mănîncă căcat, e bine să îşi ia răspunderea şi pentru metabolizarea lui.
mister… „inititiva” as vrea sa ne lamuresti si pe noi cine te tine in brate? romanii, in ciuda aparentei, au invatat sa se fereasca de capcanele abil pozitionate… ne-am milogit noi la voi sa ne cumparati vinul? stati cuminti, o sa-l bem noi iar voi o sa inghititi in… sec! politicile noastre interne sunt treaba noastra nu a voastra, a celor care ati dori sa ne stoarceti de tot ce se mai poate, pentru ca voi, cei de afara, sa o duceti tot mai bine… in rest, n-avem ce discuta cu voi despre politica!
Eu nu sunt băutor. Nu înghit în sec pentru nimic produs industrial în România. Iar pentru ce înghit în sec nu există încă un certificat de calitate pentru a putea fi importat în Japonia. Din partea mea, nu are importanţă dacă îi vînd clientului japonez vin românesc sau australian. La acelaşi preţ, e încă mai bun cel chilean de pildă. Dacă vindeam pînă acum, o făceam NUMAI din patriotism. Dar cînd capra rîioasă îşi mai ridică şi coada în sus, drept în nasul meu, e clar că îi dau cu flit.
Consimţind la propunerea liberalului de moloz Crin Antonescu, nu faci decît să te condamni la plata pe plantaţia naţională şi să îi pupi mîna grofului local întru veşnicia sentimentului românesc al slugărniciei.
Desi in principiu sint de acord cu tine la ideea de a protesta impotriva afirmatiilor lui Crin, asa cum de mult protestez si eu impotriva celor care vor sa ne limiteze dreptul fundamental la vot liber, cistigat de romani cu singe in ’89, nu sint de acord cu ideea ta de a boicota vinul romanesc. Hai sa boicotam vinul romanesc ca este de proasta calitate, sau scump, sau lipsa; dar eu cred ca exportul de produse romanesti ar trebui incurajat, nu biocotat.
De abia am cumparat un covor de la o firma din Houston care dadea faliment si covorul care mi-a placut cel mai mult era din………Romania! Celalalt era din Turcia! Balcanismul nu mi l-am lasat in urma! 🙂
PS Ma deranjeaza teribil sa vad ca polonezii si ungurii exporta zacusca, gogosari in otet, castraveciori murati si varza murata (la $1.40 pe foaie de varza!!!), brinzeturi si mezeluri, pe cind Romania exporta dulceata de trandafiri si telemea de oaie…..care sint vindute la un magazin rusesc si unul arab! oy vey!
Să te bucuri de covor, dar cu tot regretul, aici ne despărţim opiniile. Am spus mai sus, oricît de lăcrămos aş fi, nu pot trece peste mîrlănia politicienilor. Mai am eu cel puţin trei canini împotriva lor, dar asta cu învrăjbirea pe motiv de domiciliu e prea detot. Nu am niciun fel de tresărire în a mă comporta moral faţă de promiscuitatea în care se bălăcesc politicienii. Aşa cum fondul de rezervă al Norvegiei (din redevenţa pe petrol) este investit numai în companii care nu produc armament, nu exploatează copii etc., tot aşa şi eu, îmi cheltuiesc banii în felul care să nu mă facă în niciun fel complice la porcăria administrativ-politică din România.
Cred că e bine ca românii dinlăuntru să înţeleagă cum se înlănţuie lucrurile în lumea asta, şi la ce se expun atunci cînd pun botul la patriotarzii de serviciu, înainte de a fi ei înşişi înlănţuiţi definitiv pe plantaţia gherţioului.
Boicotul personal nu este primul. Acum vreo 14 ani am renunţat la a mai cumpăra vin franţuzesc, de cînd cu experimentele nucleare din atolul Muruora. Mai ţii minte? Aşadar, nu glumesc deloc.
Mirlania politicienilor? Wooo-hoooo!!! Sursa inepuizabila de nervi si frustrare! Nu stiu multe despre Japonia, dar am asa un sentiment ca poate doar la voi, datorita simtului de onoare, politicienii nu sint ca cei din restul lumii! Cind ma uit si la ia mei aici, imi vine sa pun mina pe pusca! In Romania insa, invrajbirea pe motiv de domiciliu este patriotism national! Pe unde m-am preumblat in virtual am gasit vrajba reala intre noi si voi! Pe timpul lui Iliescu/Nastase!
PS Boicotul personal este dreptul tau si ti-l respect, chiar daca nu ma alatur lui. 🙂
stimate „initiativa” romania a pornit in economia de piata numai dupa ce voi, cei de afara, ne-ati pus conditii sa privatizam totul (sa vindem la preturile voastre) cu viteza luminii si numai dupa aceea ne-ati invitat la startul competitiei in economia de piata pentru a ne decredibiliza si a ne secatui de rezervele nationale… tot timpul ati pus conditii si continuati s-o faceti… nu credti ca la un moment dat o sa vorbiti singuri si n-o sa va mai asculte nimeni?… ne-ati adus in pragul saraciei extreme impunandu-ne reguli ale economiei de piata, de voi facute si impuse, fara ca noi sa pricepem o iota la inceput… intre timp ne-am dezmeticit si noi si n-o sa mai acceptam in genunchi pretentiile voastre… este o distanta mare intre comparatia cu vinul romanesc si adevaratele voastre intentii… romanii se urnesc greu din loc dar o data ce au facut-o nu-i veti mai opri voi cei plini de pretentii si va veni vremea cand o sa vedeti cum trecem pe langa voi…
@nipia, in primul rand, tu ar trebui sa sa vorbesti DOAR in numele tau, altfel mesajul tau e diluat de aparenta de impostura.
Uite, sa-ti explic de ce:
Marius a anuntat o initiativa personala, @julia si-a exprimat o opinie personala. Marius nu a zis „noi, romaniiI din Japonia o sa boicotam…”, iar @julia nu a vorbit in numele asociatiei cumparatorilor de covoare. In contrast cu cei doi, tu te prezinti ca „noi ?!!! Cine este acest „noi”, si cum ai aflat ca restul de „noi” este de acord cu ce-ti trece tie prin cap ?
judex, gata! voi infiinta ‘asociatia cumparatorilor de covoare’! buna idee………..atunci pot si eu sa spun „noi”! 🙂
Problema asta este eterna! Cind unii vor sa dea greutate cuvintului scris, vorbesc in numele unor anonimi pe care nu-i cunosc dar carora le atribuiesc fara rusine parerile lor personale, ca de! ‘or fi ei destui care gindesc ca mine!’……….cind ii intrebi care noi, ramin fara replica.
La conflictul de care vorbeam eu intre „noi” si „voi” se pare ca nu exista solutie. Cei din tara vor ramine mereu cu ideea ca cei din afara le vor raul, nu binele. Considerind exceptiile de la regula, eu zic ca ei gresesc. Dar asta zic eu, nu „noi”. 🙂
Marius, de abia acum am citit evenimentele descrise de tine despre radiatii. Ce se mai aude? Sinteti bine? Am inteles ca s-a facut o greseala cu alarma aia a unei ‘imensa’ cantitati de radiatii. SPER!
Nu-i aşa că ei, cei de-afară, ne-au obligat să ne vindem ţara? nu-i aşa că tot ei ne-au abătut de pe calea cea dreaptă a democraţiei originale ? 🙄
Marius, hai, recunoaşte, aşa e? 😉
Da, „românii” de la Kremlin au avut grijă să menţină preţul jos, pentru a-şi lua gubernia înapoi, împreună cu sclavii aferenţi, în condiţii avantajoase, de pace şi prietenie între cele două popoare frăţeşti.
Din pacate io nu prea gasesc p-aici produse romanesti, imi arde gura de o tuica imbatrinita in butoi de dud, sau de brinza de burduf… in semn de protest voi boicota si io produsele japoneze, am avut cindva o Toyota, asa mizerie de masina nu voi mai lua in veci si nici rahatu ala de susi nu pot sa-l sufar, sa nu mai vorbesc de aia grasii cu chilotii-n cur care se-mping, a draq cultura!
Uite că palincă am. De „contrabandă”. Mi-a adus-o un violonist din Ardeal. Pe canale private, necomerciale, nu am nimic împotriva produselor româneşti. Am ce am cu politicienii care învrăjbesc oameni. De acum încolo, nu au decît să îşi complice existenţa cît vor. Dar să nu se aştepte la altceva decît la brînciuri din partea diasporei. Un brînci am amorsat ieri. Şi vor mai urma. Teoretic, ruşinea produsă de un refuz public ar trebui să trezească demnitatea celor din ţară. Demnitatea, iar nu mîndria de mardeiaş. Pînă acum, cel puţin pe firul acesta de comentarii, raportul dintre oamenii cu bun simţ şi slugile vexate este echilibrat. Să vedem efectul pe termen mediu.
Un adevarat … tsunami proletaro-nationalist!
În fine, eu înţeleg perfect argumentele lui Marius şi sînt de acord cu protestul lui.
El poate avea şanse în măsura în care cîştigă în întindere şi astfel poate determina prin efect de domino şi pe producători să deschidă ochii. La rîndul lor, ei îl pot trage de mînecă pe acest impostor care a confiscat în propriul folos partidul liberal şi chiar ideea de liberalism în ţara noastră.
Salut Marius! Sper (macar) ca lucrurile nu se inrautatesc pe la voi.
Revenind la problema, vreau sa subliniez un aspect, fara sa incerc sa te fac sa-ti schimbi decizia: boicotul, in general, este o forma de presiune indirecta; din punctul tau de vedere, din Japonia, faci presiune pe producatorii/exportatorii de produse romanesti a.i. acestia sa nu-i mai sustina pe politrucii lui Crin. In cazul cel mai favorabil iti vei atinge scopul, insa in acest proces vei produce daune unora care n-au nici o vina ca in fruntea unui obscur partid de opozitie a ajuns un avorton. Din cate stiu eu, genul asta de protest/forma de presiune se foloseste atunci cand nu-ti pasa de victime colaterale – cum a fost cazul americanilor care au zis ca boicoteaza produsele frantuzesti acum cativa ani, de ajunsesera sa schimbe numele din french fries in freedom fries.
Faci cum vrei, dar impactul actiunii tale cred ca va fi in cel mai bun caz modest. Cu mult mai eficient va fi insa blogul asta al tau in demersul tau, motiv pentru care te incurajez sa-i dai inainte. 🙂
De partea românească rămasă în ţară nu există nevinovaţi. Victimele colaterale să facă bine să îşi pună politicienii la punct. Să participe la vot, să iniţieze mişcări de protest (nesindicale, neinteresate material) dacă vor să îşi recapete demnitatea. Pînă atunci, vinovăţia lor este cel puţin tăcerea, dacă nu cooperarea cu mafia.
Am şi eu o propunere să se bage în lege că cine absentează motivat sau nemotivat de trei ori la votul final că la ăla se verifică prezenţa SĂ NU AIBĂ VOIE SĂ CANDIDEZE la următoarele alegeri la nici o functie publică. 🙂
E o propunere judicioasă. În secolul XIX, deputaţii puteau pierde mandatul în două situaţii: dacă comentau pe invers o decizie colectivă a Parlamentului după exprimarea votului, şi dacă absentau de la lucrările Parlamentului un număr de şedinţe.
Marius nu cred ca stii de ultima ‘ investitie’ a lui patriciu,sponsorul si nashu lui antenescu.reteaua de magazine mic.ro. Eu nu cumpar de la ei nimic.
asta e boicotul meu impotriva panglicarilor. sunt un viitor emigrant, actualmente inca in tristul , prafuitul , murdarul si plin de caini vagabonzi Bucuresti.
Foarte bine! Cît e diferenţa de preţ unitar, atîta valorează demnitatea celor care cumpără de la mogul.
Pe mine ma ingrijoreaza ca se vb mult de Crin zilele astea. De la Plesu la bloguri serioase! Crin e de 2 lei, cu un ego hipertorfiat si mental infantil, care il fac sa deduca din tevatura asta ca el este un om foarte important si, in consecinta, sa deschida gura tot mai des si sa produca enormitati tot mai colorate, sa faca titluri la TV. Ca un copil care vine cu un cuviint porcos la gradi, intervin toate matusile simultan si devine centrul atentiei.
Nici n-as calca prin Hirosima, daca n-as conta pe un vin de Tohani 🙂 .
Crin a picat doar de exponent al nemerniciei valahe. Nu va reuşi să acumuleze capital politic. Dimpotrivă, uitarea va cădea mai repede peste el. Cine îşi mai aminteşte de Caion?
Marius, subscriu la boicot, chiar din ţară.
O să beau vin românesc, ăla ce-l primesc de la rudele de lângă Seini.
De cumpărat însă, nu.
Semintele de floarea soarelui si pufuletii intra in embargoul asta? 🙂 Hai, te rog, spune-mi ca nu … incep sa nu ma mai simt roman fara ele … 🙂
Parcă ai fi de la Realitatea TV de-mi ceri mură-n-gură manualul de boicot. 😀 Dacă pufuleţii şi rîga de după bere te definesc pe tine ca român atunci să fie primite.
De acord cu tine, ca principiu, dar poate ar trebui sa astepti pana cand propunerea respectiva e adoptata oficial – sau nu. Daca nu e adoptata, atunci n-are rost sa pedepsesti o industrie intreaga pentru ideea ciudata a unui singur individ, care oricum n-are nicio legatura cu productia de vin din Romania. Abia daca e adoptata si devine politica nationala merita sa faci ce ti-ai propus si chiar esti indreptatit sa te superi. Dar eu sper ca nu chiar orice idee bizara poate deveni lege in Romania 🙂
Mulţumesc pentru acord. De aşteptat nu aştept vreun „flagrant delict”. Spre deosebire de organele de anchetă, sau de CCR, cetăţeanul are libertatea de a îşi exprima dezacordul înainte ca nefericita idee să intre în consiliul legislativ. E chiar mai ieftin aşa. Eu nu am atacat. La manevra tactică a politicianului, m-am poziţionat strategic şi sunt gata pentru lovitura preventivă.
Dacă vreţi să vă struniţi politicienii, aveţi obligaţia morală să le faceţi „procese de intenţie” încă de la primul porumbel bucal. Cei cinstiţi îşi vor recunoaşte eroarea şi vă vor mulţumi pentru mîrîiala strategică. Cei cinici, nu.
După cum vezi, Alina, v-am pus la dispoziţie un instrument de deosebire a politicianului virtuos de cel nevrednic. Folosiţi-l.
Ok, promit ca la viitoarele alegeri voi aplica si eu strategia loiturii preventive. Adevarul este ca, dupa douazeci de ani de tzepe, cam ar fi cazul. Merci de idee si bafta cu boicotul! 😉
Ok, promit ca la viitoarele alegeri voi aplica si eu strategia loviturii preventive. Adevarul este ca, dupa douazeci de ani de tzepe, ar cam fi cazul. Merci de idee si bafta cu boicotul! 😉
Sustin si ma alatur acestui boicot al produselor romanesti. Nu pot sa-nghit asa dispret din partea astora ca Antonescu, cat de multe lamai as manca. Observ ca-i stam in gat domnului Antonescu………si’atunci sa-mi fie ingduit sa ma bucur o data de raul altuia.
Multumesc de reactie
Cât e suma de plată pentru exercitarea dreptului de vot de către expaţi ? O nimica toată ! De ce se face atâta caz ?
plată pentru un drept fundamental? fie şi „o nimica toată”, mie mi se pare un precedent periculos.
Amice, după ideile tale, mai bine te-ai numi „blogzdruncinatideologic”.
după exprimarea peiorativă „expaţi”, ne mai arunci în faţă o minciună sfruntată. „datoria suverană”.
@blogideologic
V-am dat un prim şi ultim răspuns. V-am aşezat la loc de cinste în galeria infamiei. Am evaluat eroarea dv. axiologică în yen. (¥).
http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=regcd1_4#s44
Sint curios …cine-i monitorizeaza din societatea civila?
Nu e mai usor sa ii faci responsabili prin propriul regulament?
Marius, felicitari pentru …tot!
Marius, nu ştiu ce a spus Crin Antonescu, dar sunt convinsă că are legătură directă cu incidentele de la celelalte alegeri şi cu faptul că actuala putere doreşte ca alegerile să se poată face de către cetăţenii străinii prin intermediul calculatorului…cu alte cuvinte…fraudă la un click distanţă.
Din păcate, aşa cum ştii, românii nu au un cult al corectitudinii şi sunt foarte indecişi. Oricine îi poate manipula prin bani şi bunuri. Aşa ne-am ales cu acest dezastru politic fără precedent în care zacem ca şi o turmă de oi, ca şi o legătură de legume fără să facem nimic, fără să… mă rog.
Acum, am citit ce a spus Crin Antonescu. Nu ştiu ce să spun, dar sunt convinsă că asta nu se va întâmpla. Dacă şi asta se întâmplă, cu riscul de a plăti taxe, plec din ţară şi renunţ chiar şi la cetăţenia română, deoarece aceasta nu ar mai fi o ţară în care fetiţa mea să poată creşte fericită şi să poată avea o viaţa liniştită şi sigură!
Ramona, îţi mulţumesc pentru bunele intenţii formulate pe un fir anterior. Îţi voi răspunde şi acolo cu cîteva detalii ce sper să dea o imagine ceva mai realistă despre plecarea străinilor din Japonia. Lucrurile sunt niţel mai complexe.
A nu mai cumpara vin romanesc sau orice alt produs pana cand specimenul nu isi cere iertare, este echivalent cu renuntarea pe viata la acel ceva, iar acel vin poate fi o posibila placere. Crin nu.
Cred ca jignesti Vinul ! Nu il conditiona de emanatiile unui mucegai.
Similar as putea zice: Nu mai deshid „Delaepicentru”, pana cand europarlamentarul a. severin nu-si restituie indemnizatia de la inceputuri pana azi cu scuzele de rigoare. Nu ar fi corect. As conditiona o lectura placuta de actiunile pe care ar trebui sa le faca un lucru.
Propriile arme sunt mai utile. Demascarea prostiei din zicerile unora face mai mult bine pentru cei care au urechi dar poate nu au avut timpul necesar sa dezbata.
Cuvantul si ignoranta ucide prostul.
Numai bine!
Faci două confuzii.
1) Vinul românesc este numai o submulţime a Vinului. Am zis că voi continua să vînd vin de alte origini. Iar dacă vreau vin balcanic, cel basarabean, cel bulgăresc sau cel macedonean sunt la fel de onorabile calitativ.
2) În aceeaşi idee poţi boicota blogul meu, din moment ce este doar unul din milioanele de bloguri. Însă, dacă blogul meu ar fi unul comercial, şi ţi-ai condiţiona accesul la el, de comportamentul lui Adrian Severin (unul din făcătorii mediului de afaceri) atunci aş lua în calcul soluţia măririi presiunii asupra lui AS.
Ai dreptate.
Prima confuzie e mai mult sau mai putin voita. Mi se pare greu sa renunti pe vecie la o placere nevinovata. Iar inlocuitorilor chiar daca se ridica sau depasesc calitativ subiectul, le lipseste ceva, poate denumirea.
La a doua m-ai prins. Argumentatia e de bun simt si logica.
In schimb nu cunosc de ce a. severin este un „facator” al mediului de afaceri ? Un creator in sensul peiorativ prin prisma ultimelor negocieri ? sau poate o fi trecutul necunoscut mie ?
Păi, încrengătura este următoarea: Rezultanta acţiunilor şi declaraţiilor tuturor persoanelor investite cu putere în stat se numeşte mediu politic. Iar mediul politic nu poate fi străin de mediul de afaceri. Îl include. Aşadar, mediul de afaceri este una din „biocenozele” mediului politic.
Ce observăm? Observăm că mediul de afaceri tinde să includă el mediul politic. Să îl subordoneze (mogular, sindical şi mafiot). NU avem un stat moral, ci unul mercantil, venal. Altfel spus, în loc ca mediul politic să creeze realităţi economice, mediul economic devine inginer de realităţi politice (vezi vizita lui Goană la nababul Nuş). În aceste condiţii, orice perturbaţie în mediul de afaceri afectează mediul politic. De aceea, o acţiune cetăţenească este mai eficace dacă loveşte în mediul de afaceri. Adică la buzunarul caracatiţei. Asta, pînă cînd partea sănătoasă a mediului politic se va emancipa suficient.
http://blogulluicazacu.wordpress.com/2011/03/26/elogiu-lui-ion-cazacu-sau-povestea-necunoscuta-a-unui-basarabean/
Actiunea lui Marius nu trebuie privita ca una indreptata impotriva lui Antonescu personal, acesta fiind deja un cadavru politic, si care crede ridicolul il va scapa de anonimat.
Mai mult, nu initiativa lui Marius nu cred ca vvizeaza nici macar blocarea propunerii lui CA asupra votului diasporei, aceasta fiind evident anticonstitutionala si fara sanse de adoptare, adoptarea votului prin corespondenta fiind practic de neevitat la urmatoarele alegeri. Declaratia lui Antonescu de aceasta data are, insa, darul de a extinde ridicolul cu care se acopera frecvent CA personal si asupra partidului in numele caruia vorbeste.
Ei bine, eu vad tocmai aici esenta initiativei lui Marius: ii forteaza pe membrii PNL sa-si clarifice pozitiile fata de declaratiile iresponsabile ale sefului lor de partid. Iata cum este impusa in acest mod o clarificare pana la nivel de individ, in sanul unuia dintre cele mai netransparente partide din Ro, in care mai toate deciziile majore sunt luate de personaje din umbra si cu interese obscure (vorba vine, obscure…).
CONCLUZIE: Mingea lansata de Marius este in terenul PNL, sa vedem care dintre membrii formatiunii sunt in pozitie de ofsaid, adica fie sustin fatis prostia lui CA, sau se fac ca ploua.
Mulţumesc, Judex. Ai înţeles corect. Poţi vedea mai sus unul din posibilele efecte, dacă mercantila propunere a lui Crin ar fi luată în seamă. Am folosit drept material didactic un obscur conferenţiar/ lector universitar.
Am vazut raspunsul tau adresat distinsului pedagog. Poate ca nu ar fi fost rau sa-i sugerezi sa dezbata tema si cu studentii lui de la grupa mijlocie-mica, sau cu aia de la fluture.
Scuzaţi-mă pentru absenţă. Nu avui timp decît să bag trolul ideologic la mititica. Vedeţi că l-am pus în vitrină.
🙂
:)) salut,
dobitocul cu blogul ideologic e din trupa Adrian Nastase, are pe acolo o gramada de teze stiintifice. :))
Salut, Radu. Cu atît mai mare e plăcerea mea. Cum mai prind unul, cum vi-l prezint. Pînă una alta, l-am pus să-şi achite taxa de extrateritorialitate a dreptului la liberă exprimare.
Aha, nu ştiam de ce m-au apucat aşa, dintr-o dată, nişte mîncărimi deontologice în preajma lui. 🙄
Dar mie-mi place să mă joc cu asemenea exponate. 😆
Şi mai era şi tînăr, săracul!
Nu ma surprinde afiliatia pampalaului ideologic cu Bombonel. AN a avut si el, acu’ cativa ani, o propunere asemanatoare cu „glanda” (extras din manualul de anatomie al lui Marius) emptycrina: votul fractionar pentru diaspora. la timpul ei, propunerea lui AN a starnit un tsunami de ras in PE, care apoi a maturat mai toata Europa (iata si cauza principala, zic eu, a lipsei de concentrare de care dau dovada azi membrii PE in luarea de masuri inteligente in Libia, de exemplu: unii inca mai hohotesc de ras de la propunerea lui AN).
Propunerea actuala este noul varf de lance, modernizata, al unei noi doctrine dreptul international, opera de capatai a cabinetului ideologic Ilici&associatii S.R.L.
Salut!
Desi ideea ta seamana cu tentativa de a repara o locomotiva cu surubelnita de ceasornicarie, ai dreptate.
Totul pleaca de la spiritul civic (lipsa) si uriasul dispret pe care il avem fata de noi si ceilalti. Plus o imensa suficienta. De aceea nu vedem firele fine ale tesaturii care fac diferenta dintre popor si populatie.
Iti urez succes si imi urez sa citesc mereu blogul tau.
Mulţumesc pentru urare şi pentru fidelitate. Sper să nu îţi înşel aşteptările.
Despre situaţia sinistraţilor şi nu numai
Oraşul Minami-sanriku, cel în care mai puţin de jumătate din populaţie a supravieţuit tsunami-ului, a intrat sub „ocupaţie israeliană”. O echipă completă de voluntari constructori, medici şi traducători en-ja ş.a. au preluat operaţiunile de reconstrucţie. Legea ce reglementează practica medicală nu permite medicilor necunoscători ai limbii japoneze mai mult decît diagnosticarea. Însă, ţinînd seama de lipsa de personal medical în zonă, Ministerul Sănătăţii şi Muncii a extins permisiunea şi asupra dreptului de a aplica proceduri de tratament populaţiei sinstrate.
Planurile de construire a locuinţelor temporare în regiunea Tohoku sunt întîrziate din cauze multiple:
– degradarea topografică – terenuri scufundate, terenuri expuse inundaţiilor, spaţiu utilizabil redus. Sunt în curs de identificare palme de pămînt pe care să se poată construi în relativă siguranţă cartierele provizorii.
– penuria materialelor de construcţie – 1/4 din placajul de construcţii se producea chiar în Tohoku. Industria de profil este la pămînt. De asemeni, se înregistrează penurie de material termoizolant.
– lipsa personalului din administraţia publică. Se estimează că va fi nevoie de circa 200.000 de funcţionari care să preia volumul mare de muncă. Efectivul local a fost decimat de tsunami sau este refugiat pe undeva. Lipsesc în special experţii în construcţii (pentru avizare) contabilii, statisticienii, anchetatori sociali etc. Vor fi detaşaţi chiar şi funcţionari din prefecturi îndepărtate, cum ar fi Fukuoka.
La cutremurul din Kobe-Osaka-Awajishima din 1995, în două luni au fost construite 30.000 de locuinţe provizorii, iar în total, 48.000. De data aceasta, necesarul va fi mult mai mare, în condiţii dintre cele mai vitrege. Încă mai sunt puţin peste 180.000 de sinistraţi rămaşi în refugiu prelungit. S-au înmulţit problemele de sănătate: diaree, deshidratare, infarcturi cardiace şi cerebrale. Se adaugă factori stresanţi ca frigul, lipsa spaţiilor private şi subalimentaţia.
Cele 43.000-45.000 de locuinţe în regie prefecturală din toată ţara nu s-au putut ocupa deocamdată în proporţie mai mare de 6%. Oamenilor nu le vine prea uşor să se depărteze, deşi se estimează că şomajul provocat de cutremur va fi de minimum 100.000. Probabil cifrele vor fi ceva mai mici, ţinînd seama că lucrările de îndepărtare a molozului vor fi subvenţionate în proporţie de 80-100% din fonduri guvernamentale, iar restul, de primării. Acolo unde cheltuielile de debarasare sunt de sub 10% din bugetul local, participaţia guvernului este cea mai mică, ridicîndu-se la 100% în localităţile în care debarasarea ar costa mai mult de 40% din bugetul local.
Pe ţară, şomajul a scăzut într-o lună cu 0,7%, cifrîndu-se actualmente la circa 3 milioane de persoane. (cca. 4,7%).
Legea bugetului guvernamental nu apucase să fie votată în parlament. Acum va trebui rescrisă aproape integral în partea de venituri şi cheltuieli. Premierul Kan se laudă că programul de asistenţă socială înscris în manifestul electoral nu va suferi amînări. Nu ştiu pe ce se bazează premierul. 🙂
Industria auto continuă să funcţioneze cu timpi morţi pe fondul penuriei de energie electrică şi chiar şi de apă curentă. Sunt deja afectaţi producători de pe orizontală, din SUA, China, UK, Franţa şi Spania.
La centrala nucleară de la Fukushima situaţia este încă incertă. Conducerea TEPCO se confruntă cu două dileme: una de sănătate publică – Ministerul Sănătăţii îi pune două condiţii ce se exclud una pe cealaltă: stoparea emisiilor radioactive (sănătate publică) şi limitarea expunerii personalului ce operează în incinta centralei (igiena muncii).
A doua dilemă este de natură tehnică. Scurgerile de apă radioactivă din subsol au umplut trench-ul (şanţul) subteran. Pentru răcirea R2 este nevoie de apă. Preluarea celor 480KW, puterea termică a combustibilului în repaos, intensifică însă debitul scurgerilor de la subsol. Calea de mijloc, adică, răcire cu debitul minim admisibil pare însă să nu menţină decît cu mare greutate stabilitatea sistemului.
S-a găsit plutoniu în solul din incinta centralei. Pericolul răspîndirii lui pe arii largi nu este foarte mare, ţinînd seama de tendinţa de a sedimenta rapid, însă local, inspirarea aerosolilor cu conţinut de plutoniu pune în pericol sănătatea operatorilor. Plutoniul poate provoca sau grăbi instalarea cancerului pulmonar.
Marius, ma rog pentru voi toti acolo, departe.
Un lucru ma face pe mine ‘sa-mi iau jucarelele si sa ma car’ (nu ca ar conta prea mult pentru tine, doar ca idee):
chiar daca nu sintem de acord cu oponentii nostri, chiar daca ne fac sa ne fiarba singele in vine, nimic nu justifica publicarea adresei de email si a IP-ului. Imi cer scuze ca tocmai eu predic ce nu fac, caci si eu am publicat la mine adresa si IP-ul cuiva. Dar asta pentru ca REFUZA sa ma scuteasca de prezenta lui, un hartuitor cu caracter de violator! Asta merita strivit ca o insecta; nu pentru opinia lui, ci pentru atitudinea lui!
Iti urez numai bine in tot ce faci si, cu acceptul tau, o sa mai trec sa mai citesc stiri din tara soarelui rasare.
Ai dreptate, Julia. M-am grăbit. Scuze. Îi şterg adresa de mail. Dar IP-ul este public.
Fie vorba între noi, în România, nici CNP nu ar trebui să fie public. Îl găsim însă pe internet, în fotocopii de buletin, în listele de beneficiari ai locuinţelor sociale, şi chiar şi în Monitorul Oficial. La urma urmei, dacă e să urmăm întreaga axiologie a amicului nostru academic nu ar fi cazul să îi protejăm de ochii lumii o adresă (destinată preponderent spam-ului). Adică, cum? Tovarăşu ascunde colectivului de oameni ai muncii adevăratele intenţii? Oricum, fiind un fişier imagine, adresa nu poate fi culeasă automat de roboţi de spam.
Marius, serios? Asta chiar nu am stiut-o!!!! IP-ul e public? SI CNP-ul!!!? WOW! Pina la urma insa lumea acolo nu e atit de speriata de bombe ca noi in afara pt ca nu prea au ce fura excrocii, chiar daca le fura oamenilor identitatea! Dar la noi cu SocSec si sistemul de banci si credit carduri, e o nenorocire daca te prinde vreunul; si iti trebuie timp si bani sa dovedesti ca „nu ai fost tu” ala care a excrocat. Pe noi si dupa 12 ani continua sa ne sune unii dupa o persoana cu nume apropiat de al nostru, dar fara nici-o legatura cu adresa noastra. Cit o fi furat unul „Brandon Postell” doar el si creditorii lui stiu!
PS Esti un domn! 🙂
Julia, cred că ai înţeles greşit. CNP e public ÎN ROMÂNIA.
În Japonia, CNP nu şi-l ştie nici măcar titularul. Nici măcar pe juminhyo*) nu se trece CNP decît la cerere.
Escrocherii sunt şi în Japonia, şi încă multe, însă mai rar cu documente de identitate. Sistemul de identificare tare a persoanei, deşi pare de secol XIX, este greu de păcălit. Este greu de păcălit chiar şi în condiţiile în care (atenţie!) unele documente de identitate pot fi obţinute de la primărie şi de către terţe persoane. Sunt însă în puzzle-ul de identificare tare şi alte piese pe care numai titularul le poate produce.
Însă acolo unde identificarea persoanei nu trebuie să fie prea dură, cu puţin noroc, se poate uzurpa identitatea cuiva, fără greţuri. mari.
––––––––––-
*) juminhyo – adeverinţă de domiciliu. Un document în format A4, de unică utilizare, fără poză, echivalentul buletinului de identitate.
blogulideologic are multi copii, ca d-aia e om batrin si marxist-leninist. Au raspuns in Evenimentul Zilei, sondaj online, in proportie de 89,1% ca da, sa plateasca expatii un impozit in tara, daca vor sa voteze, ce mare lucru?!
Pariez că cifra celor mîndri să-şi bată joc de căpşunari se suprapune pe cea a guvizilor mîndri să poarte în portofel permisul de pieton (buletinul de identitate) şi poza lui Iliescu. Ăsta e efectul pomenilor electorale. Mogulărimea filorusă a condiţionat dulăii de care avea nevoie şi imbecilii utili.
Evenimentul Zilei – CEL MAI BUN PORTAL DE STIRI
„Votul prin corespondență n-a trecut de senatorii juriști”
30 martie, 11:13. nea Gogu Ingineru
1. Mare marlanie, sondajul e deja facut.
2. Drept de vot sa aiba NUMAI cei ce platesc taxe, fie ei in tara sau in strainatate. Asa va convine? Pai la PNL nu convine.
3. Idea lor e sa limiteze votul numai la prostime.
Voteaza – Raspunde – Raporteaza
30 martie, 13:53. Flory – Texas
Nea Gogule: un „ziar” care se repede ca gaina la flegma inghetata ca la bobul de porumb sa preia o „stire” cf. careia Traian Basescu, Presedintele Romaniei, rupea poarta ambasadei americane si plangea, beat, pe umerii unui lansator de petarde, la ora la care toata Romania si si romanii care urmareau din afara tarii demersul initiat de PSD de a-l elimina pe Presedintele tarii stiau unde este Traian Basescu
… nu mai este ziar, ci hartie de impachetat peste!
de altfel vad ca au si eliminat articolul preluat din qmagazine – Reacţii după Wikileaks. Taubman despre Băsescu: „În acest om să nu ai încredere niciodată“
vai mama ei, tara… vai mama ei, mass media…
Sondaj:
Credeți că este corectă propunerea lui Crin Antonescu ca românii din străinătate să poată vota doar dacă plătesc cel puțin un impozit în țară?
Total: 3479 voturi
89.6% (3116 voturi) DA
10.3% (360 voturi) NU
apoi au eliminat comentariul meu, raspuns pentru Nea Gogu Inginerul, apoi le-au eliminat pe toate
Deh! Labe valahe cititoare de almanahe.
Asta e fan Nastase ca e prezent acolo pe blogul lui cu comentarii cat Povestea Caprioarei. Oameni care au timp liber. Mult 😀 Ponta si cu floarea, acesti Lolek si Bolek ai opozitiei, sunt tinuti in viata de aparate, adica de A3 si RTV ca altfel nici nu i-ar baga lumea in seama 😀
Ce spunea Crin in campanie cu privire la romanii din diaspora.
Punctul 2.6 lit(d) ultimul punct paginile 40-41.
„Sprijinirea romanilor de pretutindeni/ ajutor etc…”
Si uite ce idei are acum… Retras dreptul la vot celor care nu platesc impozit. Sa zicem sarut mana ca sunt unii care ne echilibreaza balanta comerciala…
http://www.ziare.com/bani/euro/banii-trimisi-acasa-de-romanii-din-strainatate-la-nivelul-din-2005-1049050
Romanii, fiind in mare procentaj un popor de betivi, nu ar face rau daca ar lua hotararea sa nu mai cumpere vin de nici un fel. Poate asa ar deveni mai lucizi in momentul acordarii votului.
Ma bucur să văd (chiar cu întârziere), păreri foarte apropiate de a mea, apropo de „ideea” lui Antonescu.
Eu sunt în Elveția de câteva luni, unde nu găsesc magazine cu produse românești nici să stau în cap. În schimb turcii au zeci de magazine / restaurante / samd unde gasesti de la bere turcească la suc de portocale.
Nu reușesc să înțeleg de unde provocările astea la ură între „români-verzi” și cei din diaspora, în loc să se provoace dezbateri pozitive despre cum să ne ajutăm reciproc…
Articolul scris de mine pe tema asta, care a avut – parțial – comentarii de te doare mintea, pe
http://www.contributors.ro/fara-categorie/lectii-de-la-turci-pentru-domnul-antonescu/
Succes!