Fără buletin

● Deputatul venal se reprezintă numai pe sine

Posted in Chestii, Drepturi individuale by Marius Delaepicentru on 2011/04/04

Scandalosul Adrian Severin nu reuşeşte să înţeleagă că prezumpţia de nevinovăţie se poate invoca NUMAI în faţa ciocănelului Justiţiei. Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să lovească cu propriile ciocănele, cu mult înaintea codelilor procedurale ce însoţesc de regulă zdrenţele politice prinse şi cu mîţa-n sac şi cu raţa-n gură. Din momentul dării sale în gît la britanica gazetă, AS a devenit egalul lui Mailat. Să-i acordăm aşadar, prezumpţia de nevinovăţie numai DUPĂ ce va rămîne singur, asistat legal, în faţa Justiţiei.

Preiau textul unei petiţii menite să îi amintească lui Adrian Severin că politicianul sperjur nu se mai reprezintă decît pe sine, şi că este legitim şi obligatoriu ca el să demisioneze înainte ca ruşinea să se lăbărţeze asupra propriilor progenituri.

D-le Europarlamentar Adrian Severin,

Noi, cetateni ai Romaniei, in urma actiunilor intreprinse de dumneavoastra in cadrul Parlamentului European, anume perceperea unor sume de bani in schimbul votului si a influentei dumneavoastra in institutia din care faceti parte, va solicitam sa va prezentati demisia.

Rusinea adusa in acest fel institutiei Parlamentului European, imaginii tarii noastre, prejudiciul adus in acest mod natiunii, intereselor partidului dumneavoastra, imaginii intregii societati, le consideram a fi inacceptabile.

Onoarea v-ar fi putut indruma catre un alt curs de actiune, inaintea faptului in sine si mai ales in perioada urmatoare. Ati demisionat din Partidul Social Democrat doar ca urmare a presiunilor din interiorul acestuia si adus in fata unei realitati de netagaduit. Pozitia dumneavoastra fiind acum total compromisa in Parlamentul European, insistenta de a continua a va exercita functia este derizorie. Vom inainta si Parlamentului European vocea noastra, vom cere permenenta incriminare a dumneavoastra. Consideram ca prezenta dumneavoastra acolo ne face cinste, nu ne reprezinta, nu este in concordanta cu aspiratiile noastre. Va rugam acum sa faceti pasul pe care trebuia sa-l faceti demult. Lasati-ne sa incercam o cale diferita, un alt reprezentat in care sa avem incredere.

Puteti semna petitia aici: http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/demisia_d_lui_severin_adrian_din_functia_de_europarlamentar-p47708053.html

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Li said, on 2011/04/04 at 01:42

    Uite, o sa semnez, dar nu ii pasa lui de petitii.

    • Marius Delaepicentru said, on 2011/04/04 at 01:46

      NU are importanţă ce îi pasă suspectului. Datoria noastră este să îl anunţăm că prezenţa lui în PE este frauduloasă cel puţin intelectual. Restul va veni de la sine.

  2. Emil said, on 2011/04/04 at 02:14

    „Consideram ca prezenta dumneavoastra acolo ne face cinste,”

    poate „NU ne face cinste” … 🙂 …. se intampla la un text prea muncit 🙂

    • Marius Delaepicentru said, on 2011/04/04 at 02:18

      Am remarcat şi eu eroarea. Fie lipseşte un nu, fie lipsesc ghilimelele de la cinste. S-au grăbit, însă îi iertăm pe iniţiatori. Să fim optimişti. S-ar putea ca eroarea să păcălească şi puţinii susţinători severini să semneze petiţia. 😀

  3. julia said, on 2011/04/04 at 02:39

    Cit tupeu, ce obraz gros, cita aroganta si inconstienta trebuie sa aiba un om ca sa se comporte ca acest functionar corupt? Am impresia ca cineva il sfatuieste sa se tina cu dintii de pozitie, ca ar putea cu minciuni, exagerara si interpreta legea in asa fel incit sa iasa basma curata si sa ramina pe pozitie; Nu onorabil dar sa ramina! dar daca pleaca, e bun plecat!

    Avem si noi unul aici care se comporta la fel, acum cauta modalitati sa cistige bani din darea in git a excrocheriilor lui din trecut, descoperite si pedepsite de lege.

    • Emil said, on 2011/04/04 at 02:48

      Nu e functionar, e ales … si prezumtia de nevinovatie e valabila si in afara tribunalului; nu stiu care e legea care reglementeaza activitatile de lobby in PE, sau daca exista una, si pana nu se pronunta o instanta (si PE are mecanisme de ridicare a imunitatii, din cate stiu eu), o sa ma abtin.

      Cand o sa apara o petitie care sa ii ceara demisia pe motiv de prostie crunta, atunci o sa semnez si eu … cat de fraier sa fii sa negociezi asa ceva fara intermediari ?

      • Marius Delaepicentru said, on 2011/04/04 at 05:37

        Păi, nimeni nu l-a acuzat de şpagă, ci de nesimţire.
        Crezi că e nevoie de rezultatul analizei de sînge pentru constata ceea ce vedem cu ochii noştri, anume, că şoferul care ne conduce autobuzul prin Europa e criţă?
        Ceea ce pretinzi tu este să credem denecrezutul. 😀

      • Emil said, on 2011/04/04 at 06:13

        imi raspund singur 😛

        lobby-ul e spaga daca nu da voie legea 😉

        Am urmarit dezbaterile din PE cand a fost cu patentele pentru software. PE are doar o functie ceremoniala si consultativa: daca se banuieste ca PE nu e de acord cu ceva, CE nu il mai consulta … respingerea patentelor pentru soft s-a votat de nustiucate ori, si s-a pornit iar discutia a doua zi, totul durand pana cand Polonia, ca stat, a blocat problema .

        Parlamentul European e locul unde se duc elefantii sa moara si soriceii sa prinda niste coaje. Lobby se face la greu, firmele nu doar sugereaza amendamente, dar scriu textele intregi, si cum a fost in cazult patentelor pentru soft, uita sa stearga din document properties cine e autorul si ce firma a cumparat licenta de Word. Lobby nu se face cum crede fraierul de Severin, adica cu chitanta de mana ca la americani. „Amendamente” aduc nu deputatii „angajati” de cineva temporar, pe o problema anume, ci aia chiar propulsati in PE de catre grupurile interesate. Imi imaginam ca Severin stie chestiile astea, doar a fost ministru de externe … si cand colo el „a intrebat pe cativa colegi daca firma aia e serioasa” … wtf ? … si i-a si „facturat”, din cate citesc in presa … prostia ar trebui sa doara.

      • Marius Delaepicentru said, on 2011/04/04 at 13:19

        Interesante precizări. Cu atît mai interesante cu cît arată că textele unor acte normative pot fi la o adică şi obiect al drepturilor de proprietate intelectuală. 😀
        Însă faptul că podeaua este murdară nu ne îndreptăţeşte să scuipăm în continuare pe ea, ci să îndepărtăm întîi obstacolele fizice, (cum ar fi o mînă de deputaţi jegoşi) apoi să facem curăţenie. Dacă nu noi, atunci, cine?

      • Dumitru lui Nae said, on 2011/04/04 at 21:20

        desi ar putea parea ca tin cu lupul – ceea ce nu e adevarat deloc, eu sustin ca AS nu e decat printre cei mai umili reprezentanti ai breslei lobby -stilor. Englezii si americanii sunt cei care au rafinat chestia asta. mai mult (daca nu v-am plictisit sau enervat) aici http://dumitruluinae.wordpress.com/2011/03/27/cum-devine-treaba-cu-lobby-ul/

  4. mac gregor said, on 2011/04/04 at 04:37

    Stii ceva? Ii reprezinta perfect pe cei care l-au ales. Era clar ca e un tip gaunos dar PSD-istii l-au votat cu entuziasm.

    Astea sunt modelele USL-istilor, votate pentru educatie si bun-simt. Si acum sunt pe cale sa faca aceeasi greseala cu Ponta si Crin. Numai daca te legi la ochi nu-i vezi cat de lichele sunt in realitate.

  5. Marius Delaepicentru said, on 2011/04/04 at 14:06

    Proporţiile fără precedent ale catastrofei din 11 martie reclamă acţiuni fără precedent. Devine acută apărarea dreptului la intimitate al sinistraţilor. Iar locuinţele temporare nu se vor construi atît de repede. De regulă, la dezastre, refugiul nu durează mai mult de 5 zile. De data aceasta nu mai e de glumă.

    După WWII, refugiu cronic s-a mai văzut. De pildă, locuitorii insulei Miyakejima, după ce s-au refugiat din calea unei erupţii vulcanice ucigătoare, au stat în Tokio circa 11 ani pînă cînd au primit anul trecut aprobarea să se întoarcă în locurile natale. Însă numărul lor era uşor de absorbit în locuinţe sociale. De data aceasta va fi altfel.

    Semnalez o iniţiativă neguvernamentală de găzduire a sinistraţilor pe termen scurt. Puteţi intra pe pagina Earthday Money să citiţi cîteva îndrumări pentru virtualii voluntari. Textul ales este versiunea în limba engleză. Să nu vă oripileze termenul homestay. Este corespondentul japanglez al şederii în gazdă.

    Iniţiativa a fost anunţată şi de NHK, ceea ce garantează seriozitatea organizaţiei. De la NHK am aflat şi condiţiile de găzduire. Cheltuielile cu: cazarea, masa şi telecomunicaţiile îi revin gazdei. Întreţinerea igienei locuinţei, aprovizionarea şi alte mărunţişuri se fac în cooperare cu găzduiţii. Cheltuielile cu sănătatea personală şi după caz cele de transport le revin găzduiţilor. De obicei, „contractul” conţine şi un termen de găzduire.

    În linii mari şi noi am procedat ca în scurta prezentare de la NHK, minus anunţul de găzduire către autorităţi. Nu a fost cazul, din moment ce refugiaţii din jurisdicţia noastră au casa locuită şi în lipsa lor.

    Nu am auzit la NHK despre iniţiativele telemogulare din România. Pe semne, Realitatea TV şi Antenele au căzut la testul de realism. Poate nu ar strica să se gîndească producătorii teledonului locativ şi la alte implicaţii, cum ar fi răspunsul la întrebarea: cine plăteşte costul sănătăţii, eventualilor aventurieri japonezi pe teritoriul României? Cumva, guvernul Boc? Din ce bani? Ai mogulilor? Ha! Iar mă ia cu sarcasm.

  6. Sare'n Ochi said, on 2011/04/04 at 19:44

    cu scuze daca inoportunez. am inceput si noi o campanie impotriva nesimtitului, mai pe intelesul lui – ne oferim sa-i dam bani numai sa plece.
    http://sareinochi.wordpress.com/2011/03/24/daca-ti-pasa-de-romania-da-un-leu-sa-scapam-de-severin-romania-chiar-te-iubesc/

  7. Ursumare said, on 2011/04/04 at 22:13

    Toata povestea incepe sa acumuleze timp.
    In prima faza personajul s-a simtit deranjat, cam cat se deranjeaza porcul in noroi de intepatura unei muste. E drept, pentru o secunda chiar l-a durut ceva! Apoi s-a linistit. Era durearea fizica pricinuita de trezirea brusca.
    Acum s-a plictisit si s-a intors alene pe partea cealalta. Partea cu soricul gros, blindat de noroiul ce incepe a se usca. Si porcul nostru incepe din nou sa viseze: „Ceea ce nu te doboara te intareste! …sau poate era invers ? „


Lasă un comentariu