Fără buletin

★ Tulbureală-n ochi – Roşia Montană pentru bolşevicul plăgar

Posted in Scatoalce de Stat, Soluţii alternative, Teste by Marius Delaepicentru on 2013/10/03

În articolele despre Roşia Montană am tot vorbit despre partea tehnică a proiectului minier, dar prea puţin despre contextul politic. Despre cel social, şi mai puţin, întrucît, socialul este divizat, prost organizat şi buimac. Încheiam articolul în care puneam condiţiile de stabilitate generală, cu:

Cianura nu este cea mai rea otravă. Mai rea este promiscuitatea morală.

Despre promiscuitatea morală voi vorbi.

Oricine a observat incongruenţe flagrante în comportamentul liderilor naţional-socialişti din USL. Au doborît două guverne invocînd securitatea expoloatărilor resurselor minerale. Odată ajunşi la putere, s-au sucit. Au invocat tot felul de argumente şi de proceduri în sensul deschiderii exploatării efective. Le cunoşteţi, nu insist. În acest răstimp, sondajele indicau un uşor avantaj al partidei pro-. O situaţie numai bună de exploatat politicianist şi de lepădat de răspundere. Executivul doctor plagiar ponta s-a poziţionat pro-, dar ca să scape de răspunderea politică, ca tot bolşevicul, a angrenat Parlamentul. Vocea poporului, cum ar veni. Doctorul plagiar din capul executivului a reuşit să îşi exhibe plenar pînă şi schizofrenia, anunţînd că în dubla sa calitate, va respinge proiectul la votul în Parlament. Sigur, proiectul de lege suferă de oarece coerenţă constituţională, însă ceea ce va cădea la controlul de constituţionalitate, va putea fi corectat prin reglementări de rang inferior. De răspundere tot nu va scăpa. Propagandistic însă, premierul plagiar are de cîştigat, deoarece, am motive să cred că poporul nu e în stare să identifice disonanţa cognitivă din războaiele de imagine. Schizofrenia executivă s-a propagat şi în stratele inferioare ale organizaţiei mafiote. Se adaaugă schizofrenia naţional-liberală. Încurajat de egalitatea relativă din sondaje, preşedintele Senatului a mizat pe cartea contra-.

Acuma, nu e greu de dedus că proiectul minier este o virtuală vacă de muls zeciuiala, întru alimentarea pomenilor electorale. La „negocierea” cu RMGC de pe poziţii de putere, contribuie din plin, nu numai protestele din stradă, atent dozate, dar şi lumea ştiinţifică. Academicianul Ionel Haiduc, promovat pe bază de dosar încă de pe vremea lui Pelticle, reuşeşte să se facă de rîs invocînd argumente care îl descalifică nu numai ca savant, dar şi ca chimist. IGR, argumentează inclusiv acolo unde nu are competenţă, dar după aceeaşi schemă. Nu ştiu cine pe cine a plagiat, dar parcă ambele „somităţi” au scris după dictare, prezentînd aceeaşi imagine apocaliptică, de aceeaşi culoare şi întindere. Cel puţin directorul IGR are dreptate atunci cînd se îndoieşte de rezistenţa versantului stîng al văii Corna la infiltraţii. Dar nu se abţine de la exagerări, în ciuda faptului că nu ştie dacă una din discontinuităţile de acolo e falie sau nu. (Cu deştepţii naţiunii mă voi mai întîlni virtual, atunci cînd va fi să scriu despre chimismul deşeurilor.)
Nici ministresa mediului, rovana plumb, nu scapă ocazia de a se împăuna cu ceea ce era demult scris în documentaţia RMGC, anume, că efluentul (care rămîne tot în aria industrială) va avea conţinutul de cianuri solubile limitat la 3mg/l.
Nu am zis nimic despre presă. Nici nu merită. Gazetarii sunt prea concentraţi asupra conflictului simulat de liderii USL.

De ce toată tevatura, am aflat. Ce e de făcut?

În condiţiile în care cinismul bolşevic exploatează atît sentimentele sin-, cît şi pe cele anti-, vă daţi seama că cel cîştigat va fi tot grupul bolşevic de criminalitate organizată. El are şi pîrghiile de şantaj asupra RMGC, şi manetele legislative, şi echipele de imagine, şi incitatorii la protest, dar şi puterea de a se arăta cine e stăpînul ghiulului.

Fie că susţineţi public proiectul minier, fie că îl contestaţi la fel de public, pe drept sau pe nedrept, tot naţional-socialiştii din USL sunt cei care vor cîştiga. Orice am face, suntem idioţii utili ai cuiva.

Dacă ar fi după mine, proiectul minier este bine întocmit. RMGC a dovedit transparenţă satisfăcătoare. Cutrele sunt tot bolşevicii, pentru că nu ezită să risipească răspunderea oriunde, dar nu asupra lor înşile. Iar dacă şi-o asumă vreodată, o fac murdărindu-i la aceeaşi culoare pe toţi. Cînd toţi sunt vinovaţi nimeni nu e vinovat.

Cum ziceam, nu avem ieşire. Adică, avem, dacă ne orientăm către rădăcina răului. Care nu e nici aurul, nici RMGC, nici mediul poluat, nici poziţia geografică, nici cianura, nici capitalismul. Răul este promiscuitatea morală care începe cu o copiuţă.

Vă dau două obiective:

1) să protestaţi zilnic pentru că premierul este un plagiator ordinar. Recent, a mai fost descoperită o furăciune de talie internaţională. Protestaţi pînă la doborîrea guvernului.

2) să militaţi pentru ca toate locuinţele de pe Valea Bucium să fie racordate la reţeaua de apă curentă şi de canalizare. Vă spun mai încolo de ce. Oricum, pînă în 2015, România s-a angajat să racordeze toate locuinţele din ţară la reţeaua de apă. Nu ar fi nimic extraordinar sau denefăcut.

Încheiere

Strigător la cer este furtul intelectual. Cel material vine în siaj. Aşadar, rădăcina răului este în capul schizofren al sociopatului victor viorel ponta, cu voia dumneavoastră, şi numai cu voia dumneavoastră, doctor plagiar nepedepsit.

Sincer, am îndoieli că vă veţi strînge 20.000 pentru a doborî plăgarul pentru că e plăgar şi hoţ. Dacă articolul de faţă ar avea 20.000 de cititori, aş fi mulţumit. De aici încolo e treaba dumneavoastră.

Aveţi ocazia să mă contraziceţi atunci cînd spun că sunteţi manipulaţi. Condiţia este simplă, numerică,uşor de evaluat: mai mare sau egal cu 20.000… în stradă… zilnic… pînă la capăt.

Succes!

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. laurentiucat said, on 2013/10/03 at 04:57

    in acest articol e prea multa ura, prea multe cuvinte dure si fara legatura curealitatea. „bolsevici” asta e o prostie…pai cei mai mari capitalisti ai romaniei sunt de prin psd si au astia legatura cu bolsevismul cum am eucu japonia. pai voiculescu ar baga in cap terenurile pe care le detine? il vedeti pe adrian nastase cu ferma de la cornu punand bazele unei cooperative agricole de productie? haideti sa fim seriosi!
    politica romaneasca e plina de „vinovati” :ponta ca a plagiat, basescu ca a facut contrabanda si si-a dat casa, nastase are o matusa tamara,voiculescu ca a beneficiat de fondurile securitatii si a cnstruit un imperiu media, mru ca si-a tras din banii de protocol numa delicatese iar nevasta-sa primea sume grase de la omvaustria in timp ce el era sef la sie,antonescu si-a calcat cuvantul dupa esecul referendumului ,de blaga nu mai zic…
    asta eclasa noastrapolitica. avem 4 mil de cetateni(90% apti de munca) plecati in toata lumea. multi dintreacestia sunt custudii superioare,profesionisti,oameni cu initiativa si curaj…. de unde naiba sa mai iasa in strada zeci de mii care sa penalizeze derapajele guvernarii?

    • Marius Delaepicentru said, on 2013/10/03 at 05:08

      Bolşevic este deja denumierea unei noi specii umanoide. Dar în text, poate fi foarte bine luat ca ceea ce este: majoritar (de la rusescul balşoi). USL a cîştigat alegerile cu aproape 70%. Şi creşte prin noi şi noi cumpărături de pe piaţa partidelor.

      Altfel, să nu dramatizăm. Am scris cu infinită revoltă şi mînie, dar nu cu ură. Cum aş putea urî o gaşcă de bolnavi mintali?

  2. laurentiucat said, on 2013/10/03 at 06:27

    istribuiri

    Florin Iaru Eu cu delaepicentru nu mai vorbesc. A sărit pîrleazul politic şi a fost nepoliticos (ca să vorbesc eufemistic). De aceea, Laurentiu, îmi pare rău, dar am să şterg postarea.
    acum 11 minute · Îmi place

    Laurentiu Catrina pai si pe mine m-a banat acu cateva minute ca la o postare a lui neinformata, am replicat ca dosarul lui dragnea e la kovesi si urmeaza sa fie inaintat justitiei. pacat, ca parea ca avea oarescari cunostinte tehnice.
    acum 8 minute · Editat · Îmi place

    Florin Iaru Da, e un om deştept, dar ideologia i-a întunecat mintea.

    • Marius Delaepicentru said, on 2013/10/03 at 13:29

      Nu înţeleg de ce mi-l bagi pe Iaru aici. De parcă Iaru ar fi vreun model etic. Dacă era, mi-ar fi ajuns la ureche oarece proteste publice împotriva plagiatelor cu repetiţie ale plăgarului guvernamental, dacă nu pentru lovitura de stat de anul trecut. Acum înţelegi poate ce ideologie, cui i-a întunecat mintea.
      Altfel, pe FB te-am banat pentru inadecvare. Pentru divagare repetată.

      • laurentiucat said, on 2013/10/03 at 14:00

        pacat de ‘democratia” aia pe care ai clamat-o la hiroshima la demonstratia impotriva/pentru rmgc. stii ce e interesant ? am constat impreuna cu cineva de curand,,ca aia care am iesit in strada inainte de 22 decembrie 1989 gandim altfel s isuntem mai toleranti. astia care se dau mari democrati si au stat in balcoane atunci, acum cand nu e niciun pericol, sunt cei mai cei mai,.nu pricep de ce nu manifestati intransigenta asa cu ai vostrii…incep sa cred ca iacobinismul asta pe care-l practicati incepe sa fie mai daunator romaniei decat mineriadele lui ilescu si jafurile lui voiculescu…
        pacat de tine si de altii ca tine ca sunteti asa de buni in meserie dar asa unidirectionali intr-ale vietii. dar intr-un fel, asa gandesc corporatistii… daca intelegi ceva din ce am scris eu aici…mai poti fi „recuperat”, daca nu, pacat, mare pacat…

      • Marius Delaepicentru said, on 2013/10/03 at 15:13

        Sunt intolerant cu prostia manifestă, fie şi numai atunci cînd ia forma inadecvării. Indiferent de orientarea politică a prostului.
        Altfel, nu mă vei auzi vorbind despre stînga şi dreapta, ci despre bunsimţ, empatie şi raţiune pe de o parte, şi mîrlănie, prostie şi ipocrizie de cealaltă.
        Articolul de faţă este despre mîrlănia nepedepsită. Aşadar, despre ecologia morală. Despre igiena morală şi mintală.
        Ai ceva de comentat la adresa plagiatorului naţional? Repede, pînă cînd nu îşi va aservi Justiţia, devenind un al doila Lukaşenka. (Vîrsta şi ticăloşia i-o permit.)

      • laurentiucat said, on 2013/10/05 at 02:49

        sunteti perfect!

  3. Carlos said, on 2013/10/04 at 02:02

    Tot mediul academic din România şi-a dat cu stângu-n dreptu anul trecut când cu plagiatul. Şi asta pentru că se ştiau cu musca pe căciulă.
    În rest, ce să zic, sunteţi adeptul unui stil de civilizaţie – bazată pe progres, industrializare, creştere economică continuă – pe care e evident că faceţi mari eforturi să o apăraţi scriind articol după articol despre cât e de bună, în cele din urmă, exploatarea de la Roşia Montană. Şi cât de importantă este pentru civilizarea zonei respective. Problema e doar că fiind de formaţie ştiinţifică aparent riguroasă vă chinuiţi să îmbrăcaţi această propensiune într-un discurs foarte raţionalist, tehnic şi rece, de unde şi puzderia şi lungimea articolelor în care vă tot învârtiţi în jurul problemei cu aerul că vreţi să inspectaţi ceva.

    • Marius Delaepicentru said, on 2013/10/04 at 02:52

      Vă mulţumesc pentru comentariu. Articolul de faţă este unul liric. Sper să remarcaţi că asta mă umanizează. 🙂

  4. […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]

  5. […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]

  6. […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]

  7. […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]

  8. […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]

  9. […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]

  10. Happy week-end: Praf said, on 2013/10/08 at 04:04

    […] flaviusobeada, stelapopa, stropidesuflet, edituramateescu, roxanaiordache, delaepicentru. luptapentrurosiamontana, diversediversificate, garapentrudoi, petedeculoare, zoltybogata, […]


Lasă un comentariu