Fără buletin

● Blogul şi buldogul

Posted in Drepturi individuale, Talanga de identitate by Marius Delaepicentru on 2011/03/09

Motto:

Iar stejarul, Ţepeş-doamne, îl ţinem doar pentru boieri.

(Alexandru Andrieş)

Oligarhii şi slugile lor executive, atunci cînd nu sunt proteici sunt tixotropici. În condiţii de calm teluric se arată fermi, dar se moaie brusc, şi îngroapă orice, chiar şi la un mic cutremur, cum ar fi cel de igienizare morală a unui partid.

S-a petrecut recent, la CNC al PDL, cu notabilităţile de viţă veche din capul PDL. Cînd cei 40 de mucenici (care pînă la urmă au fost trei) au pus problema amendării regulamentului cu clauza privind suspendarea din partid a membrilor trimişi în judecată, oligărhimea s-a făcut fleaşcă şi, cu excepţia premierului Emil Boc, a înhumat tixotrop şi unanim propunerea avansată de Monica Macovei. Surpriza vine de la mucenicul Baconschi, altminteri bine catehizat şi teologat politic. S-a lepădat precum Sf.Petru de Iisus. Bine, de la iude nu ne puteam aştepta la fermitate. Dar de la Baconschi!?… Şansele ca după o triplă lepădare să ajungi basileu/ suveran pontif sunt mai mici de 1:2000 de ani. Mă rog, n-ar fi primul ou prezidenţiabil căzut de sub cloşcă. Darwin mi-e martor.

Aşadar, legea e pentru căţei, iar nu pentru buldogi. Concluzia după şedinţa CNC este că numai oligarhii sunt cetăţeni, din moment ce ei pot rămîne în organigramă chiar dacă sunt penali, iar cetăţenii cu buletin expirat nu mai sunt cetăţeni din clipa în care le expiră buletinul. De ce nu mai sunt cetăţeni? Păi, dacă pentru oligarhii penali trebuie o mie de aprobări pentru a-i scoate din schemă, pe cetăţeanul de rînd îl poţi suspenda chiar fără să-i dai ceva la mînă. Cetăţeanul este apriori penal, atunci cînd, pe alocuri, nu de-a dreptul inexistent juridic. Şi eu am putut arăta tot experimental această nedreptate. Am mers la vot cu buletinul expirat. Şi m-au flituit ca pe muşte. Întrucît discuţia despre nemernicia normelor de organizare a alegerilor este prea lungă, puteţi face singuri comparaţia dacă urmaţi link-ul spre talanga de identitate.

Dar, să revenim. Mulţi se grăbesc să considere înfrîngerea tripletei suspomenite drept o înfrîngere definitivă. Cine cunoaşte însă valoarea unei victimizări, îşi poate da seama că războiul de-abia acum începe. Pentru a revela poziţiile inamicului nu trebuie decît să tragi o rachetă de iluminare. Monica Macovei a tras-o. Acum ştim că, filogenetic, grosul PDL nu diferă de PSD, PC, PRM şi PNL. Direcţia lui este aceeaşi. Ştim distanţa care ne separă de oligarhi. Artilerişti ca mine, ca tine, ca altul, calculează azimutul şi paralaxa. Urmează bombardamentul. Noi, cetăţenii, cu, sau fără buletin în termenul de valabilitate, suntem mai mulţi ca ei. Îi vom face prizonieri înainte de a fi noi înrobiţi cu totul de ei.

Ironic, imnul PDL conţine şi cheia. Soluţia. Loessul tixotropic a înghiţit cele trei pietre. Loessul va fi spălat de ape, iar într-o epocă geologică ulterioară, pietrele se vor ivi din nou. Noi suntem apa. La scară geologică, pietrele trec, apa rămîne. Panta rhei. Loessul trece, trovanţii rămîn. Aveţi nădejde, şi nu uitaţi cuvintele lui M.Gandhi:

“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Riddick said, on 2011/03/09 at 14:53

  Ce război… Şi, cu cine, cu PDL ? Sunt niste impostori, numai gura de ei. Pot crea cel mult Alianţa Civica 2 sau PAC 2.

  Uită-te bine la alte propuneri de-ale lui Macovei ( http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=345 ) şi ai să vezi filonul socialist (face parte şi din European Parliament Intergroup on LGBT rights – adica, lobby-ul gay de la Bruxelles, cu R. Weber şi cu C. Creţu). Sau filonul internaţionalist, în toate poziţiile luate de Preda (desconsiderarea categoriei militarilor, de ex. – ăştia pot rasturna, la o adică, un guvern de trădători europeişti).

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/03/10 at 14:44

   Riddick, cred că e bine ca femeile să fie promovate. Nu neapărat prin măsuri de discriminare pozitivă, Nu în toate discuţiile argumentul promovării femeii este de esenţă socialistă. Ţi-o spun ca unul ce observă ravagiile provocate de patriarhalism şi de gerontocraţie (valenţe mai degrabă conservatoare, de dreapta). E bine ca din cînd în cînd să se revizuiască, fie şi numai intelectual, impactul inerţiei mentalităţii asupra mersului societăţii. O spun ca unul care e funciarmente sceptic faţă de tentativele de inginerie socială. Găsesc mult mai eficientă menţinerea supleţii de gîndire. Ca observaţie calitativă, îţi pot spune că emanciparea femeii ajută chiar şi la mobilizarea economiilor personale (prea mult lăsate la dospit) şi implicit la revigorarea macroeconomică.

 2. Dumitru lui Nae said, on 2011/03/09 at 14:58

  Frumos, insa acesta nu e si razboiul meu.
  Cel putin pana acum.
  Voi cum stati cu prognoza telurica 🙂

  • Marius Delaepicentru said, on 2011/03/10 at 16:31

   Păi, prognozele telurice se exprimă în unităţi adimensionale de probabilitate. În Hiroşima stăm bine. Următorul cutremur major va avea loc peste vreo 80 de ani.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: