Fără buletin

● Aberații birocratice (via Sare’n ochi)

Posted in Paşaport şi paşaportare, Scatoalce de Stat, Soluţii alternative by Marius Delaepicentru on 2011/07/30

Din nou, o antiteză grăitoare pentru natura profund poliţienească a statului român.

de Dorin Petrişor

Acum două luni am dat nas în nas cu unul dintre miile de cazuri in care statul român – sărac din născare – cheltuie bani, timp şi nervi. Am făcut un drum de la Sibiu la Bucureşti, însoţind o doamnă doctor, căreia i s-a „năzărit” că ar avea nevoie de un certificat european de conformitate, un soi de document emis de Ministerul Sănătăţii care atestă dreptul titularului de a-şi exercita profesiunea de medic oriunde în UE. Prima abe … Read More

(…) Un prieten, inginer emigrat prin anii 90 în Canada, s-a repatriat prin 2003. Cum îi expirase paşaportul canadian a procedat la reînoirea lui. A sunat la primăria din Toronto, şi-a „declinat” identitatea şi problema, a virat 15 dolari într-un cont anume al instituţiei, iar după o săptâmână l-a primit acasă, la adresa din Cluj. (…)
Concluzie: birocrații au un talent deosebit în a ne face viața dificilă. Completat de talentul nostru incredibil de a-i lăsa să ne ia banii doar pentru a-și justifica ei existența.

via Sareinochi's Blog

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. zalex said, on 2011/07/31 at 01:53

    Că tot citesc zilnic diverse mărturii ale ineficienţei statului român care, zice Dinu Patriciu acum la tv, „nu e D-zeu” (se poate, dar un mic Hitler, tot e…) nu pot să nu (mă) întreb: cum se poate înfrânge birocraţia sau măcar cum o putem pune să lucreze în folosul nostru?

  2. Sare'n Ochi said, on 2011/08/02 at 19:25

    🙂 il plac pe amicul Petrisor – victima a lui Buscu, Doru Buscu. a fost dat afara de catre ipochimenul ca n-a avut batista si si daca ar fi avut-o n-ar fi folosit-o la hidrantul lui Vantu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: