Fără buletin

● Crin Antonescu

Posted in Talanga de identitate, votul prin corespondenţă by Marius Delaepicentru on 2010/06/12

Constat că ALDE Crin Antonescu iar încearcă să învrăjbească în mod salam-soyos, cetăţenii români, invocînd sofistic o pretinsă teritorialitate a victoriei lui Traian Băsescu. Vezi-Doamne, dacă nu ar fi votat românii din diaspora cu Băsescu, mai fericiţi ar fi fost românii din ţară, sub guvernul Iohannis, cu Cătălin Voicu la interne şi cu cine ştie ce mardeiaş chioar la Justiţie.

Reproduc mai jos un mesaj adresat chiulăului numărul 1, senatorul Crin Antonescu, în campania electorală prezidenţială, mesaj prin care i-am arătat cum partida geoană, la care a aderat, poate cîştiga. Din păcate pentru el, Crin Antonescu a fost suficient de imbecil încît să nu sesizeze avantajul pe care i l-ar fi dat lărgirea bazei de electori.

–– Original Message ––
From: Marius
To: crin(la)crinantonescu.ro
Sent: Sunday, November 01, 2009 2:30 AM
Subject: Frauda prin refuz (urgent!)

Stimate domnule senator Crin Antonescu

Sunt un cetatean roman cu domiciliul in strainatate. De mai bine de un deceniu traiesc intr-un regim de democratie liberala autentica, in care suveranitatea cetateanului nu este vorba goala. Am in mod curent ocazia sa observ cum se raporteaza autoritatile statului la individ, si va pot spune ca Romania este inca departe de a fi o democratie liberala. De veti avea rabdarea necesara, veti descoperi si de ce sunt atit de categoric.

Prima observatie este ca, aici unde locuiesc, niciodata o autoritate a statului nu-i cere vreunui cetatean sa se legitimeze cu inscrisuri, atunci cind cetateanul isi exercita un drept fundamental. Cetatenii nu au buletine de identitate, iar acest lucru nu constituie o piedica la scrutin. (Cum sa-i ceri buletinul Suveranului?) Autentificarea se face verbal, prin metoda parola-raspuns. De obicei, intrebarea este: „luna si ziua nasterii?”

Compar:
Legea 33/2007, amendata prin OUG 55/2009, aprobata de Parlament in forma initiala, cu toate avizele, prevede valabilitatea temporala a documentului de identitate, drept conditie obligatorie la exercitarea dreptului de vot in alegerile pentru Parlamentul European. Absurd!
Conform art. 36 si 53 din Constitutia Romaniei, coroborat cu art. 20 din aceeasi Constitutie, exercitarea dreptului de vot nu poate fi refuzata decit in situatii grave. Expirarea buletinului de identitate NU intra in categoria „situatii grave”.

Asadar, domnule senator, va rog sa observati ca autoritatile Statului impiedica in mod neconstitutional exercitarea dreptului de vot, in ciuda prevederilor punitive din legile electorale anterioare, precum si a art. 385 din Noul Cod Penal. Mai mult, legea 370/2004, amendata prin OUG 95/2009, mentine prevederea neconstiutionala.

Domnule senator, tema boicotului alegerilor prin „votul in alb” a revenit de citeva ori in dezbaterea publica. Va rog sa constatati ca, inaintea „finetzurilor civice”, mai mult sau mai putin „oengiste”, prin impedicarea votarii in baza unui act de identitate expirat, precum si prin lipsa cronica a unei proceduri de vot la distanta, Statul Roman a instituit boicotul asupra propriei sale legitimitati, prin crearea categoriei: „elector in alb”, cifrata la nu mai putin de 2 milioane de oameni (peste 13% din electoratul nominal) persoane ce, din motive geografice sau contzopiste, (ambele neconstitutionale) nu au putut, si nu-si vor putea exercita dreptul de vot. Este vorba despre un zacamint electoral ce nu va putea fi exploatat atita timp cit Parlamentul nu-si va lua in serios prerogativa de autoritate legiuitoare in sprijinul cetateanului, si in conformitate cu DUDO.

Domnule senator Antonescu, sper ca, tinind seama de sinceritatea cu care va etalati crezul liberal, nu este nevoie de alte argumente in favoarea abolirii conditiei de valabilitate temporala a actelor de identitate la scrutin. Sunteti de acord ca NU ne putem juca de-a statul politienesc cind vine vorba de drepturile fundamentale.

Profit de ocazie sa va comunic ca, in functie de cum va veti raporta la problema expusa, de felul in care o veti aduce, sau nu, in dezbaterea electorala, depinde optiunea mea de vot.

Daca pentru instituirea votului la distanta nu mai este timp, cel putin, abolirea prevederii neconstitutionale abuzive, as vrea-o infaptuita inainte de 22 noiembrie 2009. Masura ar spori sansele ca pentru cel putin 450.000 de electori sa se creeze culoarul pentru a se prezinta la urne.

Cum veti indrepta strimbatatea? Nu stiu. Dumneavoastra sunteti cel in masura sa actionati in spiritul generos al Constitutiei Romaniei. Sper ca sunteti constient ca un eventual: „nu se poate (acum)” va descalifica, intrucit voi aduce aceeasi tema de discutie si celorlalti competitori. Va ofer ocazia sa aratati ca discursurile din campanie nu sunt vorba goala.

Va multumesc, si va doresc succes.

Cu stima,
Marius Mistretzu
Hiroshima

Răspunsul candidatului Crin Antonescu nu a întîrziat.
Iată-l:

Am trimis un text, uşor modificat, şi pe adresa candidatului Remus Cernea. Nici el nu a catadixit să-mi dea vreun răspuns.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Turnofftheglory said, on 2010/06/12 at 15:27

  Frumos raspuns. Cand ai trimis scrisoarea, ai primit macar o confirmare de primire? E o chestie a senatorilor sa ignore ce scrie pulimea. Exemplul meu e Necula.

  • delaepicentru said, on 2010/06/12 at 15:41

   Aş! Cum să-şi risipească senatorii preţiosul şi bugetarul lor timp pentru a răspunde unor jegoşi ca noi, buni doar să-i trimită în Parlament? De cînd a devenit recunoştinţa sinceră o valoare în România mafiotă? Bine, în cazul lui Crin nu mă aşteptam la vreun răspuns. Previziunea a fost corectă. Locvacele şi-a prins buzele în propria-i ţesătură de argumente, după cum arată şi portretul de mai sus. De altfel, cu excepţia Avocatului Poporului, dintre toţi potentaţii contactaţi, doar cîţiva mi-au răspuns, însă, din motive strategice, ţin deocamdată ascunse numele lor.

 2. Donkey Hot said, on 2010/06/12 at 19:44

  Sensei needed

  Am de gand sa ma bat cu morile de vant din evidenta populatiei. Pentru inceput constat ca evidenta populatiei e reglementata de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005. Fiindca ordonantele de urgenta nu-s vizibile pe site-ul onorabilului nostru for legislativ, mergand din clic in clic de pe site-ul guvernului am ajuns la un portal de legislatie care se numeste http://legislatie.just.ro/ (un site pe cat de oficial, pe atat de neprietenos). Pe de alta parte, google ma indreapta spre http://www.avocatnet.ro, care pare bun, dar nu-i oficial. Oare ma pot baza pe el?

  • delaepicentru said, on 2010/06/12 at 21:08

   Donkey, stai niţel. Nu faci o cercetare academică. De aceea, orice reproducere online a unui text de lege poate fi considerată de încredere în momentul lecturii. Oricum, între textul unei legi şi normele de aplicare sunt diferenţe uneori majore. De esenţă. Patinăm în gol dacă stăm să scotocim numai în acte normative. Uneori, o ordonanţă e amendată la trecerea ei prin Parlament, sau chiar mult după (*) iar textul citit online poate deveni caduc între timp.

   Dacă vrei, încerc o sistematizare a principiilor tactice. Alea sunt mai importante. Insist asupra tacticii, pentru că, de regulă, lista actelor necesare recunoaşterii unui drept se lungeşte, în loc să se scurteze, ceea ce face ca tactica să poată fi aplicată şi mai uşor. Mai e necesar un instrument critic. El poate fi găsit în cele 48 de posturi anterioare, însă cred că pentru mulţi cititori e încă confuz. Sper ca pînă luni să-i dau textului o formă uşor de înţeles, şi cu exemple practice.

   ––––––
   (*) Prin Legea nr. 243/2009 s-a modificat deja OUG nr. 97/2005

   • Donkey Hot said, on 2010/06/12 at 22:20

    Imi voi dedica o parte din timpul liber acestui proiect (nu-l consider academic, hai sa-i zicem hobby cetatenesc).
    Incerc sa-mi formulez pledoariile pe schema:
    1. prezentarea absurdului actual (bazat pe prezentele legi/OUG + norme de aplicare), plus exemplu (al meu, ca e cel mai simplu)
    2. motivatia absurdului (bazat pe logica si elemente de drepturi fundamentale ale omului, eventual legislatie europeana relevanta)
    3. propunere concreta de schimbare
    Dupa cum ziceam intr-un post anterior, consider din start functionarul public ca fiind un scrofulos la datorie si incerc sa documentez documentarea absurdului cu texte legislative din surse oficiale. E un procedeu cronofag dar necesar – e bine de cunoscut dusmanul, am macar 10 ani la dispozitie pana la urmatoarea intalnire cu el la ghiseu.
    Acum sunt in faza de identificare de surse online oficiale. E o jungla – site-urile oficiale sunt facute in dusmanie, mai toate au scrisul mic si flash-uri iritante vizual si auditiv.
    Sursa de la parlament (http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame) e cea mai buna pana acum, tine o evidenta coerenta a actelor normative plus completari ulterioare, asa ca poate fi folosit ca harta de baza. Din pacate textele din ordonantele de urgenta nu se gasesc aici (ci pe acel site al guvernului pomenit mai sus). Intr-adevar, normele de aplicare sunt greu de vanat. Am identificat insa institutiile responsabile, care sunt si ele prezente online. In cazul cartii de identitate avem DEPABD (http://depabd.mai.gov.ro/).
    Astept cu nerabdare postul cu „sistematizarea principiilor tactice”! 🙂
    Intre timp pregatesc pledoaria despre absurdul necesitatii de a demonstra cu acte realitatea in momentul schimbarii cartii de identitate.
    Voi reveni probabil cu ceva intrebari de consiliere juridico-tactica.
    Eventual putem muta discutia pe tema asta pe e-mail, ca sa nu devenim plictisitori pentru cititori si ca sa pot si eu veni cu exemple personale.
    Recunoscator pentru model si sprijin! 🙂

 3. Turnofftheglory said, on 2010/06/12 at 21:19

  Cat tot vorbim de fonduri, pe ce bani crezi ca imi spama Boldea cutia postala cu carti postale? Sau cu ce bani erau platiti gagii ce veneau sa ma ameninte pe blog de pe IP-ul lui?

  • delaepicentru said, on 2010/06/12 at 21:33

   Pe gagii dă-i în gît. Publică un screenshot după IP şi ataşează-i rip-ul. Poţi face şi o plîngere la poliţie, şi chiar şi la procuratură, din moment ce se folosesc bani publici în scopul intimidării cetăţenilor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: