Fără buletin

Ieşi afară, javră ordinară!

Posted in Chestii by Marius Delaepicentru on 2010/10/26

…este ultima modă pe piaţa sloganurilor. Spre necinstea lor, au preluat-o militarii rezervişti. Unde? În faţa Palatului Cotroceni, în timp ce ardeau portretul Preşedintelui. Trist spectacol!

Ştiaţi că…?
Onoarea militară a rezerviştilor, ca de altfel onoarea miliţienilor, pardon!, a poliţiştilor, a judecătorilor ş.a., se măsoară în lei/lună? Aţi mai pomenit aşa ceva? Ce bazaconie!

Să fii plătit pentru a avea onoare!? Hm! Iată, rodul orelor de învăţămînt politic de pe vremea lui Pelticle: mercantilismul socialist de cazarmă. Parcă-i aud: -„Nu vom precupeţi niciun efort… Avem tarif fix. Cu plata înainte.” Precum curvele.

Protestul de azi al rezerviştilor face de ruşine un întreg popor. Soluţia? Degradarea militară. Ăştia nu merită să mai poarte uniforma militară.

––––––-
Să trăieşti, Majestate!

Pentru cei care au citit numai cursul scurt de istorie, semnat de Roler, este vorba despre MSR Mihai I al României. Ziua Armatei nu este întîmplător sărbătorită pe 25 octombrie. Ultimul asalt, cel de la Carei, putea fi dat şi mai devreme. Statul Major a hotărît să îl dedice MSR Mihai I de ziua sa de naştere. Se petrecea pe vremea cînd onoarea militară şi simbolurile naţionale nu se comercializau.

Foc!

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. noradamian said, on 2010/10/26 at 04:32

  Punt ochit, punt lovit. Onoarea militară s-a isprăvit înainte s-o vadă generaţiile de acum.

 2. Andrei said, on 2010/10/26 at 16:04

  Trebuiesc facute cateva precizari:

  1. SCMD este un surogat de sindicat infiintat la comanda politica (poate Vantu) in 2009 cand se ascutea lupta politica. Presedinte este un politruc, convertit in istoric, vice este un realizator de emisiuni pentru armata, un alt vice un „istoric” necunoscut si o alta persoana din conducere o doamna jurist. Adica nu exista niciun cadru militar de comanda, ci numai politruci salvati in 1990 de Iliescu de la scoaterea cu o cizma in cur din armata;

  2. Exista o asociatie a cadrelor militare in rezerva si retragere, Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza”. In comparatie cu SCMD care nu cred ca are mai mult de 1000 de membri, unii din ei nefiind fosti militari, ANCMRR are cu mult peste si este recunoscuta de MApn si de institutiile statului. Unii membri ANCMRR au participat la festivitatile de ieri la paradele militare;

  3. Mircea Dogaru, presedintele SCMD, a fost plimbat pe la emisiunile lui Vantu, in februarie 2010 declarand ca peste 300000 de cadre militare isi vor depune gradele daac se umbla la pensii. Cum el este sef peste 1000 de foste cadre, este usor de inteles manipularea;

  4. Pensiile militare nu au fost afectate si nici nu se vor diminua cele sub 3000 de lei, astfel ca SCMD ramane fara obiectul a peste 90% din munca, ramanand sa apere, poate, pensiile lor „nesimtite”.

  Cat despre Ziua Regelui, doar comunistii o duceau in derizoriu, asa cum au facut si cei de la SCMD ieri. Poate asa este mai usor de inteles ce interese politice reprezinta si pe cine apara politrucul Mircea Dogaru.

 3. Bucur said, on 2011/03/12 at 22:04

  Apropo de javre, de curiozitate (si nu numai), cum e tratata problema cainilor vagabonzi in Japonia?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: