Fără buletin

● Magistraţii alături de voi. O campanie AMR

Posted in Teste by Marius Delaepicentru on 2010/07/01

Titlul îi aparţine doamnei PREŞEDINTE AMR, judecator prof. univ. dr. Mona Maria PIVNICERU. L-am preluat de pe Juridice.ro, unde Asociaţia Magistraţilor din România anunţă că e gata să ajute sinistraţii de vară.

Am comentat. Întrucît platforma şi oamenii ce administrează saitul Juridice.ro răspund uneori eratic, conserv textul aici:

Este lăudabilă iniţiativa. Interesantă chiar. Urmărind mişcarea sindicală din rîndul magistraţilor, nu încetez să mă minunez.

Pe vremea inundaţiilor de anul trecut, magistraţii erau în grevă de ciocan. Nu mai vroiau să judece (scuzaţi echivocul). Motivul? Preponderent pecuniar. AMR ne-a arătat atunci gura de admisie a unei pompe. La vremea aceea, nu ştiam dacă pompa este de vid, sau centrifugă.

Anul acesta, iată, găsim şi un indiciu despre modul de funcţionare a pompei. Pare a fi o pompă de haiducie. Descoperim un filantrop orificiu de refulare pecuniară, spre un rezervor tampon, cu numărul: RO53RNCB0090000508620004.

I-aş fi recunoscător doamnei PREŞEDINTE AMR, judecator prof. univ. dr. Mona Maria PIVNICERU dacă în intervalul 1-15 septembrie a.c. mi-ar trimite două informaţii simple de bilanţ de etapă: 1) numărul magistraţilor donatori şi 2) suma medie (lei/magistrat) depusă în cont, sau doar suma totală (întrucît ştiu să traduc în unităţi specifice). Informaţiile m-ar ajuta să fac un calcul încrucişat, la testul de venalitate pentru magistraţi. Îi mulţumesc anticipat şi public doamnei PREŞEDINTE AMR, judecator prof. univ. dr. Mona Maria PIVNICERU.

(Sper ca doamna PREŞEDINTE AMR, judecator prof. univ. dr. Mona Maria PIVNICERU să ia în serios cererea mea, şi să nu se ascundă după sofisme.)

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. skorpion said, on 2010/07/01 at 13:22

  si punctul 3:

  unde se vor duce banii, punctual cu nume si prenume, localitate etc…

 2. Florin Nita said, on 2010/07/12 at 16:50

  Buna ziua
  Fara a fi un fan al AMR, din care m-am retras prin primavara, eu zic ca aveti toate datele pentru a face calculele.
  In opinia mea relevant nu este numarul de donatori ci numarul de posibili donatori (de vreme ce faceti un calcul de venalitate trebuie sa tineti cont si de cei ce din diverse motive au refuzat sa doneze).
  Daca stabilim numarul de posibili donatori la aprox.4000 (nr. magistrati in activitate) si consideram valabila suma de 80000Eur (vehiculata pe juridice.ro dar pe care nu am reusit sa o confirm din alta sursa)
  obtinem o medie de 20 Eur/magistrat.

  Dar nu stiu ce fel de concluzii se pot trage din acest calcul, daca tinem cont ca o mare parte dintre magistrati au rate ce depasesc jumatate din veniturile familiei (se poate vedea aceasta din declaratiile de avere) iar unii chiar sunt nevoiti sa se imprumute de la colegi de la un salariu la altul. Vorbim aici de magistratii corecti, de la instante de nivel inferior (majoritatea), ce nici macar nu s-au gandit vreodata ca ar putea sa-si „suplimenteze” veniturile

  Florin Nita
  judecator demisionar (in concediu fara plata, in asteptarea decretului de eliberare din functie)
  nitaflorin.wordpress.com

  P.S. considerand toate datele de mai sus corecte exista o mica problema dar prefer sa o dezbat in alte comentarii sau pe blog dupa eliberarea din functie

  • delaepicentru said, on 2010/07/12 at 18:20

   Domnule judecător, aveţi dreptate: numărul de posibili donatori. De aceea, am fixat limita inferioară a salariului lunar la 3000 de lei. Simţind că e ceva în neregulă cu numărul total de magistraţi (pe care mi l-aţi comunicat acum) am extins condiţiile de calificare la testul de venalitate şi la alte categorii de bugetari.

   Desigur, interpretarea rezultatelor o pot face cu bună credinţă, sau abuziv. Dacă o fac abuziv, îi voi atrage într-o capcană logică pe cei ce vor contesta interpretarea. Aici cred că va fi frumuseţea. Se vor fi simţit nedreptăţiţi. Prilej cu care le voi atrage atenţia asupra unor proceduri curente, excesiv de sceptice, ce provoacă tristeţi şi nedreptăţi reale, dar care urmează exact formalismul logic prin care intenţionez să interpretez eu rezultatele. Sper ca după ce voi fi prins pe cineva în capcană, lucrurile să devină ceva mai clare.

   Toate cele bune!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: