Fără buletin

★★★ Petru Groza avea pistolul cu cea mai lungă bătaie în timp

Posted in baconschi, Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2011/07/01

Motto :

-Ce căutaţi aici? Nu aveţi Siberia aia imensă?
-În Siberia e iarna ger, iar vara, noroi şi ţînţari. Nouă, aici, la voi, ne place. Vă vom înlocui. Încet, încet, vă vom trimite pe voi în Siberia.”

(Aleksandr ZinovievHomo Sovieticus)
(citat aproximativ din memorie)

Un surprinzător comunicat pus în circulaţie de Ministerul de Externe rus foloseşte un limbaj extrem de contondent la adresa Preşedintelui României, şi implicit a României, fără să treacă prin necesarele şi premergătoarele faze procedurale (chemări de ambasadori la explicaţii etc.). Rusia califică nici mai mult nici mai puţin decît bravada nerusinata ieşirea de săptămîna trecută a Preşedintelui. Un calificativ fără precedent în limbajul diplomatic. Rusia acuză România că nu respectă cele 27 de milioane de victime produse de: instrucţia precară, lipsa unui stat major coerent, prezenţa apăsătoare a unui generalissim atoateştiutor, ambiţiile leninist-hrăpăreţe, pistolul ofiţerului politic din ceafa soldatului, taberele de reeducare, foametea atent dozată, asasinatele în masă, deportările, violurile în rîndul populaţiei feminine(eventual masculine), politica economică dezastruoasă, jertfe de sînge cu care URSS şi-a plătit sieşi ficţiunea ideologică de mankurtizare, de creare a omului nou, redus la nevoi etilice dublu distilate, ca replică la rinocerizarea fascistă.

Prin insolentu-i protest, Rusia îşi manifestă sprijinul total şi condiţionat, pentru regatul subteran şi Crescent, fondat de troica peltic-papiţoaie, pe osteoclast domnesc.

Rusia mardeiaşă ameninţă că are şi gaşcă în Europa „civilizată”. Europă civilizată care îşi vinde osteoblastele din coloana vertebrală, pe gaz şi petrol, înainte de a şi-o vinde şi pe mă-sa.

Episodul e doar o etapă de goarnă în planul mai larg de restaurare a hegemoniei politice ruse asupra ariei de terra deserta, „spaţiu vital” cu care oricărei tiranii îi place să se înconjoare. Pentru liniştea muscalului.

În acest răstimp, Sarkozy rostogoleşte francofonia cu băţul, iar Schroeder se scobeşte plictisit în nas la biroul unei corporaţii ruse.

Iată cum, lipsa unui gest de demnitate din partea Regelui Mihai I, în faţa pistolului lui Petru Groza, se răzbună, în ciuda faptului că România nu mai este republică populară, şi nici Rusia nu mai este URSS. Pe podeaua murdară, mujicului îi vine mai uşor să scuipe.

Îi mulţumesc misteriosului @Snapshot pentru snapshotul de mai jos.

Despre fotografii: Am scanat originalul, dar cu semnificantul 「Ion Slobozeanu」 veţi putea găsi pe net întregul număr al revistei Life din 19 februarie 1940.

EDIT Comunicatul MAE nu a întîrziat.

Ministerul roman de Externe a luat nota cu surprindere de declaratia exprimata in numele Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, care se refera la unele comentarii ale presedintelui Romaniei pe teme istorice. MAE roman considera complet nepotrivit limbajul folosit in declaratia oficialului rus pe acest subiect si dezavueaza utilizarea unor comentarii privind evenimente tragice, atat pentru poporul roman, cat si pentru cel rus, de acum 70 de ani, dandu-le o semnificatie in actualitatea politica.

„Consideram regretabila si lipsita de temei lansarea unei asemenea reactii publice cu o violenta de limbaj inacceptabila, fara o informare completa si o minima interactiune prealabila in plan diplomatic”, se arata intr-un comunicat de presa.

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei are deplina deschidere pentru a dialoga cu Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, pentru eliminarea oricaror confuzii si denaturari ale informatiilor ce au stat la baza reactiei oficialului rus.

In acelasi timp, Ministerul Afacerilor Externe considera ca acest episod nu trebuie sa conduca la afectarea dialogului firesc, purtat in termeni de civilitate, care este normal sa defineasca relatiile bilaterale si isi exprima disponibilitatea pentru dialog cu Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse pe orice tema de interes bilateral.

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. judex said, on 2011/07/01 at 00:45

  Articolul lui Marius este vadit partinitor, o relicva a relativei animozitati dintre rusi si japonezi din timpul razboiului. El este scris cu scopul de a abate atentia de la adevaratele probleme ale Pacificului de Sud, ale Atlanticului de Nord si ale Mediteranei cea calda. Tinand cont ca suntem in iunie, eu cred ca japonezul de la Epicentru foloseste diversiunea cu Grozavul-rege ca sa disimuleze cine stie ce atac surpriza al japonezilor pentru reintregirea neamului, asupra insulelor Kurile, dupa ce trec Prutul lor si inca vreo doi curenti calzi din Pacific.

 2. ela said, on 2011/07/01 at 01:21

  Felicitari pentru promptitudine!

 3. zalex said, on 2011/07/01 at 01:47

  Ai mare dreptate cu „podeaua murdara” / geamurile sparte! E semn ca pe-aici satu’-i fara caini…

 4. Mih said, on 2011/07/01 at 04:34

  Marius, felicitari!!!
  Atat de departe si asa de aproape!

 5. Sare'n Ochi said, on 2011/07/01 at 04:43

  soldate rus, soldate rus,
  te-au cocotat acolo sus,
  nu pentru c-ai eliberat popoarele,
  ci fiindca-ti put picioarele!

  • nadinapascariu said, on 2011/07/02 at 04:45

   eu o stiam asa:

   Te-au inaltat atat de sus,
   nu fiindca esti ca soarele,
   ci fiindca esti soldatul rus
   si fiindca-ti put picioarele.

   (you are old, father William… 🙂 )

   • Sare'n Ochi said, on 2011/07/02 at 17:08

    🙂 I am. (but not blind)

   • Polichinelle said, on 2011/07/02 at 18:46

    eu o ştiu aşa…

    soldatului sovietic…

    te-au ridicat – dintr-o băltoacă –
    pe-un splendid soclu naţional
    fiindcă duhneai a must de cloacă
    şi-aveai glagore de-animal…

 6. Sare'n Ochi said, on 2011/07/01 at 04:44

  cred ca-i apartine lui Pastorel, contempland statuia soldatuliui sovietic-erou

 7. snapshot said, on 2011/07/01 at 17:57

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/07/01 at 21:08

   Mulţumesc, Snapshot! Am preluat-o. 😀

   • snapshot said, on 2011/07/02 at 15:44

    Marius Delaepicentru, multumesc si eu pentru integrare in articol. „neshte ciuvici” ma intrebau pe un site cu chat daca n-am murit inca, ca vin ei si ma ajuta, … in sfarsit, tot tacamul . prefer, deci, sa raman „misteriosul snapshot”.

 8. Sare'n Ochi said, on 2011/07/02 at 17:08

  cu scuze, dar am o RUGAMINTE: fiind vorba despre invatamant si viitorul tarii, va rog sa comentati cu privire la intrebarea din finalul materialului (daca aveti vreo idee. multumesc)
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/07/02/invatamant-corigent-la-morala-si-profesionalism/

 9. Blue said, on 2011/07/02 at 22:35

  Marius, diplomaţia rusă era categorisită până nu demult drept una di cele mai bune din lume.
  Diplomaticeşte vorbind acum au comis una din cele mai grave porcării.
  Enervarea lor care decurge din referirile la Mişu îi pun în postura de a-l înjura indirect pe Stalin.
  Ei i-au făcut lui mişu cadou două lucruri, o tinichea şi upicior în cur. Abdicarea s-a făcut la presiunea Moscovei.
  Nu demult l-au chemat la Moscova ca să sărbătorească acel război. Ce a adus războiul? Între altele abdicarea lui Mişu. Ruşii numesc acel război ca fiind unul de apărare a patriei. Interesant. Dacă pentru ei apărarea patriei înseamnă uzurparea altor popoare atunci înseamnă că ruşii pe lângă că sunt nişişte păduchişi vodcari nenorociţi, mai sunt şi o naţie de mincinoşi ordinari.

 10. […] Un surprinzător comunicat pus în circulaţie de Ministerul de Externe rus foloseşte un limbaj extrem de contondent la adresa Preşedintelui României, şi implicit a României, fără să treacă prin necesarele şi premergătoarele faze procedurale (chemări de ambasadori la explicaţii etc.). Rusia califică nici mai mult nici mai puţin decît bravada nerusinata ieşirea de săptămîna trecută a Preşedintelui. Un calificativ fără precedent în limbajul diplomatic. Rusia acuză România că nu respectă cele 27 de milioane de victime produse de: instrucţia precară, lipsa unui stat major coerent, prezenţa apăsătoare a unui generalissim atoateştiutor, ambiţiile leninist-hrăpăreţe, pistolul ofiţerului politic din ceafa soldatului, taberele de reeducare, foametea atent dozată, asasinatele în masă, deportările, violurile în rîndul populaţiei feminine(eventual masculine), politica economică dezastruoasă, jertfe de sînge cu care URSS şi-a plătit sieşi ficţiunea ideologică de mankurtizare, de creare a omului nou, redus la nevoi etilice dublu distilate, ca replică la rinocerizarea fascistă. Citeste mai departe! […]

 11. Andrei said, on 2011/07/03 at 16:49

  Salut,

  Komunicatul rus vine dupa mai multe „marlanii” ale diplomatiei formata la scoala lui Molotov: Prezentarea la Chisinau a „ministrului de externe transnistrean”, impunerea PCRM de a nu participa la intalnirea cu John McCain, acuzarea nefondata a Romaniei ca a provocat „Revolutia Twitter” de la Chisinau, desi s-a descoperit ca in spatele ei sta un bloger rus, …

  Spunea cineva ca Rusia pierde pe frontul din Romania si incet, incet si in Basarabia, iar asta se vede prin virulenta limbajului, atat la Moscova, cat si in studiourile Crescent. 😦

 12. T.B. said, on 2011/07/04 at 05:57

  In urma cu doua ore, la RTV, fostul ministru Diaconescu a spus niste lucruri extrem de interesante cu privire la tema in discutie. Printre altele, cat de daunatoare interesului national sunt opiniile celor care considera drept corecta reactia MAE rus.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: