Fără buletin

Falansterul lui Ponta debutează cu 3000 de indulgenţe episcopale

Posted in Drepturi individuale, Scatoalce de Stat by Marius Delaepicentru on 2010/04/29

Aţi aflat desigur despre iniţiativa preşedintelui PSD Victor Ponta, de cooperativizare politică a comerţului. Toate bune şi frumoase, însă se cuvine o discuţie principială, despre implicaţiile morale şi penale ale iniţiativei.

Ideea există demult*. Nouă este numai imixtiunea, făţişă şi trîmbiţată, a politicului în afacerile private, de la desfiinţarea Gospodăriei de Partid încoace. Fiind vorba despre o cooperativă heteroclită, în care natura uneia din părţi este clar politică şi legislativă, se impune definirea unui mecanism transparent de decontare a diferenţei de preţ unitar la vînzarea produselor şi serviciilor ce fac obiectul cardului (discriminator pe criterii politice). Mecanism pe care Ponta nu-l poate prezenta, pentru că e de aşteptat ca el să fie subteran. Lucru ce îi conferă iniţiativei un pronunţat caracter mafiot. Nu este sigur dacă dl. Ponta a studiat în Catania metodele de combatere a corupţiei, sau a fost acolo doar pentru diversificarea criminalităţii organizate. Azi într-o nouă prezentare, sub forma haiduciei cinice de partid. Dl. Ponta se pare că are probleme în a deosebi un partid politic de un sindicat. Fie el şi un sindicat mafiot.

Avînd în vedere consideraţiile de mai sus, cer instituţiilor statului următoarele:

1) Îi cer preşedintelui PSD să înceteze imediat raportul de putere dintre PSD (agresorul) şi agenţii economici (victima). Îi cer să înceteze imediat distribuirea şi valorificarea cardurilor de mafiot, şi să le retragă imediat pe cele deja distribuite. În caz contrar, cardurile vor fi utilizate drept probe împotriva iniţiatorului cooperativei.

2) Îi cer Consiliului Concurenţei să analizeze în ce mod indulgenţele de partid parazitează şi lezează libera concurenţă.

3) Le cer partidelor politice, în special celor ce-şi spun liberale, să-şi precizeze oficial poziţia faţă de cele prezentate.

4) Dacă iniţiativa a produs efecte, le cer DIICOT şi DNA să evalueze proporţia de: trafic de influenţă, şantaj, extorcare, uzurpare de poziţii oficiale, abuz în serviciu, evaziune fiscală, imixtiune brutală a politicului în afacerile private.

5) Chem agenţii economici (parte a cooperativei PSD sau potenţialele victime ale cooperativizării) la nesupunere civică. Iar în caz contrar, cer agenţilor economici din cooperativă să treacă pierderile înregistrate, ca articol de calculaţie distinct, în bilanţul contabil pentru Fisc, urmînd ca trimestrial, Fiscul să execute PSD la plata diferenţei de TVA. Le cer agenţilor economici vizaţi, ca ultim act de demnitate, să se autodenunţe la Parchet. Le cer agenţilor economici să reţină cardurile de mafiot în vederea cooperării cu Justiţia la întocmirea rechizitoriului. Au tot dreptul să o facă.

6) Îi cer Fiscului să treacă automat agenţii economici ai cooperativei pe lista de suspecţi de evaziune fiscală.

7) Îi cer Consiliului de Combatere a Discriminării să se autosesizeze şi să constate cum PSD instigă la discriminarea după apartenenţa politică, iar asta, la mai bine de 20 de ani de la abolirea sistemului politic socialist de sub puterea nelimitată a PCR.

–––––––-
* Există şi în Hiroşima iniţiative similare. Unele cu decontare internă, altele, fără. Un card fără schimb intern a fost emis chiar sub auspiciile unui ziar regional (Chuugoku Shinbun), dar condiţiile de cooperare se întind numai pe orizontală, fără vreun amestec al vreunei instituţii a statului. Iar echitatea rezultată din sistem este echitatea naturală, ce nu lezează niciuna din legile concurenţei. Chiar şi eu sunt parte într-un astfel de sistem, însă condiţiile de ieftinire în prăvălia mea rămîn strict la latitudinea mea. Niciun client nu poate invoca vreun argument extrapecuniar.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. noradamian said, on 2010/04/29 at 19:01

  Marius, salut! Până a-i lua locul lui geoană cel răpus chiar de iniţiativele proprii, mafiote, ponta ieşise în evidenţă doar prin piedicile puse reformei în justiţie, prin miştourile prosteşti la adresa adversarilor politici, nu-i mai numesc. Acuma, având altă responsabilitate,trebuie sa faca si el ceva concret. Să stârnească revolte, să-si puie supusii sa marsaluiasca de 1 mai, să boicoteze ce se mai poate boicota la eforturile de iesire din criză, să promoveze un model de falimentare a economiei care ar stârni si invidia socialistilor greci…

 2. delaepicentru said, on 2010/04/29 at 19:21

  Bună ziua, Nora! Sper ca socialiştilor să li se înfunde cît mai curînd cooperativa. Chestia cu indulgenţele este strigătoare la cer, şi îndreptată chiar spre distrugerea statului de drept. Cardurile lui Ponta nu sunt diferite de bonurile valorice eliberate de armata sovietică de ocupaţie. Îţi lua caii din bătătură şi-ţi dădea în schimb nişte bancnote tipărite grosolan, cu valoarea nominală în lei. Bonurile nu au fost niciodată răscumpărate de la victimele rechiziţiilor militare.

 3. Hantzy said, on 2010/04/30 at 17:39

  He-he, te-ai grabit ca gaina la scuipat!!! Raspunsul de mai jos sta la coada pe bloaga lui Voinescu. Ca sa-l afli mata mai repede ti-l pun la dispozitie:

  Bre, dela epicentru,
  daca ti-a trecut furia paranoica, asculta ce-ti spune unul ce-a vazut multe! Citind articolul respectiv, devine clar un lucru: nu este in nici un caz o relatie agresor-victima intre societatile comerciale si partidul respectiv, ci, mai degraba, o vanzare en-gross intre doi parteneri, intrucat intelegerea a fost semnata de ambele parti. Astfel, PSD le remite celor interesati astfel de carduri, acestia platesc intr-adevar mai putin decat consumatorii obisnuiti, urmand ca diferenta catre societatile comerciale sa fie suplinita din fondurile de partid. Astfel agentul comercial nu pierde nimic, ba chiar are sansa sa vanda mai mult, si, drept urmare, poate chiar sa faca reduceri de pret. E o practica obisnuita in toata lumea moderna, capitalista si democratica. Deci, mai usor cu pianul pe scari si nu indemna un om, cred eu serios, sa se faca de ras luand pozitii publice!

  • delaepicentru said, on 2010/04/30 at 17:55

   Aha! Aflu acum şi de ce partidele socialiste sunt şi cele mai corupte. Mersi, Hantzy!

 4. Hantzy said, on 2010/04/30 at 18:42

  Ei, nu zau?! daca ai aflat ce le face in mod automat corupte, ba chiar cele mai corupte, trimite o demonstatie personalizata la Presedintie si le scoatem in afara legii, scapand de ele pe motiv de neconstitutionalitate. Si vom avea doar partide nesocialiste. Iti dai seama ce pleasca ar fi?!

  PS. La gaselnita dumitale de raspuns infantil, n-am gasit vreo alta replica, care sa fie, sper macar, si pe intelesul dumitale.

  • Florina said, on 2010/05/02 at 04:50

   Hantzy,

   De unde fonduri de partid, ca parca erau pe minus cu 2 milioane euro.
   Chiar, poate ne lamuresti ce mai e cu auditul cu care se lauda Ponta.

 5. delaepicentru said, on 2010/05/01 at 02:56

  Hantzy, mă dezamăgeşti. Ai putea să-ţi foloseşti niţel imaginaţia. Exagerările tale retorice nu au niciun efect. Caută altceva. Ceva raţional. Poate aştept eu prea mult de la un socialist.

  Dacă un partid socialist, care, nu-i aşa, militează pentru laicitatea statului, face pomeni (zici tu) prin redistribuire extrabugetară, n-ar fi mai simplu ca statul să fie înlocuit de Biserică? Mă gîndesc că costurile de administrare ar fi mult mai mici, şi ar rămîne destui bani pentru pomeni.

 6. polbac said, on 2010/05/04 at 18:54

  Delaepicentru- bai amice esti duuus rau; pacat, vorbesti si nu stii ce spui.Cine ti-a dictat postul asta, si-a batut joc de tine.Poate te mai documentezi, da nu la Andronic -pierdantul!

  • delaepicentru said, on 2010/05/04 at 21:23

   Ai dreptate, @polbac. Am scris după dictare. După cum mi-au dictat conştiinţa şi ştiinţa (ambele necunoscute ţie). Cît despre Andronic, ce să-ţi zic? Mai bine cu un deştept la pagubă, decît cu un prost la cîştig.

 7. Blue said, on 2011/06/22 at 00:11

  Salut… mi-a plăcut. La-m importat… (am precizat sursa)
  http://romanicablues.wordpress.com/2011/06/20/solutia-reala-a-lui-ponta-evaziunea-fiscala/#comment-3398

 8. Blue said, on 2011/06/22 at 00:12

  URL-ul din postarea anterioară e greşit. Scuze. despre acest linc e vorba http://romanicablues.wordpress.com/2011/06/21/delapicentru-falansterul-lui-ponta-debuteaza-cu-3000-de-indulgente-episcopale/ (deşi şi ăla e tot cu Pontănel )


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: